RBC met nagenoeg fitte selectie naar Arnemuiden

Gepost door:Dennis // 2021-09-17 17:09:21 // 626 keer bekeken

RBC reist morgenmiddag af richting Arnemuiden om haar tweede en tevens laatste bekerwedstrijd af te werken. Twee weken terug won de ploeg van Robert Braber met 4-0 van FC Axel. Afgelopen weekend kwamen Axel en Arnemuiden tegen elkaar in actie. Axel won die wedstrijd met 3-0, waardoor de uitgangspositie van RBC gunstiger is geworden. Een kleine nederlaag is voldoende om door te gaan in het bekertoernooi.

Het was niet alleen maar hosanna na het duel met Axel. Anwar Tarfit, Brian Kruf en Kenny van der Weg moesten in de tweede helft het veld noodgedwongen verlaten vanwege blessures. De geblesseerden van toen zijn echter weer inzetbaar voor aankomend weekend. De enige speler die nog niet op tijd fit is voor het duel is Tarfit. "De wedstrijd komt te vroeg voor mij, maar ik ben op de goede weg," zo liet hij weten tegenover RBCFans.nl. "Ik heb een verrekking, zo vertelde de fysiotherapeut. De pijn zit hoog en diep, richting de lies. Ik heb er alleen last van bij schieten, voor de rest kan ik alles." 

Hoofdtrainer Braber bevestigt die lezing: "Anwar is inderdaad net niet fit genoeg om te kunnen spelen. Verder kan iedereen spelen." De wedstrijd tegen Arnemuiden valt een week voor de competitiestart tegen RKVV Roosendaal. De Zeeuwse ploeg is daarmee de laatste 'voorbereidingstegenstander' alvorens het echte werk gaat beginnen. "Ik wil dat iedereen topfit is tegen Roosendaal. Ik kijk tijdens de wedstrijd wel wie ik kan wisselen, maar wil zo sterk mogelijk starten. Er zijn een aantal jonge jongens die echt op de deur kloppen, dus die wil ik zeker minuten geven." RBC hoeft niet per se te winnen, zelfs een nederlaag is toegestaan. Wat kunnen we van zijn ploeg verwachten tegen Arnemuiden? "Zaterdag wil ik graag zien dat we ons eigen spel spelen en aan de afspraken houden. Verder heb ik alle vertrouwen dat de jongens er een goede wedstrijd van gaan maken."

Het duel tussen Zaterdagtweedeklasser Arnemuiden en RBC start om 17:00 uur op Sportpark 't Hart. 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd