Tarfit: "Ik hoop over drie jaar hoofdklasse te spelen met RBC"

Gepost door:Dennis // 2021-09-11 08:53:54 // 205 keer bekeken

Anwar Tarfit is op zijn plek bij RBC. Voetbaljournaal.com nam contact met de buitenspeler op om zijn verhaal aan te horen over aankomend seizoen, zijn ambities en zijn grote voorbeeld in het voetbal.

"Ik start nu mijn zesde jaar bij RBC. Ik zit goed op m'n plek en de club leeft. Het is nu ook interessant voor goede voetballers om zich bij deze club in de kijker te spelen. Ik hoop dat de club alleen maar verder kan groeien," zo vertelt hij aan Voetbaljournaal.com.

Tarfit speelde met het eerste elftal alle wedstrijden mee in de voorbereiding, voornamelijk vanaf de aftrap. "We hebben een goede voorbereiding achter de rug en het ziet er allemaal rooskleurig uit, ondanks de potjes die we verloren hebben. We speelden tegen sterke tegenstanders (FC Dordrecht 3-1 verlies, FC Eindhoven O21 2-1 verlies en Willem II O21 4-1 verlies), maar afgelopen zaterdag hebben we onze eerste bekerwedstrijd gewonnen van FC Axel met 4-0."

26 september begint voor RBC de competitie met een prachtig affiche: stadsgenoot RKVV Roosendaal reist dan af naar Stadion de Luiten. "De eerste competitiewedstrijd beginnen we gelijk met een stadsderby tegen RKVV Roosendaal. Ik kijk er persoonlijk naar uit en we gaan voor het hoogst haalbare. Dat is kampioen worden en anders minimaal spelen voor promotie via de nacompetitie. Ik denk dat RBC klaar is voor een stap hogerop."

Tarfit ziet de toekomst van RBC rooskleurig in. "Ik hoop over drie jaar Hoofdklasse te spelen met RBC. We hebben nu een selectie die kan gaan groeien en een langere tijd bij elkaar zal blijven. Ik verwacht in de toekomst dat de selectie van RBC nog sterker kan worden met spelers uit de regio. Ik heb daar alle vertrouwen in, maar niets komt vanzelf. We zullen er hard voor moeten werken om dat te bewerkstelligen."

De behendige Tarfit is erg te spreken over de club zelf. Hij wil nog wel één iemand in het bijzonder noemen: "Miriam doet alles voor de club. Van kleren wassen tot schoonmaken en in de kantine staan. Ze maakt zich sterk voor niet voetbal-gerelateerde zaken. Ik vind het belangrijk om haar te noemen, omdat ze het verdiend!"

Tarfit ziet in Dusan Tadic zijn grote voorbeeld. "Ik vind hem een echte teamspeler. Hij is altijd zakelijk en speelt in teamverband. Hij scoort nooit een onvoldoende, is altijd fit en ik las laatst dat hij alle competitiewedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld sinds zijn komst bij Ajax in 2018."
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd