Arif Akbas vertrekt naar Sakaryaspor

Gepost door:Dennis // 2021-09-09 08:11:14 // 314 keer bekeken

Arif Akbas komt dit seizoen niet meer in actie voor RBC. Gisteravond tekende hij een contract bij de Turkse profclub Sakaryaspor, zo meldt RBCVoetbal.ni. Sakaryaspor komt uit in de 2e Lig. Dit is de derde hoogste divisie in Turkije.

Sakaryaspor speelt sinds 2007 niet meer op het hoogste niveau. In 1988 won het de Turkse beker en kwalificeerde zich daardoor voor het Europa Cup II-toernooi. In de achtste finales werd het toen uitgeschakeld door Eintracht Frankfurt. Akbas komt in een iets groter stadion te spelen dan het stadion waarin hij de afgelopen seizoenen speelde. Waar Stadion de Luiten vijfduizend zitplaatsen heeft, daar heeft zijn nieuw onderkomen - het Yeni Sakarya Atatürkstadion - plek voor 28.000 toeschouwers.

Tijdens een trainingstage deze maand wist Akbas de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Zijn overgang naar de Turkse club is mogelijk omdat de transferperiode in Turkije gisternacht pas sloot. Gisteravond om 20:12 kwam de licentie voor de overgang in orde. 

De kans dat de 20-jarige speler dit seizoen niet aan de aftrap zou verschijnen was sowieso vrij groot. Na zijn goede optreden in de wedstrijd tegen FC Dordrecht (1-3 verlies) kon hij op proef komen bij FC Eindhoven. Daar konden ze hem geen contract geven, waarna hij uitweek naar Turkije. Nadat een eerste trainingsstage door ziekte de mist inging, lukte het hem uiteindelijk wel bij Sakaryaspor een contract af te dwingen.

RBC krijgt overigens geen opleidingsvergoeding toegekend. De FIFA typeert Sakaryaspor als een club uit categorie 4 en die hoeven geen opleidingsvergoeding af te dragen.

Akbas laat op zijn Instagram het volgende weten: "Hierbij wil ik iedereen bedanken, de club, trainers, staf en supporters voor alles en al het steun dat jullie mij hebben gegeven." 

 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd