RBC verliest oefenduel met Victoria'03

Gepost door:Dennis // 2021-09-28 23:13:49 // 976 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel met Victoria'03 met 4-0 verloren. De Roosendaalers traden voornamelijk met spelers aan die afgelopen zondag weinig of niet in actie kwamen. Ondanks enkele kansen bleef een doelpunt voor de ploeg van trainer/coach Robert Braber uit.

Bij RBC ontbraken enkele spelers met lichte pijntjes. Zo waren onder andere Perry Bierkens, Anwar Tarfit, Anass el Gamali en Marwin Reuvers niet present. "Een aantal spelers traint in het stadion," zo liet Brian Kruf in de rust weten. "Perry zit natuurlijk nog met zijn enkel en Anwar met zijn bovenbeen. Die zijn er vandaag dus niet bij. Ikzelf heb ook wat last van mijn hamstring en moet dus ook uitkijken."

Al vroeg in het duel keken de oranje-witten tegen een achterstand aan. Marouane Hamdoune probeerde een aanval af te stoppen, maar deed dat onreglementair. De bal ging op de stip en werd raak geschoten. Daarna gooide RBC het tempo wat omhoog. Jaimy van der Weg zag zijn inzet voorlangs gaan na een goede voorzet van Giovanni Moerland en even later leek Kenny van der Weg RBC op gelijke hoogte te brengen, maar zijn kopbal na een genomen hoekschop werd van de lijn gehaald.

Uit een counter werd het 2-0, nadat Kenny van der Weg de bal verkeerd uitverdedigde en deze aan een speler van de thuisploeg gaf. Daarna kreeg Victoria'03 nog een grote kans, maar ditmaal redde Niek de Beer goed. Vlak voor rust werd het uit een counter ook nog 3-0. Daarvoor had RBC de aansluitingstreffer laten liggen, toen Kenny van der Weg andermaal zijn inzet van de lijn gered zag worden.

In de tweede helft ging RBC steeds meer op zoek naar een treffer. Moerland zag een vrije trap uit de korte hoek getikt worden en even later zag Imran Echambit zijn inzet in kansrijke positie voorlangs gaan. De ingevallen Kruf vond de lat op zijn weg en de ingevallen Gerson Pisas zag zijn inzet alleen voor de keeper gestopt worden. De thuisploeg gaf aan het eind van de wedstrijd wel het goede voorbeeld door een voorzet bij de tweede paal binnen te werken. Daarvoor kreeg het al een grote kans op een treffer, maar die bleef RBC bespaard.

Aankomende zondag begint RBC aan haar eerste uitwedstrijd in de competitie. Dan is Uno Animo de tegenstander.

Victoria'03 - RBC 4-0 (3-0)