RBC dit weekend in actie tegen Willem O21 en MB & Friends

Gepost door:Dennis // 2021-08-13 12:57:23 // 311 keer bekeken

Aankomend weekend speelt RBC niet een maar twee oefenduels. Aankomende zaterdagmiddag kruist de Roosendaalse ploeg de degens met Willem II O21 in Tilburg. Zondag in het eigen Stadion de Luiten ontvangt de ploeg van hoofdtrainer Robert Braber MB & Friends.

Afgelopen zaterdag en dinsdag kwam het eerste elftal al in actie. Twee maal werd er verloren. Nootdorp won met 9-0 van RBC en FC Eindhoven O21 won met 2-1. Tegen Nootdorp ontbraken er echter veel eerste elftal-spelers. Tegen Eindhoven waren er flink wat spelers terug en kon RBC goed tegenstand bieden. "De wedstrijd tegen Eindhoven was een stuk beter dan die tegen Nootdorp. We waren natuurlijk ook een stuk completer en Eindhoven O21 is een sterke tegenstander. We kwamen in ieder geval goed voor de dag, een nuttige oefenwedstrijd," zo laat Braber weten.

Aankomende zaterdag staat er op papier een nog sterkere tegenstander op het programma. Willem II O21 komt namelijk uit in de Tweede Divisie, waar FC Eindhoven O21 in de Vierde Divisie speelt. De vraag is echter of je vier duels in acht dagen kan spelen zonder blessures te krijgen of overbelast te geraken. Hoe ziet Braber dat? "De beste manier om echt fit te worden is veel wedstrijden spelen. Ik heb nu weer veel spelers tot mij beschikking, dus vandaar dat we nu twee duels in het weekend afwerken. Hierdoor heeft iedereen de kans om de negentig minuten vol te maken." Iedereen krijgt negentig minuten over twee dagen verspreid? "Ja, zoiets. Sommigen spelen de zaterdag negentig minuten en anderen op zondag de volle negentig minuten."

Het duel tegen Willem II O21 wordt zaterdag afgewerkt op het Willem II Jeugdcomplex aan de Rueckertbaan om 14:00 uur. In Stadion de Luiten neemt RBC het zondag op tegen MB & Friends. Dit is een team met voormalig profspelers. Dit duel begint om 14:30 uur.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd