RBC verliest van Nootdorp

Gepost door:Dennis // 2021-08-09 08:01:43 // 780 keer bekeken

RBC heeft de eerste wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In en tegen Nootdorp werd het 9-0 voor de thuisploeg. De Roosendaalers moesten een waslijst aan spelers missen, maar daar bovenop kwam ook nog dat Kenny van der Weg (uit voorzorg) en Matthias Deleij (werken) niet aan de aftrap konden verschijnen. Het zorgde er voor dat de ploeg van trainer/coach Robert Braber zonder een verdediger van de eerste selectie aan het duel begon. Dat bleek achteraf onbegonnen werk.

Door de absentie van Van der Weg moest Marwin Reuvers een centraal duo vormen met Lars de Voogd, die op hun beurt op de flanken werden geassisteerd door de RBC O23-spelers Zakaria Ziani en Robin de Jong. Op het middenveld waren plekken gereserveerd voor de jonkies Abdelmojib Yachou, Tayeb Lakbir en Imran Echambit. Voorin stond wél ervaring met Giovanni Moerland, Gerson Pisas en Anwar Tarfit. In het doel begon RBC O23-doelman Max Huberts. 

Het bleek al snel dat door de afwezigheid van verdedigers van het eerste elftal het een lastig karwei ging worden, want binnen een mum van tijd stond de thuisploeg op voorsprong. Daarna liep Nootdorp snel uit richting 6-0. Tussendoor kreeg RBC wel wat kansen, maar Tarfit, Moerland en Yachou zagen hun kansen voorlangs of over gaan. In de tweede helft schoot Nootdorp er nog drie bij, wat uiteindelijk in een 9-0 nederlaag resulteerde.

"Door de absentie van veel eerste elftal-spelers krijgen de jonkies en spelers van RBC O23 wel de kans om zich te tonen op dit niveau. Zo kunnen ze ook zelf ervaren wat er gevraagd wordt. De uitslag zegt me niet zoveel. Of het nu 6-0 of 9-0 wordt, ik vind het belangrijk om te zien of een speler zijn spel blijft spelen. De duels aanblijft gaan, alles geeft. Dat heeft veel meer waarde. Het duel geeft in ieder geval genoeg gespreksstof," zo legde Braber na afloop uit. "Het is jammer dat Kenny (Van der Weg red.) niet kon spelen, hierdoor moest ik Marwin (Reuvers red.) achterin zetten. Anders hadden we extra power op het middenveld gehad. Van der Weg laat dinsdag nog een scan van de kuit maken, maar normaal gesproken is hij dinsdag inzetbaar tegen FC Eindhoven O21." Tegen FC Eindhoven O21 van aankomende dinsdag heeft Braber ook een vrijwel volledige groep tot zijn beschikking. "Eerlijk gezegd weet ik niet wat het niveau van FC Eindhoven O21 is. Dat gaan we dinsdagavond zien. Van Willem II O21 van volgende week zaterdag weet ik wel dat het een goed niveau is."

Opstelling RBC: Huberts (De Beer); Ziani (Elst), De Voogd, Reuvers, De Jong; Yachou, Lakbir, Echambit; Moerland, Pisas (Idrissi),Tarfit (Bouda el Koubai)
Reacties

Rbcfan

2021-08-07 20:04:28

Wat een wanvertoning zeg, beter niet gespeeld dit geeft voor niemand een positief gevoel, jonge gasten kwamen op alle fronten te kort 

IvoZ

2021-08-08 10:17:40

Van een afstandje bezien vraag je je af hoe zinvol dit allemaal is. Nu hebben ze dinsdag weer een wedstrijd en dan zaterdag weer een. De competitie begint pas over 7 weekenden. De voorronde van de beker in het 1e weekend van september. Straks heb je al voor de competitie begint al veel blessures en is de positieve vibe van eerste oefenpotjes weg. Ik zou de spelers nog 2 weken vakantie gunnen en dan rustig opbouwen richting eind september. Zorg dat je niet te vroeg piekt. 

Adje

2021-08-08 10:31:48

Ben het eens met IvoZ, ik zie hier het nut ook niet van in. Nu speel je straks weer tegen 2 bvo's, allemaal leuk maar de kans dat je daartegen ook weer 'n flinke oorwassing krijgt is groot omdat jezelf verre van compleet bent. Het lijkt ieder jaar dezelfde kant uit te gaan, teveel ambities, leuk, maar bouw 'n seizoen rustig op, zorg dat je selectie fit en compleet is, het is nog steeds vakantietijd niet gek dat er dan afwezigen zijn. Beter even wachten om dan 'n goede voorbereiding te doen dan zo aan te modderen  dit schiet niet op.

Ouwegetrouwe

2021-08-08 20:01:35

de foto's:

https://myalbum.com/album/zjibcg355X4T