Braber: "We kunnen op veel verschillende manieren kansen creëren"

Gepost door:Dennis // 2021-08-05 15:35:07 // 318 keer bekeken

Aanstaande zaterdagmiddag start het eerste elftal van RBC met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen Zaterdageersteklasser SV Nootdorp. De Roosendaalers speelden in de maanden juni en juli al enige oefenduels. De eerste twee gingen verloren. Hoofdklasser Baronie (5-3) en profclub FC Dordrecht (1-3) waren te sterk. Het daaropvolgende duel tegen Rijsoord (Zaterdaghoofdklasser) werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel en Zondageersteklasser Rood Wit W werd met 3-7 verslagen. Tegen Rijsoord en Rood Wit W moest RBC enkele dragende spelers missen.

Hoofdtrainer Robert Braber kijkt met tevredenheid terug op het laatste oefenduel. "Het was bij vlagen echt genieten van prachtige aanvallen. De manier van opbouwen en aanvallen creëren stemde me erg tevreden!" Bij rust was het al 1-4 voor RBC, maar vlak na rust kwam de thuisploeg meteen terug tot 3-4. Dat is het enige kritiekpunt dat Braber over de wedstrijd kan benoemen: "Enig puntje is dat we niet scherp uit de kleedkamer kwamen en twee onnodige tegengoals kregen te verwerken. Maar we hebben laten zien dat we heel veel energie in de wedstrijd kunnen leggen en op veel verschillende manieren kansen kunnen creëren. Die lijn moeten we doorzetten."

Aankomende zaterdag (14.30 uur) moet die lijn doorgetrokken gaan worden richting SV Nootdorp, een zaterdageersteklasser. Zij kwamen twee jaar geleden nog uit in de Hoofdklasse, maar bivakkeren de laatste twee jaar aan de onderkant van de Zaterdag Eerste Klasse. Nootdorp heeft ook al enkele oefenduels afgewerkt. Zaterdageersteklasser Papendrecht werd met 1-2 verslagen en ook Zaterdag Hoofdklasser werd opzij gezet met 1-2. 

Voor de wedstrijd van aankomende zaterdag mist Braber enkele spelers. Mitchell Schilperoord en Jaimy van der Weg zijn nog geblesseerd, al gaat het met beide de goede kant op. Schilperoord heeft dinsdag alweer een stuk meegetraind. Maar voor de rest kan er geen beroep gedaan worden op Perry Bierkens, Anass el Gamali, Brian Kruf, Arif Akbas, Marouane Hamdoune en Gino Pieter. Daar tegenover staat ook weer een lijst spelers die terugkeren waaronder Kenny van der Weg en Marwin Reuvers. Vanwege de afwezigen is ook Lars de Voogd weer toevoegd aan de selectie. De Voogd liet een goede indruk achter in de invalbeurten tijdens de oefenduels tegen Rijsoord en Rood Wit W. Karim Didi is er zaterdag niet bij. Hij kwam eveneens in beide wedstrijden in actie, maar heeft momenteel een lichte blessure. Er wordt nog gekeken of Didi eventueel kan aansluiten. 
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd