RBC verliest van FC Eindhoven O21

Gepost door:Dennis // 2021-08-11 10:55:15 // 720 keer bekeken

RBC heeft zich vanavond goed hersteld na de flinke nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Nootdorp (9-0 verlies). Tegen FC Eindhoven O21 werd met 2-1 verloren door de Roosendaalse ploeg.

Bij RBC had trainer/coach Robert Braber zes wijzigingen toegepast ten opzichte van afgelopen zaterdag. In het doel was een plek gereserveerd voor Matthias Deleij. Achterin stonden Gino Pieter, Perry Bierkens, Flinn Assenberg en Marouane Hamdoune. Op het middenveld stond nu Marwin Reuvers samen met Lars de Voogd en Randy Elst. De aanval was ongewijzigd en bestond uit Giovanni Moerland, Gerson Pisas en Anwar Tarfit.

In het eerste kwartier had RBC het moeilijk, maar kwam er na die fase steeds beter uit. De thuisploeg kwam echter wel op voorsprong. Na een klein half uur kwam de Roosendaalse ploeg op achterstand toen FC Eindhoven O21 slordig uitverdedigen afstrafte. Daarvoor leek RBC een cadeautje te krijgen na een foutieve terugspeelbal, maar die ging voor de thuisploeg aan de goede kant van de paal naast het doel. Vijf minuten voor de rust testte Moerland de doelman van de Eindhovenaren, maar die kon de bal keren.

Na de rust kreeg RBC twee goede mogelijkheden via Tarfit (net over de kruising) en Hamdoune (inzet gepareerd). Aan de andere kant kwamen de oranje-witten goed weg toen een goed uitgevoerde counter van Eindhoven tot een halt werd geroepen door doelman Deleij. Een klein kwartier voor tijd leek FC Eindhoven O21 de buit veilig te stellen toen een schot in de kruising werd geschoten. Twee minuten later kwam RBC echter terug in de wedstrijd toen Mo Idrissi de keeper passeerde en bijna op de achterlijn alsnog het doel wist te vinden, 2-1. Gescoord werd er daarna niet meer.

Komende zaterdag speelt RBC een oefenduel tegen Willem II O21.

FC Eindhoven O21 - RBC 2-1 (1-0)