RBC vanmiddag in actie tegen Almkerk

Gepost door:Dennis // 2021-08-21 09:27:53 // 194 keer bekeken

RBC komt vanmiddag om 17:00 uur in actie tegen Almkerk. De club uit het gelijknamige dorp komt momenteel uit in de Zaterdag Eerste Klasse.

Bij Almkerk komt RBC een oude bekende tegen. Oud-speler van de club, Ad van Seeters, speelde van 1980 t/m 1985 voor de Roosendaalers. Hij was mede verantwoordelijk voor de terugkeer van RBC naar het betaalde voetbal. Van Seeters begint aan zijn derde jaargang bij Almkerk, dat de afgelopen jaren vooral aan de bovenkant van de middenmoot eindigde in de competitie. 

Deze week verwelkomde hoofdtrainer Robert Braber Jaimy van der Weg en Mitchell Schilperoord weer op de training. Afgelopen weekend kwam ook Kenny van der Weg, die een kuitblessure had, in actie en sluit weer aan. Anass el Gamali en Arif Akbas sluiten eveneens weer bij de groep aan.

RBC wacht momenteel nog op zijn eerste overwinning in de voorbereiding in augustus. De afgelopen vier duels in acht dagen gingen allemaal verloren. De eerste wedstrijd tegen Nootdorp was een zware nederlaag, 9-0. Maar dat was vooral te wijten aan de grote groep afwezigen van het eerste elftal. Daarna waren ook FC Eindhoven O21 (2-1), Willem II O21 (4-1) en MB & Friends (4-6) te sterk. Al zijn dat wel elftallen die een hoger niveau aantikken. Zo liet Richard Pal (vertrouwenspersoon RBC), de vader van Jelte Pal (ex-RBC, nu spelend als spits bij Willem II O21), weten dat het O21-elftal van Wilem II op amateurniveau mee zou kunnen in de Tweede Divisie. Ondanks dat het speltempo van De Tricolores in de eerste helft wat laag was, bleef RBC tot het eind meedoen. Ook Cuco Martina liet zich positief uit over de huidige spelersgroep van RBC. Anwar Tarfit liet na afloop met het duel met MB & Friends weten: "Deze wedstrijden hebben we nodig om straks super sterk aan de competitiestart te staan." De drie weken 'vakantie' had Tarfit ook nuttig besteed: "Ik ben drie weken door gaan trainen, ik ben super fit. Ik móet goed aan de aftrap staan straks in september."

De sfeer zit er bij RBC goed in, de afgelopen nederlagen worden voor lief genomen. Spelers zijn erg content met huidig hoofdtrainer Robert Braber. Geroemd worden zijn communicatie en logische besluiten. Ook de nieuwkomers zoals Perry Bierkens en Marwin Reuvers worden op handen gedragen: "Heerlijk om met die gasten te mogen spelen. Ballen worden op tijd en met de juiste snelheid gegeven. Ik heb er zelf ook weer heel veel plezier in na een jaar niet spelen," zo liet Randy Elst na afloop van het duel met Willem II O21 weten. 

RBC heeft in augustus al vier duels afgewerkt, maar Almerk begint nu pas. Afgelopen dinsdag stond eigenlijk een oefenduel met Rood Wit W gepland, maar dat ging niet door. Over twee weken staat het bekertoernooi gepland. RBC kruist de degens tussendoor nog met Zondag Eersteklasser Unitas'30, waar het onder andere oud-speler Papito Puriël tegenkomt.

 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd