RBCFans.nl is jarig!

Gepost door:Dennis // 2021-09-06 13:40:22 // 436 keer bekeken

RBCFans.nl is jarig, hieperdepiep hoera! Deze maand bestaat RBCFans.nl vijftien jaar. Op 2 augustus 2006 zag de fansite het levenslicht; het eerste echte artikel ging over de Open Dag van RBC. RBC speelde die middag een oefenduel tegen Willem II en opende het sfeervak OC.

Al ruim vijftien jaar houdt RBCFans.nl je op de hoogte van het wel en wee van de club. De website moest zich bij de geboorte een plekje zien te veroveren tussen de andere fansites van toenmalig profclub RBC Roosendaal, maar al snel bleef RBCFans.nl als enige over. Na het faillissement ging RBCFans.nl door en volgt het momenteel nog steeds nauwgezet de verrichtingen van het eerste elftal. Ondanks dat RBC geen profclub meer is en al een decennium in het amateurvoetbal speelt, weten toch zo’n honderdduizend bezoekers per jaar RBCFans.nl te vinden. Het mooiste moment van de website is toch wel dat via de luidspreker bij HVV’24 in Hulst gemeld werd dat de verrichtingen van het duel tussen HVV’24 en RBC vanavond weer te lezen waren op RBCFans.nl. Langzaam veroveren we Nederland!

Door de jaren heen is de samenstelling van RBCFans.nl wel wat veranderd. Zo waren Dave (eigenaar), Dennis (redacteur), Ad (jeugdnieuws) en Remy (technische man) jarenlang de gezichten van de fansite. Momenteel runnen Dennis en Remy de website, maar is er in de tussentijd hulp gekomen van Arthur (foto’s) en Eric & Floyd (Podcast de Luiten) die met de fotoverslagen en audio-opnames nieuwe content aanleveren. Tevens is er sinds een klein jaar ongeveer elke maand een groot interview met een speler, trainer of een medewerker/bestuurslid van RBC. Achter de schermen wordt er tevens druk gesproken over  extra content in de vorm van RBC TV. Er is een klein begin gemaakt afgelopen zaterdag in het duel met vv Almkerk (1-1) waar Eric, Artur en Floyd een video-opname hebben opgenomen met Almkerk-trainer en tevens oud-speler van RBC Ad van Seeters.

We willen iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze website, waaronder: het beantwoorden van vragen, het aanleveren van informatie en documenten, het schrijven van columns en het reageren op artikelen. We gaan samen hogerop, op naar de volgende vijftien jaar!
Reacties

Anti-076

2021-08-30 13:00:35

Gefeliciteerd met dit jubileum! Ga zo door, wordt gewaardeerd

EricK

2021-08-30 14:31:15

Gefeliciteerd - al jaren een noodzakelijke bron van RBC-informatie! Veel dank voor alle inspanningen!

Boegieman

2021-08-30 16:41:24

Gefeliciteerd 

Ouwegetrouwe

2021-08-31 00:10:27

Al 15 jaar alive and kicking. RBCFans.nl heeft een belangrijke positie ingenomen in de RBC wereld. Daar is door iedereen die er lange en soms wat kortere tijd aan deelgenomen heeft hard voor gewerkt. En laten we eerlijk zijn wat de RBC supporter heeft meegemaakt in pakweg 11 jaar is met geen pen te beschrijven. Dat is de kracht van de RBC supporter, en RBCFans.nl. Compliment voor allen die hun steentje bij hebben gedragen. En na 15 jaar borrelen er steeds weer nieuwe Ideeën op. Ook RBCFans.nl maakt deel uit van de samen hogerop gedachte bij RBC. En omdat er steeds meer Ideeën opborrelen zou ik aan een ieder die denkt op welke manier dan ook  een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen van het media platform binnen RBC willen vragen: join us! Op naar de 25 jaar!

Adje

2021-08-31 19:17:12

15 Jaar een geweldige supporterssite, gefeliciteerd Dennis en iedereen die dit mogelijk maakt. Zelf heb ik hier 'n tijdje nieuws over de jeugd mogen verzorgen wat ik met heel veel plezier heb gedaan destijds. In de periode van de proftijd van RBC was dit een levendige site waarop pittige discussies gevoerd werden door RBC ers maar ook zeker door supporters van tegenstanders. Nu is het allemaal wat minder, begrijpelijk daarom is het zo belangrijk dat er nog mensen zijn die hier hun energie in steken, hulde daarvoor en hopelijk mogen we nog lang van deze site genieten, al denken ze er bij RBC weleens anders over.

Op naar de volgende 15 jaar 

IvoZ

2021-09-01 22:53:45

Gefeliciteerd en bedankt voor alle info en artikelen. Leuk om RBC zo te kunnen volgen. 

Remy

2021-09-02 12:52:28

Bedankt jongens! Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest om de site op mobiel wat beter toonbaar te maken, maar zie dat er bij reacties wat misgaat met het afbreken van woorden. Dat zal ik snel repareren. Inderdaad op naar de volgende 15! 

Als jullie dingen graag anders zien bij de site, hoor ik het graag. Dan neem ik die mee bij het ontwerp van een nieuwe versie van RBCFans (maar die zal nog wel even op zich laten wachten, eerst moet RBC maar eens een nieuwe fansite zien te verdienen)