Voorbeschouwing Rijen - RBC

Gepost door:Dennis // 2021-10-22 16:53:34 // 849 keer bekeken

RBC gaat zondag als koploper op bezoek bij de huidig nummer zes van de Zondag Tweede Klasse E: vv Rijen. De club uit het gelijknamige dorp stond vorige week nog tweede, maar moest door de nederlaag op bezoek bij VOAB (2-0 verlies) een pas op de plaats maken. Voor de Roosendaalers komt er een belangrijke reeks wedstrijden aan, waarin Rijen de eerste is. Daarna volgt een thuisduel tegen Cluzona en een uitwedstrijd tegen SC Kruisland. 

RBC won afgelopen weekend met 3-4 op bezoek bij het Waalwijkse WSC. Het ging allerminst makkelijk. De Roosendaalers keken namelijk tegen een 3-1 achterstand aan bij de rust. In het tweede bedrijf kwam de ploeg van hoofdtrainer Robert Braber echter al snel op gelijke hoogte. Binnen tien minuten had Kenny van der Weg met twee goals de stand gelijk getrokken. De ingevallen Tayeb Lakbir zorgde er bij zijn derde inzet voor - de eerste ging voorlangs en zijn tweede inzet eindigde op de paal - dat RBC de volle buit meenam. Ook Braber heeft twee verschillende helften gezien: "Het duel tegen WSC had twee gezichten, een erg slechte eerste helft en een goede tweede helft. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, maar ik ben wel blij met de veerkracht die we getoond hebben. En dat we een brede selectie hebben, want de wissels hebben weer het verschil gemakt."

Rijen is voor RBC een tegenstander die de laatste jaren niet te verslaan is. Een aantal jaar geleden werd een oefenduel met 6-0 verloren en afgelopen seizoen eindigde het duel in een jammerlijke nederlaag, 2-1. Een door blessures geteisterd RBC besloot vorig jaar een verdedigende strategie te hanteren. Dat werkte ontzettend goed en uit een van de uitbraken wist Lakbir met de punt van de schoen de bal langs de doelman te krijgen, na een fantastische pass van El Harti. In de tweede helft kreeg RBC kansen op de overwinning. De doelman van Rijen wist echter een prachtig afstandsschot van Lakbir te keren en daarvoor een uitstekende kopbal van spits Assad el Harti uit de hoek te tikken.

Aan de andere kant was het na rust snel gelijk. De kleine, behendige rechtsbuiten van Rijen wist spits Freek Trommelen via de lucht te bereiken die hem diagonaal in de kruising kopte. Van te voren was nog zó gewaarschuwd om de voorzet eruit te halen, daar Rijen veel fysiek sterke spelers heeft. RBC leek op het eind een gelijkspel eruit te slepen, maar moest in de blessuretijd alsnog toestaan om met nul punten huiswaarts te keren. Een verkeerd ingeschatte hoge bal van rechtsback Ricardo Mannie stelde Trommelen in staat om andermaal de trekker over te halen. De toegesnelde Anass el Gamali kon het gat niet meer dichtlopen en Trommelen verschalkte in de verre hoek doelman Robbert van Oorschot.

Braber weet dat Rijen een moeilijk te kloppen elftal heeft. "Rijen hebben we ook geanalyseerd en is een goede ploeg die sterker is dan WSC. We zullen dus anders voor de dag moeten komen. Scherpte moet er vanaf minuut één zijn om een goed resultaat te halen." RBC gaat zondag voor het eerst in de competitie op echt gras spelen. Is erop getraind? "We hebben niet op echt gras getraind, maar in de voorbereiding hebben we wel wat wedstrijden op gras gespeeld, dus we zijn dat wel gewend." RBC behaalde overwinningen op bezoek bij Arnemuiden (1-4 winst) en Rood Wit W (3-7 winst) op echt gras.

Braber mist aankomende zondag sowieso nog Anwar Tarfit, die nog steeds teveel last heeft van een hardnekkige bovenbeenblesure. "Voor de rest is in principe iedereen erbij. Het is alleen even afwachten met een aantal die wat ziekjes zijn geweest, maar ik verwacht dat iedereen present is." Randy Elst is nog een vraagteken, zoals hij vorige week aangaf. Perry Bierkens lijkt weer inzetbaar. De aanvoerder van RBC kon de afgelopen twee duels niet spelen, vanwege een blessure aan de heup. Ook Brian Kruf, die vorige week met vakantie was, is weer aanwezig. Flinn Assenberg, die geblesseerd uitviel tijdens het duel met WSC, heeft ook een groen vinkje achter zijn naam staan voor komende zondag.

Het duel tussen beide clubs begint om 14.30 uur op Sportpark De Vijf Eiken.




Reacties

Willempie

2021-10-22 17:50:51

Hopelijk start Lars de Voogd. 
 

Deleij; Pieter, Bierkens, K.vd Weg, Hamdoune; De Voogd, Reuvers; Elst; Moerland, El Gamali, Echambit.

Adje

2021-10-24 13:09:16

Ben het eens met Willempie dat RBC met mister RBC Lars de Voogd zou moeten starten. Lars brengt net dat beetje meer in het veld door zijn ervaring en zijn kwaliteit. 

Gaan voor de 3 punten vandaag al zal het niet gemakkelijk worden, Rijen, de ouderen onder ons zullen ze nog herkennen als RAC uit de vorige eeuw, is een niet te onderschatten tegenstander.

Succes