Interviews
Meest recente interviews

"Blessures vallen mee"

Gepost door:Dennis // 2021-09-06 11:13:56 // 1099 keer bekeken

Afgelopen zaterdag won RBC haar eerste bekerduel in het seizoen 2021/2022. De ploeg van hoofdtrainer Robert Braber was met 4-0 te sterk. Enige smet op het duel was het vroegtijdig afhaken van drie spelers. Daardoor kwam RBC ook even met tien man te staan, maar de overwinning kwam nooit in gevaat.

In de eerste helft is er nog niets aan de hand. RBC gaat met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten. Een kleine vijf minuten na rust zit Anwar Tarfit op het veld en maakt een wisselgebaar naar de bank toe. De linksbuiten heeft last van zijn bovenbeen als hij even daarvoor een opening heeft verstuurd. Hij wandelt zelf het veld af. Tien minuten later ligt Brian Kruf op het veld, maar ook hij kan wandelend het veld af. Een klein kwartier voor tijd moet ook Kenny van der Weg de wedstrijd vroegtijdig verlaten. RBC speelt de wedstrijd uiteindelijk met tien man uit.

Tarfit gaf na afloop aan dat het niets ernstigs was, maar eerder uit voorzorg naar de kant ging. Hoofdtrainer Braber geeft een dag later in een reactie aan dat ook bij Kruf en Kenny van der Weg de blessures meevallen. "Kenny kreeg last van zijn hamstring, maar dit is niet ernstig. Met Kruf gaat gelukkig ook alles goed, ook dat was niet ernstig."

Robert Braber ; Randy Elst ; Brian Kruf
Hoofdtrainer Robert Braber tijdens de drinkpauze van het duel met FC Axel (4-0) in gesprek met Randy Elst en Brian Kruf.

Dat spelers met (kleine) blessures meteen het veld verlaten is niet zo gek. Ondanks dat de bekercompetitie serieus wordt genomen zijn alle ogen gericht op 26 september als de competitie start met een thuisduel tegen stadsgenoot RKVV Roosendaal. Daar moet elke RBC'er fit aan de aftrap verschijnen.

Voor het duel gaf Braber aan een aantal zaken aangebracht te hebben in verdedigend- en aanvallend opzicht. Met een 4-0 overwinning lijkt die opzet geslaagd. Het enig kritiekpunt op het duel is het relatief weinig aantal doelpunten dat viel aan de kant van RBC. "We hadden meer moeten scoren inderdaad. Ik ben vooral heel blij met de vele kansen die we gecreëerd hebben. Verdedigend wilde ik dat we weinig weggaven en veel drukzetten. Die opzet slaagde." Of FC Axel een ietwat zwakke tegenstander was of RBC zo goed kan de hoofdtrainer van de Roosendaalers moeilijk inschatten, wel is hij over de gehele wedstrijd tevreden over wat zijn elftal liet zien: "Ik heb heel veel goede dingen gezien bij ons, dus dat stemt mij tevreden."

Op zaterdag 18 september vervolgt RBC het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Arnemuiden. Dat duel begint om 17:00 uur.