RBC wint eerste bekerduel

Gepost door:Dennis // 2021-09-04 23:07:18 // 868 keer bekeken

RBC heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021/2022 winnend afgesloten. In het eigen Stadion de Luiten werd vrij gemakkelijk gewonnen van FC Axel. Het werd uiteindelijk 4-0. De enige smet op de wedstrijd was het vroegtijdig uitvallen van Anwar Tarfit, Brian Kruf en Kenny van der Weg. Door blessures moesten zij de wedstrijd eerder staken. Doordat trainer/coach Robert Braber zijn wissels al had gebruikt, moest RBC een kleine tien minuten met tien man verder. In gevaar kwam de ploeg niet en kreeg het met Gerson Pisas (paal) nog de beste kans.

"Ik kreeg last van mijn bovenbeen," zo liet Tarfit na afloop weten. "Er moet nog even gekeken worden wat er precies aan de hand is, maar ik heb er in de voorbereiding ook al een keer last van gehad. Het schoot erin toen ik een lange bal gaf. Ik hoop er bij het volgende bekerduel weer bij te zijn." Van der Weg wandelde het veld af en ook Kruf kon het veld wandelend verlaten.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin begonnen Mitchell Schilperoord, Flinn Assenberg, Kenny van der Weg en Marouane Hamdoune. Op het middenveld waren er basisplekken gereserveerd voor Marwin Reuvers, Anass el Gamali en Randy Elst. Voorin konden Giovanni Moerland, Brian Kruf en Anwar Tarfit op een basisplek rekenen. Braber kon geen beroep doen op aanvoerder Perry Bierkens, Gino Pieter, Arif Akbas en Imran Echambit.

Al vrij snel werd duidelijk dat RBC een maatje te groot was voor FC Axel. De thuisploeg nam het heft vanaf het begin in handen en gaf dat gedurende de gehele wedstrijd zelden uit handen. Onder aanvoering van Reuvers op het middenveld wist RBC de ene na de andere aanval op te zetten. Waar Elst de afgelopen jaren vooral als aangever diende, dook hij nu vaak achter de laatste lijn van de Zeeuwse ploeg op. RBC had sowieso veel lopende mensen waar maar moeilijk vat op te krijgen was en veel lange passes van achteruit en vanaf de zijkant kwamen aan. Achterin bij RBC hield Van der Weg met zijn collega-verdedigers de weg naar het doel van Deleij vakkundig dicht. Na ruim een kwartier kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Elst schoot een vrije trap net buiten de zestien in de verre rechterhoek. Daarvoor had Kruf RBC al op voorsprong kunnen brengen toen hij een prachtige voorzet van Moerland voorlangs schoot. RBC's nummer zeven wist gedurende het duel constant gevaar te stichten met indraaiende voorzetten.

Na de openingstreffer was het vijf minuten later alweer raak. Reuvers wist met een fantastische pass Elst vrij te krijgen voor de keeper. Elst omspeelde vervolgens de doelman en schoot zijn tweede van de middag binnen. RBC kreeg daarna kansen op meer, maar twee maal redde de doelman op een kopbal en even later wist hij ook een bal van het hoofd van Moerland te plukken toen die laatste alleen op hem afkwam. Deleij had aan de andere kant weinig te doen, hij moest in de slotfase van de eerste helft één keer echt in actie komen. Hij stompte met een vuist een voorzet weg, voordat de linksbuiten van FC Axel kon binnenkoppen.

In de tweede helft bracht Braber Pisas in voor Reuvers. De snelle aanvaller leek in eerste instantie Kruf een niet te missen kans te geven toen zij gezamenlijk op de goal afgingen, maar zijn pass was niet zuiver genoeg en Kruf schoot vervolgens voorlangs. Niet veel later schoot Pisas zelf alsnog de 3-0 binnen. Hij was ook verantwoordelijk voor de 4-0, toen hij voor de tweede maal alleen voor de doelman kwam. Daarna kreeg RBC enkele kansen voor nog een treffer via Jaimy van der Weg (redding keeper), Moerland (voorlangs), Tayeb Lakbir (kreeg geen penalty nadat hij werd neergelegd) en Pisas (paal). Doordat de ploeg van Braber met tien man kwam te staan, nadat Kenny van der Weg geblesseerd het veld had verlaten, kreeg FC Axel meer ruimte en daaropvolgend mogelijkheden voor een treffer. Deleij (scrimmage) en twee schoten (over en voorlangs) waren de enige noemenswaardige wapenfeiten, maar RBC's doelman hield zijn doel schoon.

Aankomende week speelt RBC geen officiële wedstrijd. FC Axel en Arnemuiden komen dan tegen elkaar in actie. De week erop kruist de Roosendaalse ploeg de degens met Arnemuiden.

RBC - FC Axel 4-0 (2-0)
1-0 Elst
2-0 Elst
3-0 Pisas
4-0 Pisas

Opstelling RBC: Deleij, Schilperoord, Assenberg, K. Van der Weg (c), Hamdoune (Castenmiller); Reuvers (Pisas), El Gamali, Elst (Yachou); Moerland, Kruf (J. Van der Weg), Tarfit (Lakbir)
Reacties

Ouwegetrouwe

2021-09-04 22:59:39

de foto's 

https://myalbum.com/album/bcTvdoFUkoSi

Ad P

2021-09-04 23:05:52

Goede wedstrijd die nauwelijks een wedstrijd was.

Krachtsverschil was groot. Het ging bijna te makkelijk, het vizier voorin moet zeker nog scherper.

Maar lekker om eindelijk weer om het echie te spelen!

Dennis

2021-09-04 23:14:47

Winnen was ook weer even geleden, evenals een clean sheet. Pluim aan de sterke verdediging en de aanvallers die volle bak mee terugliepen na balverlies; samen winnen! . Jammer van de blessures, hopelijk valt het allemaal mee. Voor de rest een sterk RBC gezien. Leuke aanvallen, veel lopende spelers en lange passes die op maat werden gegeven en goede aannames! Iets scherper voor de goal en een verdubbeling van de score was een normale uitslag geweest. Maar blij met 4-0, had er vooraf voor getekend

Rbcfan

2021-09-05 09:30:20

Prima start vooral gericht op de competitie. De blessure gevoeligheid en breedte selectie baart zorgen, de sterkhouders hard nodig en krijgen het lastiger zodra jeugd erin komt dus wil het seizoen een succes worden mag je niet teveel tegenslagen krijgen

Adje

2021-09-05 10:51:53

Was leuke wedstrijd. Tegenstander niet bij machte om het RBC echt moeilijk te maken. In het begin tevaak de lange bal gezien, daarna vele mooie combinaties waardoor Axel helemaal zoek werd gespeeld. Uitslag was 'n magere afspiegeling van het krachtsverschil, beetje zorgvuldig met de afwerking had je zo 4 goals meer opgeleverd. Staat dit seizoen wel 'n sterk elftal, ook nu weer niet op volle sterkte maar goed wanneer heb ik voor het laatst 'n complete selectie gezien; dan moet ik toch echt terug naar voor 2010, er is altijd wel iemand afwezig.

Vraagje aan Dennis, ik neem aan dat de spelers vaste rugnummers hebben, is het mogelijk om bij de opstelling ff die nummers  bij de spelers te zetten zodat we ze sneller leren kennen, het is niet zo dat we jaren met dezelfde groep spelen.

Dennis

2021-09-05 13:30:02

@Adje,

Vraag staat uit, neem aan dat het vandaag of komende week duidelijk is wie welk rugnummer precies heeft. 

Dennis

2021-09-05 17:26:52

@Adje,

Komt vandaag of morgen op de RBC-website te staan.

Willempie

2021-09-05 18:17:44

Veel blessures weer. Komt dat door het ku(ns)tgras? RBC was zeker de betere maar erg slordig. Te vaak te mooi willen doen. Te lang doorcombineren. 

Adje

2021-09-05 19:40:16

@ Dennis

Top Dennis. Bedankt voor de info 

Adje

2021-09-11 12:21:55

Klasse dat RBC nu op de site bij nu ook de rugnummers bij de spelers heeft staan. Bij alles wat er nu gebeurd kun je duidelijk zien dat RBC vooruitgang boekt met het oog op de toekomt.  Ook met de nieuwe netwerksite, het ziet er netjes uit. Goed bezig 

Boegieman

2021-09-11 18:33:24

FC Axel - Arnemuiden 3-0

Gelijkspel of winst ga RBC door naar de 2e ronde van de beker