Is de eerste periodetitel haalbaar voor RBC?

Absoluut!

58%
Mwah, ben nog niet onder de indruk

37%
Nee

5%

Stemmen: 38

Speler van de week

Naam:
Imran Echambit
Leeftijd
19
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC bekert door na overwinning op Arnemuiden

Gepost door:Dennis // 2021-09-18 23:04:08 // 640 keer bekeken

RBC heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De Roosendaalers waren op bezoek bij Arnemuiden met 1-4 te sterk voor de thuisclub. Imran Echambit vertolkte een hoofdrol in het duel. De jonge middenvelder kwam er gedurende de tweede helft in en wist met twee goals een grote rol te vertolken in de overwinning.

Trainer/coach Robert Braber had voor de opstelling flink wat te kiezen. Mitchell Schilperoord en Abdelmojib Yachou ontbraken, evenals de nog geblesseerde Anwar Tarfit. Door de vele keuzes begon Anassl el Gamali bijvoorbeeld op de bank. "Ik had maar een keer getraind deze week, de donderdag kon ik niet. Tja, dan is het banken," zo liet hij vooraf aan het duel weten. Hij kwam er na zo'n 25 minuten al in toen Kenny van der Weg niet verder kon. Achterin was er naast Van der Weg weer een plek gereserveerd voor RBC's aanvoerder Perry Bierkens. Op de rechtsback stond ditmaal Flinn Assenberg. Op het middenveld werd de plek van El Gamali overgenomen door Lars de Voogd. In de aanval nam Gerson Pisas de plek over van de geblesseerde Tarfit. Voor de rest waren het dezelfde namen als twee weken geleden tegen FC Axel.

RBC hoefde vandaag niet per se te winnen om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Braber had voor het duel wel aangegeven dat hij verwachtte dat de spelers er een goede wedstrijd van zouden maken. Dat leek in het begin ook te gebeuren. De Roosendaalse ploeg trok de teugels vrij snel flink aan in het begin van de wedstrijd. De thuisploeg werd ver op de eigen helft teruggedrongen. RBC kreeg ook meerdere kansen op de openingstreffer. Randy Elst zag zijn vrije trap uit het doel getikt worden, Brian Kruf schoot een voorzet van Giovanni Moerland hoog over, Bierkens kopte een corner van Moerland net over en Pisas schoot eveneens hoog over nadat hij vrij was gezet voor de keeper door een fantastische lange, lage pass van Marwin Reuvers. 

Daarna ontstonden er wat haarscheuren in de defensie van RBC. Eenmaal ging Van der Weg in de fout toen hij de bal meegaf aan een aanvaller van de thuisploeg die vervolgens zo schrok van de kans dat hij de bal hoog over schoot. Matthias Deleij moest ook een aantal keer handelend optreden toen hij meerdere keren in een een-op-een situatie terecht kwam. Telkens kwam hij als winnaar uit de strijd. Vlak voor rust kregen de Roosendaalers weer een enorme uitgespeelde kans toen Moerland Elst wist te bereiken op de penaltystip, maar zijn inzet kon gekeerd worden en de rebound van Pisas werd geblokt door een been van een verdediger. 

Na de rust werd het niveau er bij RBC niet beter op en de eerste kans was voor Arnemuiden, maar opnieuw kon Deleij redding brengen. Toch kwamen de oranje-witten terecht op voorsprong. Een kiezelharde lage pass van Moerland bereikte de ingevallen Jaimy van der Weg die met een licht tikje de bal langs de keeper heen wist te krijgen, 0-1. De ingevallen Echambit zag daarna zijn voorzet door een speler van Arnemuiden in de eigen kruising geschoten worden, 0-2. De thuisploeg kwam daarna nog terug tot 1-2 na een knappe kopbal in de kruising, maar daarna ging Echambit vrolijk verder. Eerst wist hij met een mooie voetbeweging zijn tegenstander op de zijlijn het bos in te sturen, om daarna de zestien binnen te komen en de bal in de verre hoek te duwen. Daarna was het de ingevallen Tayeb Lakbir die Echambit wist te bereiken die voor de 1-4 eindstand tekende. 

Door de overwinning gaat RBC door in het bekertoernooi. Volgende week staat er een kraker op het programma. Dan begint voor de oranje-witten de competitie met een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot RKVV Roosendaal.

Arnemuiden - RBC 1-4 (0-0)
0-1 J. Van der Weg
0-2  Schroevers (eigen doelpunt)
1-2
1-3 Echambit
1-4 Echambit

Opstelling RBC: Deleij; Assenberg, Bierkens (c) (Pieter), K. Van der Weg (El Gamali), Hamdoune (Echambit); Reuvers, De Voogd (J. Van der Weg), Elst (Lakbir); Pisas, Kruf, Moerland
Reacties

Zuidzijde

2021-09-19 09:43:14

Het was weer goed om oude en nieuwe ras "RBC ers " te zien en oude verhalen op te halen. Ik heb Arthur mijn antieke RBC das mee gegeven . Ik heb het volste vetrouwen in de toekomst van RBC .Het zit goed in elkaar. 

Het gaat u allen goed

Ger

Ouwegetrouwe

2021-09-26 18:55:28

de foto's

https://myalbum.com/album/dLNYaFqzijw7