RBC wint stadsderby

Gepost door:Dennis // 2021-09-27 09:56:48 // 1535 keer bekeken

RBC heeft de competitiestart tegen RKVV Roosendaal winnend afgesloten. De ploeg van trainer/coach Robert Braber had wel veel moeite met de zeer verdedigend spelende stadgenoot. Het was uiteindelijk Kenny van der Weg die halverwege de tweede helft een afgeslagen schot van de ingevallen Imran Echambit hard in het doel schoot. Giovanni Moerland maakte er in de absolute slotfase nog 2-0 van.

Braber had voor de wedstrijd tegen Roosendaal flink wat te kiezen voor de basisopstelling. Op de afsluitende training afgelopen donderdag waren alle 21 spelers present. Alleen Abdelmojib Yachou viel geblesseerd uit. In elke linie was het dringen geblazen. In het doel begon uiteraard eerste doelman Matthias Deleij. Achterin waren er plekken gereserveerd voor Gino Pieter, Perry Bierkens, Kenny van der Weg en Marouane Hamdoune. Op het middenveld kregen Marwin Reuvers, Randy Elst en Gerson Pisas een basisplek. Voorin stonden Giovanni Moerland, Brian Kruf en Anwar Tarfit opgesteld.

Al snel in het duel trok RBC het initiatief naar zich toe. Roosendaal zakte steeds verder in en hield de linies kort op elkaar. Met counters probeerden zij het de RBC-verdediging moeilijk te maken. Het was vooral ex-RBC'er Wesley van Zundert die het van afstand probeerde, maar zijn schoten gingen over of voorlangs. RBC kwam er moeilijk doorheen en dat bleef de gehele wedstrijd zo. "Ik moet eerlijk zeggen dat Roosendaal goed heeft gespeeld," zo liet Braber na afloop weten. "Ze speelden heel gedisciplineerd, echt een compliment voor hen. Wij hadden teveel spelers die niet in de wedstrijd zaten en die speelden toevallig ook allemaal voorin. Achterin stond het wel goed." 

RBC kreeg enkele spaarzame, maar wel goede kansen. Moerland schoot als eerste vanuit de tweede lijn net voorlangs. Daarna leek Reuvers een hoofdrol voor zichzelf op te eisen. Via een aantal schijven kwam hij alleen voor de doelman, maar zijn inzet kon gekeerd worden. Vlak daarna kreeg RBC nog een grote mogelijkheid. Via Pisas en Reuvers kwam de bal bij Tarfit terecht die zijn schot op de paal zag belanden. De inlopende Kruf kwam een teenlengte tekort om de 1-0 op het scorebord te krijgen. Vlak voor rust scoorde Kruf wél na een goede voorzet van Elst, maar zijn kopgoal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Roosendaal trok een muur op rondom de eigen zestien en RBC probeerde een gaatje in de defensie te vinden. Voorin hadden ze echter vaak moeite om de bal onder controle te krijgen. De invallers brachten uiteindelijk het broodnodigde elan. Imram Echambit werd bediend met een goede pass van Flinn Assenberg, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot op de vuisten van de keeper. Van der Weg schoot vervolgens de rebound in het dak van het doel, 1-0. Bierkens was daarvoor al dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd knap gestopt door de Roosendaalse doelman.

Door de openingsgoal van RBC moest Roosendaal wel naar voren toe om een resultaat te behalen. De ruimte die er daardoor voor RBC lag werd echter slecht benut. Achterin stond de verdediging echter als een huis. De na rust ingevallen Anass el Gamali bleef moeiteloos overeind en Bierkens wist in de laatste tien minuten elke bal te onderscheppen die ingebracht werd door de stadgenoot. Ook doelman Deleij wist meerdere voorzetten knap uit de lucht te plukken. In de absolute slotfase maakte RBC aan alle onzekerheid een einde. Na een afgeslagen voorzet kon Moerland ongehinderd naar het doel van Roosendaal toelopen om de 2-0 binnen te schieten. Het was zijn allereerste doelpunt voor RBC.

Volgende week komt RBC in de competitie in actie tegen Uno Animo. Aanstaande dinsdag speelt de ploeg van Braber een oefenduel tegen zondag derdeklasser Victoria'03, het elftal van oud RBC-trainer Danny Mathijssen. Dat duel begint om 20:00 uur in Oudenbosch.

RBC - Roosendaal 2-0 (0-0)
1-0 K. Van der Weg
2-0 Moerland

Opstelling RBC: Deleij; Pieter, Bierkens (c), K. Van der Weg, Hamdoune (El Gamali); Reuvers, Elst (Assenberg), Pisas (J. Van der Weg); Moerland, Kruf (Echambit/De Voogd)), Tarfit




Reacties

Zuidzijde

2021-09-26 20:28:24

Vanuit zeeland gefeliciteerd heel RBC

Rbcfan

2021-09-26 20:30:50

Een lastige pot maar wel verdiende overwinning, Roosendaal countert teveel en geen initiatief dus maar een terechte winnaar. Hopelijk komende weken wat soepeler want voorin was het dit keer moeizaam. Nu nog het scorebord werkende krijgen dan staan de cijfers daadwerkelijk op het bord

Ouwegetrouwe

2021-09-26 20:47:53

Deze keer twee albums, met dank aan Ad Paantjes.

https://myalbum.com/album/RYA76XbYxh7E

https://myalbum.com/album/W5A5k5paSByj

 

 

Barry

2021-09-26 21:51:24

Wat een slechte pot zeg. Het moet echt een stuk beter om bovenin mee te gaan draaien. Kruisland lijkt de grootste concurrent. 

Ik vraag me af wanneer we als supporters het terug krijgen. Voor een dikke ton op het veld en dan dit voorgeschoteld krijgen legitimeert niet echt de entreekosten. Volgende wedstrijd gratis entree, betaald door de spelers?????

RBCdeLuiten

2021-09-26 22:02:56

@Barry: Waren de citroenen in de aanbieding? Lastige 1e tegenstander in de 1e thuiswedstrijd met veel druk en publiek. Mooie 3 punten in de tas. Zal dit seizoen wel vaker lastig worden joh!

Barry

2021-09-26 22:23:14

???? nee hoor de Luiten. Geen enkele bacardi-lemon aangeraakt. Gewoon m'n roze bril afgezet en gekeken. Het was echt slecht helaas

RBCdeLuiten

2021-09-26 22:33:21

RBC gewoon veruit de bovenliggende partij. Onterecht afgekeurd doelpunt en bal op de paal, zonde want je krijgt dan eerder een andere wedstrijd. Scheidsrechter had het verder lastig. Achterin stond het goed. Gewonnen en 3 punten in de tas. Kunnen we mee verder hoor.

Ad P

2021-09-26 22:47:58

Prima eerste wedstrijd. We hebben al zo vaak een valse start gemaakt. Punten zijn het enige dat telt. Mooi voetbal komt vanzelf wel. Stond veel druk op. Stadsderby ook nog. 2-0 is een heerlijke start.

Anti-076

2021-09-26 22:58:32

Yep. En niets weggegeven, daar kunnen we op doorbouwen.

Jeroen

2021-09-27 07:05:41

Prima opening! Barry blijf aub weg als je zulke onzin uitkraamt en het niet goed vindt! Dik tevreden. Mooi voetballen in eerste wedstrijd zal me boeien..

Dennis

2021-09-27 09:30:46

Blij met de overwinning. Zelf wel verwacht dat druk en zenuwen een rol zouden spelen. Zoals Anwar terecht aangaf van te voren in de voorbeschouwing: vanaf zondag moet het echt gaan gebeuren. 

Jammer dat het spel niet helemaal goed uit de verf kwam, maar zelfs op het allerhoogste niveau zie je clubs het ontzettend lastig hebben in een openingsduel. Je zag wel een aantal flitsen hoe goed ze kunnen voetballen, want dat ze dat kunnen hebben ze in de voorbereiding en in de beker laten zien. 

Ook fijn om te zien dat de verdediging geen krimp heeft gegeven. Tijdens het duel met Arnemuiden werden er toch grote kansen weggegeven, maar Braber gaf afgelopen donderdag aan daar niet veel waarde aan te hechten voor de wedstrijd tegen Roosendaal. In de voorbeschouwingen realistische teksten van spelers en trainer. In feite is dat gisteren ook allemaal uitgekomen. 

Voor de spelers die niet lekker in de wedstrijd zaten gisteren, zondag een nieuwe kans gewoon lekker voetballen, zou ik als advies mee geven

Ook nog een compliment voor de jonge spelers die erin kwamen. Vorige week tegen Arnemuiden het duel beslist en ook vandaag een groot aandeel in de openingstreffer. 

Op naar Loon op Zand; Uno Animo. Een prachtige naam voor een voetbalclub.

 

 

 

Adje

2021-09-27 09:38:04

Zo Barry is uit zijn zomersalade ontwaakt en meteen begint het gezeik weer over geld. Is hij boekhouder ofzo bij RBC omdat hij dat allemaal zo goed blijkt te weten ? Man stop daar eens mee en blijf liever weg als €3 intree je teveel is.

Ben zelf vanwege omstandigheden niet bij de wedstrijd geweest, maar 3 punten pakken in deze derby is een mooi begin van dit seizoen. Dat het misschien allemaal niet zo best zal zijn geweest, boeien, denk erom dat er best druk heeft gestaan op het elftal, er wordt veel van verwacht en van Roosendaal win je niet elk seizoen met grote cijfers, dat is eerder uitzondering zoals vorig jaar gebeurde.

Dat Kruisland met dubbele cijfers wint zegt niks of het 'n concurent van RBC is zoiets kan je na 1 wedstrijd niet roepen wie weet met wat voor elftal Madese Boys op het veld kwam. Toekomst zal het uitwijzen.

Vorig seizoen 1e wedstrijd Bavel van het veld gespeeld, 0 pnt na afloop, gisteren misschien niet overtuigend maar nu wel 3 pnt in de knip, beter kun je toch niet beginnen aan de competitie, of sla ik de plank nu helemaal mis Barry ? Ik ben er content mee. 

IvoZ

2021-09-27 13:11:52

RBC was de bovenliggende partij en heeft ook nog gewonnen. Hoe vaak hebben we de afgelopen jaren niet meegemaakt dat de tegenstander zich ingroef maar toch vanuit de counter scoorde en punten pakte? Of dat we zwakke plekken in de selectie hadden? 

En dan ook nog bijna 1000 mensen op de tribune. Dat is waar we het voor doen, denk ik zo. 

 

 

Mr.RBC

2021-09-27 13:35:02

Eerste competitiewedstrijd gewonnen, drie punten, toch prima resultaat. En ach zuurpruimen en azijnzeikers zijn van alle tijd toch? 

En Barry, je kan ook gewoon thuis blijven! Een echte pessimist is zelfs nog niet gelukkig als hij ongelukkig is!!!

 

 

Baskuuh

2021-09-27 14:16:01

Heerlijke voetbalzondag gehad. Een opkomst waar ze in Helmond of Oss jaloers op zijn en een verdiende overwinning op de stadsgenoot. Uiteraard hoop je dat het voorin allemaal wat soepeler verloopt maar je mag niet vergeten dat het nog steeds tweede klasse is en zelfs als je beter bent dan je tegenstander mag je geen fluïde tiki-taka gaan verwachten. Ingraven is, zoals gebleken en komend seizoen waarschijnlijk nog vaker zal gaan gebeuren, zeker op dit niveau een gevaarlijk effectief wapen. Ook al kan je niet voetballen, in de weg lopen kunnen we allemaal. Zelfs bij het andere oranje willen ze zichzelf nog wel eens stukbijten in voetbaldwergen als Moldavië, Andorra of Luxemburg. Dat kan je overkomen en dat gaat ook nog wel vaker gebeuren. Zeker in de tweede klasse waar de verdedigers niet veel zullen onderdoen t.a.v. die van Andorra maar waar er geen van persie, Memphis of Robben bij ons voorin te vinden zal zijn. Ook al heb ik veel vertrouwen in het doorgroeipotentieen van Tarfit, Kruf en Moerland natuurlijk!
De gedachte die op dit moment bij mij de boventoon voert is dat ik op de tribune geen enkele minuut het gevoel heb gehad dat er voor RKVV iets te halen was. Het stond achterin stabiel en verder dan speldenprikjes wisten ze bijna niet te komen. Een gedegen fundament is de basis voor een goed functionerende ploeg en als die zo blijft staan dan gaat RBC daar nog veel plezier aan beleven. 

Ik heb genoten en ben blij dat de meeste onder ons dat ook hebben gedaan. 

Neutraal

2021-09-27 15:10:14

Gisteren als neutrale toeschouwer niet echt genoten van het spel. Beide ploegen in de eerste helft ontzettend veel balverlies en ook weinig opwindende momenten. Maar dat zal denk aan spanning/druk hebben gelegen.

In de 2e helft een beter RBC dat dominant was en ook verdiend de overwinning pakte. Kregen niet enorm veel kansen en ook het idee was niet altijd helder. Punten zijn nu punten, groei moet wel komen. 
Veel publiek en vanuit RKVV veel sfeer. 

 

ForzaRbc

2021-09-28 20:18:33

Man wat werd je toch blij zondag als je een oranje hart hebt.

Wedstrijd zoals verwacht stroef .

Nieuwe energie en ik denk een plaatje waar jaren over gedroomd is! Hoopte alleen dat het op de Voltaside wat drukker wordt en net zo'n kabaal gaat komen als dat RKVV produceerde.

Hopelijk komt het kabaal en rook de aankomende wedstrijden van die zijde.

Ook hulde aan RKVV , Qua spel en sfeer gewoon subliem.

Komen toch maar even met veul man wat ons ook weer omhoog helpt in de entree en consumptie kosten .Zijn genoeg clubs waarbij de meeste thuis bleven en het niet aangrepen zo'n strijdbare derby te laten zijn.