Is de eerste periodetitel haalbaar voor RBC?

Absoluut!

68%
Mwah, ben nog niet onder de indruk

30%
Nee

2%

Stemmen: 88

Speler van de week

Naam:
Tayeb Lakbir
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC in slotfase langs VOAB

Gepost door:Dennis // 2021-10-16 08:01:26 // 1171 keer bekeken

RBC heeft de thuiswedstrijd tegen VOAB winnend afgesloten. In de slotminuten werd de overwinning veilig gesteld. Het ging allerminst makkelijk. Vooral in het begin kon RBC van geluk spreken. Matthias Deleij wist met enkele katachtige reddingen een tegengoal te voorkomen. Ruim vijf minuten voor tijd schoot de ingevallen Imran Echambit de 1-0 in de verre hoek na een fraaie diagonale voorzet van Kenny van der Weg. Het werd aan het eind van het duel nog even spannend voor het doel van Deleij, maar de Roosendaalers trokken de zege over de streep. 

Bij RBC moest trainer/coach Robert Braber een wijziging toepassen. Aanvoerder Perry Bierkens was namelijk geblesseerd geraakt voor het duel. "Ik heb een kneuzing aan mijn heup opgelopen. Ik heb er teveel last van om te kunnen spelen. Ik denk een weekje rust," zo meldde hij tijdens de wedstrijd. Ook Anwar Tarfit kon niet ingezet worden vanwege een bovenbeenblessure. Achterin werd centraal gekozen voor Gino Pieter en Anass el Gamali. Kenny van der Weg droeg de aanvoerdersband en startte als linksback. Mitchell Schilperoord kreeg daardoor de vacante positie op rechtsback toebedeeld. Op het middenveld kregen Marwin Reuvers, Flinn Assenberg en Randy Elst een basisplek. Voorin in de punt stond Brian Kruf, die op zijn beurt geflankeerd werd door Giovanni Moerland en Gerson Pisas.

VOAB begon de wedstrijd als medekoploper. Zij wonnen de eerste twee wedstrijden. RBC daarentegen kon vorige week niet in actie komen, omdat Uno Animo het duel aflastte vanwege hevige regenval. De ploeg uit Goirle trok vanaf het fluitsignaal meteen het initiatief naar zich toe. Dat leverde enkele grote kansen op. De Roosendaalers mochten een uitstekend keepende Deleij bedanken dat het na de vele kansen nog 0-0 stond. Bij het eerste schot zat hij er al goed bij, bij de volgende rebound lag hij er weer voor en bij de tweede rebound won Deleij opnieuw. De afgeslagen bal daarna werd nu wel over Deleij heen geschoten, maar ditmaal stond de lat een doelpunt in de weg.

Door de wijzigingen achterin had RBC even tijd nodig om de juiste balans te vinden. De thuisploeg moest het in die fase hebben van counters. Een van die counters was bijna succesvol toen Pisas weg werd gestuurd. Zijn inzet in de korte hoek werd tot corner verwerkt. Daarna stapelde de kansen zich op. Pisas en Moerland (twee keer) vonden telkens de doelman van VOAB op hun weg. Na een goede solo van Pisas werd Moerland opnieuw bereikt. Hij nam de bal met de borst aan, stuurde zijn directe tegenstander het bos in, maar zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Vlak voor rust kreeg RBC nog een grote kans op de openingstreffer. Pisas vond de benen van de keeper en Van der Weg zijn lob werd van de doellijn gehaald. VOAB bleef na de eerste storm gevaarlijk via counters, twee maal moest Deleij redding brengen, maar de meeste tegenstoten werden door de verdediging van RBC in een vroegtijdig stadium in de kiem gesmoord.

Na rust gooide RBC het tempo wat omhoog. De thuisploeg kreeg kansen via Pisas, de ingevallen Echambit en Moerland. Uit een goede pass van Reuvers schoot Pisas de bal tegen de buitenkant van de paal. VOAB kwam er steeds minder uit en RBC leek conditioneel een stuk verder te zijn. Elst scoorde na een goede pass door het centrum wel, maar zijn inzet werd afgevlagd vanwege buitenspel. Daarna was VOAB nog dichtbij een treffer, maar de inzet van een aanvaller ging voorlangs. Vijf minuten voor tijd was daar dan toch de verdiende treffer voor de Roosendaalers. Kenny van der Weg stoomde mee op naar voren, gaf een voorzet die door Echambit op de achterlijn werd gecontroleerd. De middenvelder kapte naar binnen en vond de verre hoek, 1-0. Moerland leek daarna het duel te beslissen, maar zijn inzet werd nog aangeraakt en ging net voorlangs. Daarna trok RBC zich terug op de eigen helft en had moeite om de bal in de ploeg te houden. VOAB was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, al was er telkens een voetje van een RBC-speler dat er tussenkwam voordat een schot gelost kon worden. 

Door de overwinning blijft RBC in het spoor bij SC Kruisland (9 pnt) en vv Rijen (7pnt) en staat het nu derde. De Roosendaalers hebben nog wel een duel minder gespeeld. Volgende week gaat RBC op bezoek bij WSC uit Waalwijk.

RBC - VOAB 1-0 (0-0)
1-0 Echambit

Opstelling RBC:  Deleij; Schilperoord (Hamdoune), Pieter, El Gamali, K. Van der Weg (c); Reuvers, Assenberg, Elst (Yachou); Moerland, Kruf (Echambit), Pisas
Reacties

Ouwegetrouwe

2021-10-10 20:18:15

de foto's:

https://myalbum.com/album/CZTAdAmUhbgW

Barry

2021-10-10 21:21:22

Fijn dat we 3 punten kunnen bijschrijven. De wedstrijd was mager. Met name verdedigend geven we te veel weg. In een overigens matig gevulde tribune (als je de ouders en kinderen van de jeugdploegen niet mee rekent)

Ad P

2021-10-10 21:40:10

Ik denk dat je verkijkt op de derde tribune die nu open is. 445 bezoekers tegen een nietszeggende tegenstander is, ook met jeugdspelers en ouders, een prima opkomst.

Afgelopen seizoenen kwamen we op minder dan 250 gemiddeld uit over een heel seizoen, inclusief ook een mannetje of 900 tegen Roosendaalse tegenstanders. Dus 200 of minder op zo'n middag als dit.

Rbcfan

2021-10-10 22:11:04

Komt er nooit iets positiefs uit Barry.. reageer gewoon niet. Opkomst was prima en sfeer ook. Verdiende winst al staat de verdediging niet logisch dus wel aandachtspunt. Op middenveld zou ik graag Echambrit zien naast Elst met daarachter Reuvers, elke keer brengt echambit toch iets extra

IvoZ

2021-10-10 22:49:42

Voorgaande jaren kreeg RBC in dit soort wedstrijden altijd het deksel op de neus. Nu lukt het wel. Volgende week maar proberen om de wedstrijd eerder te beslissen. 6 uit 2 is een mooie start, goed voor het zelfvertrouwen. 

EricK

2021-10-11 11:14:50

RBC 

RBCdeLuiten

2021-10-11 12:00:34

3 punten weer in de tas in een wedstrijd waar we in het verleden het wel eens lieten liggen !

Dennis

2021-10-11 14:09:21

Eens. Die eerste paar wedstrijden goed doorkomen, je begint vanaf de competitiestart toch weer een beetje opnieuw. Daarnaast had RBC ook een week niet gespeeld, speelt allemaal mee. 

Vond deze tegenstander wel sterker dan Roosendaal. Veel uitgespeelde kansen kregen we overigens ook niet, maar had ook te maken dat zij zich terugtrokken en in de tweede helft nog verder terug werden geduwd door RBC. Eerste tien minuten waren voor hen, daarna nam RBC het heft in handen. Voorin iets meer afstemming naar elkaar. Misschien eens wisselen van kant voor de variatie, zodat er gelijk een voorzet gegeven kan worden i.p.v kappen naar het goede been. Kan Kruf er ook beter tegen aanlopen

Op naar Waalwijk