Robert Braber: "Het team is er klaar voor"

Gepost door:Dennis // 2021-09-03 14:02:54 // 316 keer bekeken

Morgenmiddag om 17:15 uur begint RBC aan het bekertoernooi 2021/2022. Sinds oktober 2020 speelde de Roosendaalers geen officiële wedstrijd meer vanwege het coronavirus. De ploeg van hoofdtrainer Robert Braber speelt morgen tegen FC Axel, dat momenteel uitkomt in de Zaterdag Tweede Klasse. Het duel morgen is meteen een belangrijke, omdat er slechts drie ploegen in de groep zitten. Hierdoor gaat alleen de winnaar van de groep door.

Braber kan niet over een volledig fitte selectie beschikken. Perry Bierkens kan niet spelen, ondanks eerdere berichten dat hij het zou halen. Arif Akbas verblijft momenteel nog in Turkije en Gino Pieter en Mo idrissi zijn eveneens afwezig. "Bierkens is nog niet fit om te spelen, en blijft daardoor aan de kant. Akbas, Pieter en Idrissi zijn ook niet inzetbaar. Voor de rest is iedereen erbij." Bij het laatste oefenduel met Almkerk (1-1) ontbraken Marwin Reuvers, Flinn Assenberg en Imran Echambit. Het drietal is komende zaterdag present. Tegen Almkerk maakten Jaimy van der Weg en Mitchell Schilperoord hun eerste minuten weer na lang blessureleed. Ook Anass el Gamali, die een gedeelte van de voorbereiding mistte in augustus vanwege vakantie, speelde tegen Almkerk een groot gedeelte van de wedstrijd.

RBC speelde veel oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Roosendaalers verloren de meeste wedstrijden, al waren dat tegen elftallen van een hoger niveau. Tegen Zaterdaghoofdklasser Rijsoord (2-2) en Zaterdag Eersteklasser Almkerk (1-1) werd een gelijkspel behaald. Tegen Zondageersteklasser Rood Wit W werd met 3-7 gewonnen. Braber heeft zijn elftal meerdere malen in actie kunnen zien en de pijnpunten zijn door de oefentegenstanders bloot gelegd. Hoeveel vertrouwen heeft hij voor het duel met FC Axel? "Ik heb er veel zin in om eindelijk een echte wedstrijd te spelen. We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld en dan is de druk nog niet echt aanwezig, vanaf aankomende zaterdag moeten we echt gaan presteren." Braber neemt de beker serieus, waar andere trainers de beker vooral als voorbereiding zien. "We kunnen ons in het bekertoernooi meten aan tegenstanders van niveau, helemaal als je verder in het toernooi komt. We hebben een goede voorbereiding gehad en heb de overtuiging dat het team er echt klaar voor is."

FC Axel is een tegenstander die RBC in de voorbereiding nog niet is tegengekomen. Rood Wit W (Zondageersteklasser) komt er waarschijnlijk het dichtst bij in de buurt. Wat kunnen we van RBC van aankomende zaterdag verwachten? "Een fit RBC dat verzorgd, aanvallend voetbal wil spelen. Aanvallend en verdedigend heb ik aantal zaken aangebracht die ik graag terug wil zien in de wedstrijd. Uiteraard telt de winst, maar ik wil vooral een herkenbaar RBC zien waarvan duidelijk is op welke manier we willen voetballen," zo besluit Braber.

RBC en FC Axel trappen om 17.15 uur af in Stadion de Luiten. Bij winst zet de Roosendaalse ploeg een grote stap richting de knock-out fase. 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd