Voorbeschouwing Uno Animo - RBC

Gepost door:Dennis // 2021-10-02 07:39:51 // 736 keer bekeken

Aanstaande zondag staat voor RBC de eerste uitwedstrijd in de competitie op het programma. Uno Animo uit Loon op Zand is dan de tegenstander. Tegen deze club kwamen de oranje-witten nog nooit in actie.

Uno Animo verloor haar eerste duel op bezoek bij VOAB met 1-0. RBC daarentegen won het eerste duel van stadgenoot RKVV Roosendaal met 2-0. Hoofdtrainer Robert Braber kan niet beschikken over drie spelers. Anwar Tarfit, Anass el Gamali en Marwin Reuvers zijn niet inzetbaar vanwege blessures. Abdelmojib Yachou, die vorige week donderdag geblesseerd raakte op de training en daardoor de wedstrijd tegen Roosendaal mistte, kwam afgelopen dinsdag in het oefenduel met Victoria'03 in actie (4-0 verlies) en is morgen weer present.

Braber kijkt met een positief gevoel terug op de eerste officiële wedstrijden. "Ik kijk qua resultaten heel positief terug op de seizoenstart. Beide bekerwedstrijden en competitiewedstrijd hebben we gewonnen, dus dat is erg positief," zo laat hij weten. Afgelopen dinsdag verloor RBC met redelijk grote cijfers van derdeklasser Victoria'03. Voornamelijk de wisselspelers van afgelopen weekend kwamen in dat duel in actie. Op de uitslag was best wel wat kritiek. Waarom is het belangrijk dit soort wedstrijden te spelen? "Dit zijn wedstrijden voor jongens die weinig minuten hebben gemaakt. Ik acht dit nodig omdat wedstrijden de beste manier zijn om fit te worden. Ik hecht weinig waarde aan de uitslag. Het gaat erom dat iedereen genoeg wedstrijdritme heeft, dat zodra het nodig is ze er gelijk kunnen staan."

RBC reist naar Loon op Zand met een redelijk volledige selectie. Drie spelers moeten echter verstek laten gaan. "We misen Anass (El Gamali red.), Anwar (Tarfit red.) en Marwin (Reuvers red.) zondag, dus het komt goed uit dat andere jongens klaargestoomd worden, omdat een aantal anderen zullen moeten spelen. De afgelopen wedstrijden hebben een aantal spelers laten zien dat ze wat extra's brengen als ze erin komen, dus daar ben ik tevreden over."

RBCFans.nl nam ook even contact op met de desbetreffende spelers om te vragen hoe het staat met de blessures en of ze een verwachting kunnen uitspreken over wanneer ze weer kunnen aansluiten. "Afgelopen zondag tegen Roosendaal is een speler op mijn knie gevallen. Dinsdag heb ik een echo laten maken. Er is gelukkig niets ernstigs, maar er zit wel veel vocht in mijn knie. De fysio adviseerde om deze week nog rust te pakken," zo laat Anass el Gamali in een reactie weten.

"Ik heb nog steeds dezelfde blessure," zo laat Anwar Tarfit optekenen. "Maar het is niet echt mijn bovenbeen, zoals ik de vorige keer aangaf. Het zit nog wat hoger en dieper. Het heeft nu gewoon echt rust nodig, want afgelopen zondag tegen Roosendaal kon ik niet eens een fatsoenlijke actie maken. Ik werkte wel hard voor het team, maar daar is alles mee gezegd. Ik kon niet eens fatsoenlijk op doel schieten, daarom belandde die bal ook op de paal. Ik moet nu gewoon echt rust houden en ik weet pas wanneer ik weer kan spelen als ik pijnloos tegen een bal kan trappen. Ik moet het dus nu niet gaan uitlokken en even afwachten."

Hoelang het duurt weer Tarfit nog niet. "Het kan twee weken duren, maar ik hoop er uiteraard volgende week alweer bij te zijn. Als het langer nodig heeft dan moet ik dat gewoon accepteren. Ik ben wel vol aan de slag met de fysio om mijn bovenbeen sterker te maken, zodat ik weer pijnloos tegen een bal kan trappen. Ik wil gewoon weer fit worden en niet net zoals afgelopen zondag, want dat sloeg nergens op. Toen kon ik maar 60% van mijzelf laten zien, dat is niet genoeg en niet eerlijk tegenover ons team. Ik moet het nu de tijd geven om het te laten genezen en dan hoop ik over twee weken weer aan te kunnen sluiten. Maar ik wil dan wel echt 100% fit zijn. Als het nog langer nodig heeft, dan moet ik dat accepteren." Tarfit is zondag wel aanwezig om het team te ondersteunen vanaf de zijlijn.

Ook Marwin Reuvers kan zondag niet in actie komen. Ook hij kwam afgelopen zondag in actie en begon met een lichte kwetsuur aan de wedstrijd. "Ik heb een lichte liesblessure, en wil geen risico nemen. Ik heb er namelijk al een paar weken last van. De wedstrijd van vorige week tegen Roosendaal kon ik natuurlijk niet laten schieten." Waneer verwacht Reuvers weer aan te sluiten? "Ik verwacht volgende week of de weer erna weer te kunnen aansluiten bij de groep," zo laat de spelverdeler weten.

Het duel tussen Uno Animo en RBC begint om 14:00 uur.

 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd