Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

78%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 40

Speler van de week

Naam:
Jens Wirix
Leeftijd
29
Positie:
Aanv. middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing met Anwar Tarfit en Anass el Gamali

Gepost door:Dennis // 2021-09-23 23:50:31 // 2474 keer bekeken

Aankomende zondagmiddag begint voor RBC de competitie op het seizoen 2021/2022. Afgelopen seizoen werd het voetbaljaar al na vier duels in de competitie afgebroken door de aanhoudende coronacrisis. Het eerste elftal staat daarom weer te popelen om na een klein jaar te starten aan de competitie in de Tweede Klasse E. De laatste tegenstander van afgelopen seizoen is de eerste tegenstander van dit seizoen: RKVV Roosendaal. RBC won die stadsderby vorig jaar met 2-5. Anass el Gamali mocht toen in de punt starten en schoot er prompt drie in. Anwar Tarfit had een ‘hattrick’ assist op El Gamali en schoot de toegekende strafschop aan het eind van de wedstrijd binnen. RBCFans.nl blikt met beide geboren Roosendaalers vooruit op het duel met de stadsgenoot.

Vanavond was de laatste de training voorafgaand aan het duel met zondag. Alle spelers waren aanwezig, alleen Abdelmojib Yachou viel uit met een blessure en is niet inzetbaar zondag. Is het team volgens El Gamali en Tarfit klaar voor zondag? “Absoluut!,” zo stellen beide. “We zijn al zolang bezig. We snakken er naar,” zo vertelt Tarfit. “Het hele team wel, eindelijk weer voor het echte werk,” zo vult El Gamali aan. “De wedstrijd tegen Roosendaal leeft altijd wel. Wedstrijden tegen Cluzona en SC Kruisland zijn niet te vergelijken met wedstrijden tegen Roosendaal. Voor mij als persoon is Kruisland natuurlijk wel een speciale wedstrijd, omdat ik er lang heb gespeeld maar voor RBC als club is de échte derby alleen die met stadsgenoot Roosendaal,” zo stelt El Gamali.

Anwar Tarfit en Anass el GamaliAnwar Tarfit sprint naar Anass el Gamali toe nadat hij zijn tweede assist heeft afgeleverd op El Gamali.

Afgelopen seizoen was de uitwedstrijd tegen Roosendaal het laatste officiële competitieduel. RBC won er met grote cijfers. Hoe kijken beide heren terug op de wedstrijd? “Koos (Waslander red.) kwam naar mij toe en vertelde dat ik rechtsbuiten ging spelen. "Tayeb (Lakbir red.) doet het goed aan de linkerkant. Ik wil hem laten staan", zo zei Koos. Hij had natuurlijk gescoord tegen Madese Boys (4-0 winst) en Rijen (2-1 verlies). Dus dat was wel even een dingetje. Maar het pakte goed uit en ik gaf drie assists.” Waar Tarfit alleen van kant moest wisselen werd El Gamali helemaal naar voren gedirigeerd door Koos Waslander. “Toen ik kwam aanlopen voor de wedstrijdbespreking lachte Koos naar mij en zei tegen mij: “Ik heb een mooie positie voor jou!” Toen kwam ik de ruimte binnen en zag ik mij op het bord in de punt van de aanval staan. Wij scoorden natuurlijk weinig en ik had aan Koos aangegeven dat ik ook wel in de spits kon spelen, omdat ik dat bij Kruisland ook wel eens had gedaan. Het pakte goed uit met drie goals haha!”

RBC heeft een goede voorbereiding achter de rug, maar moet het nu echt gaan waarmaken. In hoeverre speelt druk en zenuwen nog mee in zo’n wedstrijd? “Er zijn zoveel dingen geroepen de afgelopen tijd van buitenaf. Dat wij het allemaal eventjes gaan doen. Maar we moeten er vanaf zondag wel echt staan. Zenuwen heb ik niet,” zo zegt Tarfit. “Ik heb dat ook niet,” vult El Gamali aan. “Je moet ook gewoon relaxed blijven. Een voldoende halen, het team helpen om te scoren. Vroeger, toen ik nog een jonge speler was, had ik dat misschien wel hoor, zenuwen voor een wedstrijd. Maar dat is verleden tijd,” zo stelt Tarfit. “Gezonde spanning is er natuurlijk wel, maar ik lig er ’s nachts niet wakker van,” zo vertelt El Gamali. Je denkt niet dat je eerste actie goed moet zijn? Of voor jou Anass dat je eerste aanname bijvoorbeeld uitstekend moet zijn? “Nee, ik begin gewoon aan mij volgende actie,” zo legt Tarfit uit. “Nee, ik ook niet,” zo zegt El Gamali. “Als je dat hebt moet je hier niet spelen,” zo stellen beide.

Anwar Tarfit en Anass el Gamali tegen RKVV RoosendaalAnwar Tarfit geeft zijn derde assist van de middag op Anass el Gamali, die op zijn beurt zijn derde doelpunt van de middag maakt.   

Afgelopen seizoen opende RBC ook met een thuiswedstrijd. Toen was Bavel de tegenstander. De Roosendaalers hadden halverwege de tweede helft een 2-1 voorsprong, maar gaven in de slotfase alsnog de zege uit handen en verloren met 2-3. Is zo’n scenario denkbaar zondag? “Je moet zoiets altijd wel in je achterhoofd houden. Dat je kan verliezen. Maar je moet niet te lang stil staan bij wat er vorig jaar is gebeurd. Je moet er van leren, maar ook de wedstrijd goed lezen. Niet vol op de aanval, soms zit er gewoon niet meer in dan een gelijkspel. Dan moet je die over de streep trekken. Natuurlijk moet je voor de overwinning gaan, maar dat mag niet ten koste gaan van een nederlaag,” zo stellen beide.

Of beide heren zondag aan de aftrap verschijnen is nog niet duidelijk. Al vroeg hoofdtrainer Robert Braber nog of hij zich in de basis wilde spelen, omdat Tarfit meerdere spelers wat te drinken aanbood. Een lachsalvo volgt. “Haha nee hoor!,” zo roept Tarfit terug. “We gaan vol voor de winst zondag. Als we niet winnen hebben we het slecht gedaan,” zo stelt Tarfit. “Als alles klopt dan geloof ik echt dat we zondag de wedstrijd winnend afsluiten,” zo vult El Gamali aan.

Anwar Tarfit en Anass el Gamali in de wedstrijd tegen RoosendaalAnwar Tarfit wordt gefeliciteerd door Anass el Gamali nadat Tarfit RBC’s vijfde binnen heeft geschoten vanaf de penaltystip.

RBC en RKVV Roosendaal ontmoeten elkaar aanstaande zondag om 14:30 uur in Stadion De Luiten. De verwachting is dat er meer dan duizend toeschouwers aanwezig zullen zijn. “Alle sponsoren en aanhang zijn aankomende zondag sowieso aanwezig. Ik heb ook familie en vrienden die in mijn tijd bij bijvoorbeeld bij Halsteren kwamen kijken, die zijn er aankomende zondag ook. Ditzelfde hoor ik bijvoorbeeld ook bij Randy Elst. Volgens mij wordt het een fantastische middag,” zo liet hoofdtrainer Robert Braber weten.
Reacties

Ad P

2021-09-24 22:20:37

Mooie voorbeschouwing!

Willempie

2021-09-25 10:38:25

EricK

2021-09-25 14:17:47

Top, Dennis 

Zuidzijde

2021-09-25 18:25:39