Voorbeschouwing WSC - RBC

Gepost door:Dennis // 2021-10-15 16:33:19 // 939 keer bekeken

Aankomende zondag reist het eerste elftal van RBC af richting Waalwijk waar het de degens kruist met WSC. Die club is geen onbekende voor de Roosendaalers. Immers speelden RBC en WSC in het seizoen 2018/2019 om een ticket in de tweede klasse. De Roosendaalse club verloor toen met 3-1 en was uitgeschakeld voor promotie. Mounir Maamar was toen de grote man met twee doelpunten. Voor RBC scoorde Anwar Tarfit. Waar Maamar net weer terug is van een blessure daar is Tarfit momenteel nog niet inzetbaar vanwege een kwetsuur.

De afgelopen twee competitiewedstrijden wist RBC de nul te houden. Daarentegen lijkt het elftal wat moeite te hebben om te scoren. Tijd om met Robert Braber de balans op te maken. Hoe kijkt hij er naar? "Afgelopen vrijdag ben ik vooral erg tevreden met de behaalde resultaten en de nul houden achterin. Dat is toch de basis om verder te bouwen." Baart het hem zorgen dat scoren voorlopig nog een punt van aandacht is? "Het klopt dat we weinig scoren, maar we creëren wel veel kansen dus uiteindelijk gaan we ook veel meer goals maken," zo stelt Braber.

Voorin wordt er nog weinig gewisseld door de buitenspelers. Is die vrijheid er wel? "Tactisch trainen we heel veel en voorin hebben ze best vrijheid om te wisselen van positie. Op dit moment zijn er veel kansen gecreëerd vanaf de zijkanten dus is het per definitie niet nodig om van kant te wisselen, maar het zal in wedstrijden dat kansen creëren wat moeilijker gaat best wel gebeuren."

Afgelopen zondag was doelman Matthias Deleij van grote waarde door in het beginstadium van het duel met VOAB (1-0 winst) drie maal in korte tijd een doelpunt te voorkomen. Zit Braber rustig op de bank met Deleij op goal? "Verdedigend staat het goed, Matthias (Deleij red.) straalt veel rust uit en doet het heel erg goed, dus dat geeft wel een rustig gevoel ja."

Bij RBC ontbreekt nog wel Anwar Tarfit. Hij is nog steeds herstellende van zijn bovenbeenblessure. Perry Bierkens is nog een twijfelgeval. "Buiten Anwar hoop ik iedereen erbij te hebben, het is nog wel even afwachten of dat zondag daadwerkelijk ook zo is."

WSC staat na drie speelrondes slechts op één punt. De club uit Waalwijk begon met een gelijkspel tegen Beek Vooruit, maar verloor daarna van VOAB (1-2) en Rijen (2-0). "Van WSC heb ik vorige week een analyse laten maken door mijn vader die scoutingswerkzaamheden voor ons doet, dus ik heb ze aardig in beeld."

Het is voor RBC de eerste uitwedstrijd in de competitie. De Roosendaalers hadden die eigenlijk twee weken geleden al, maar toen werd het duel met Uno Animo afgelast vanwege hevige regenval. Het duel tussen WSC en RBC begint om 14:00 uur.




Reacties

IvoZ

2021-10-16 14:44:47

Ik lees bijzondere verhalen over de 1e klasse en het district West 2, waar de west-brabantse clubs in spelen en waar heel veel clubs horizontaal gaan oversteken van zondag naar zaterdag. Het zou zo maar eens kunnen dat er daardoor veel meer clubs gaan doorschuiven in het zondagvoetbal, om de lege plekken op te vullen. Voor RBC kan dit wel gunstig uitpakken.

Boegieman

2021-10-16 16:20:54

In de 2e klasse van West 2 zijn 2 klasse

2e klasse C - 13 clubs

2e klasse D - 13 clubs

Weet niet hoeveel van de 2e klasse overgaan naar Zaterdag 2e klasse.

Dus ik denk dat als dit zo blijf de West klasse naar 10 a 12 clubs gaan, dan valt de Zuid klasse buiten boord