Is de eerste periodetitel haalbaar voor RBC?

Absoluut!

68%
Mwah, ben nog niet onder de indruk

30%
Nee

2%

Stemmen: 88

Speler van de week

Naam:
Tayeb Lakbir
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

Nieuwe naam voor Stadion De Luiten: Atik Stadion

Gepost door:Dennis // 2021-10-05 13:30:22 // 719 keer bekeken

Het stadion waar RBC haar thuiswedstrijden speelt krijgt een nieuwe naam. Stadion de De Luiten wordt Atik Stadion. Het stadion van RBC en Atik Uitzendbureau zijn hiertoe een verbintenis voor zes jaar aangegaan, zo meldt RBCvoetbal.nl.

De verbintenis gaat veel verder dan alleen de naamgeving van het stadion. Dankzij deze nieuwe verbintenis kan Atik Uitzendbureau haar maatschappelijke en sociale missie verder volbrengen. Ilyas Etik, algemeen directeur van Atik: ‘‘Vanuit maatschappelijke betrokkenheid streeft Atik Uitzendbureau naar tevreden en vitale werknemers en werkgevers die allen een gezonde positie hebben in de maatschappij. Sport, onderwijs en een maatschappelijke bijdrage zijn daarin drie sleutelwoorden. Dankzij de verbintenis met het stadion, wil Atik Uitzendbureau in de regio een bijdrage leveren aan deze factoren."

Atik Uitzendbureau is geen onbekende, zij waren immers al aandeelhouder van het stadion en sponsor van RBC. Maar door de naamsverbinding streeft Atik Uitzendbureau naar een grotere impact in de regio op zakelijk en maatschappelijk niveau.

Alles in en rondom het Atik Stadion is volop in ontwikkeling. Het gebied Stadsoevers, waar het Atik Stadion aan grenst, is letterlijk in ontwikkeling. Maar ook in het Atik Stadion zijn er veel ontwikkelingen. Er is namelijk een unieke verbinding ontstaan tussen sport, cultuur, maatschappij en zakelijk. Het Atik Stadion is namelijk de nieuwe thuisbasis geworden voor sport (RBC, SSNB, Boxing Company en de voetbalscholen Penders en TIC), voor onderwijs (CIOS ZuidWest en Fontys  Sporthogeschool), voor cultuur (Pim Aarden Music) en voor horeca met de komst van De Smalle Pijp en Brasserie de Catacombe. Het Atik Stadion biedt hiernaast ook allerlei mogelijkheden voor (bedrijfs)evenementen, cursussen, vergaderingen en overige (sport)activiteiten.

Algemeen directeur van het stadion, Rick Mijnsbergen, is enthousiast over de samenwerking en de nieuwe naam van het stadion: ‘‘Atik Uitzendbureau is de ideale partner met het oog op de gezamenlijke ambitie en maatschappelijke doelstellingen. Samen met Atik Uitzendbureau zetten we stappen naar een verdere ontwikkeling van het stadion en de regio," zo laat hij weten aan RBCvoetbal.ni.
Reacties

Bert de Beuker

2021-10-06 08:35:43

Ik mag hopen dat er een aardige sloot geld mee gemoeid is om binnen drie maanden de naam van De Luiten weer weg te geven aan een uitzendbureau. Klinkt niet als een sponsor met een miljoenenomzet, maar eerlijk gezegd ken ik het bureau niet. Maar zes jaar; had dat niet in 3+3 gekund? Wie weet waar we over zes jaar staan; dan zit Atik wellicht voor een dubbeltje op een hele luxe rang. 

Willempie

2021-10-06 16:20:49

Commercieel en Financieel snap ik het volkomen.

Nostalgisch gezien absoluut niet.

Barry

2021-10-06 23:44:21

We blijven een speelbal

Rbcfan

2021-10-07 06:59:25

Het stadion is niet van RBC dus welke naam het ook krijgt financieel gaat rbc daar niet op vooruit hoot zoals sommige denken. Het is mooi dat de eigenaren pro rbc zijn maar vind heh onbegrijpelijk dat men eerst de Luiten als naam communiceren en 1,5 maand later Atik, in mijn ogen niet helemaal netjes. De luiten vind ik meer voor het café en heeft overigens niets met dit stadion te maken maar atik .... zucht 

EricK

2021-10-07 10:05:04

Wat is iedereen weer lekker positief 

Laten we wel zijn: het stadion heeft vrijwel altijd een commerciele naam gehad, en het boeit mij daarom geen ruk dat dit nu weer zo is. Die naam 'De Luiten' was historisch gezien ook niet helemaal raak. Daarnaast: als 'wij' als RBC het stadion een naam willen geven dan moeten we het stadion zelf kopen.

Ik ben blij voor de eigenaren dat ze de naam goed hebben kunnen verpatsen, indirect is het ook goed voor RBC omdat het bijdraagt aan hoe rendabel het stadion voor ze is. Atik is een gerespecteerde onderneming uit de regio dus ook wel mooi dat zij nu de naamgever zijn.

Hup RBC.

IvoZ

2021-10-07 13:35:10

Het veranderen van de naam Herstaco naar "De Luiten" was een beetje vreemd en verliep ook zoals dat alleen bij RBC kan, met een boze eigenaar in de krant die zogezegd van niks wist. Ook vreemd omdat het een andere locatie is dan het échte de Luiten, dit stadion heeft die naam nooit gehad. Maar ergens was het ook wel weer mooi, een link naar mooie tijden uit de geschiedenis van RBC. En dat ze die tijden weer willen laten herleven. De Luiten was en blijft een begrip. 

Daarom toch jammer dat naam zo snel weer verandert, maar ik begrijp het wel. Commercieel is het interessant en de club wil hogerop. Hopelijk is de "stadionnaamsoap" hiermee voorbij en kan iedereen weer door één deur en vooruit. 

Baskuuh

2021-10-07 16:03:45

Het was een leuke geste om het stadion voor een korte periode om te dopen tot ''de Luiten'' maar historisch rijmde het natuurlijk niet helemaal.  Is er hier iemand die mij kan vertellen of deze rebranding ook commercieel gunstig is voor RBC? Want volgens mij is RBC geen eigenaar van het stadion dus ik vraag me af of ze hier uberhaupt vruchten van plukken? 

Barry

2021-10-07 23:46:15

Als we maar niet voor komen in een of andere schimmige constructie is het best toch. Is vast prima geregeld

Ouwegetrouwe

2021-10-08 13:09:27

Barry, ik ben het niet zo eens met jouw speelbal opmerking. Zie het gewoon RBC is een van de huurders van het stadion. Misschien wel de meest prominente, maar als het goed gaat met de eiegenaren dan gaat het ook goed met RBC en laten we eerlijk zijn: zonder de investeerders zag de werled en het stadion er toch heel anders uit.

Dennis

2021-10-08 14:15:01

Het werd bij de ALV volgens mij al bekend dat de stadionnaam te koop was. Het was dus een kwestie van tijd tot de naam daadwerkelijk gekocht werd door een derde partij. Dat het één van de investeerders is en ook nog eens voor zes jaar is mooi. 

Het aantal sponsoren dat toegevoegd wordt loopt ook gewoon door, commercieel gaat het uitstekend. Hopelijk kan de selectie aankomende zondag ook weer een stap voorwaarts zetten.