RBC knalt er zeven in tegen Rood Wit W

Gepost door:Dennis // 2021-07-15 23:05:59 // 970 keer bekeken

RBC heeft vanavond een flinke uitslag neergezet op bezoek bij Rood Wit uit Sint Willebrord. De ploeg van trainer/coach Robert Braber won met 3-7 van de Zondag eersteklasser. 

Braber had voor vanavond opnieuw een waslijst aan afwezigen. Naast de geblesseerden Mitchell Schilperoord en Jaimy van der Weg kon hij ook niet beschikken over Matthias Deleij, Kenny van der Weg, Marwin Reuvers, Tayeb Lakbir, Imran Echambit, Flinn Assenberg en Abdel Mojib. Daardoor verdedigde opnieuw de 16-jarige Nick de Beer het doel. Achterin stonden Remco van Oijen van de O23, Perry Bierkens, Marouane Hamdoune en Arif Akbas. Akbas keerde weer terug nadat hij een week stage liep bij FC Eindhoven. Op het middenveld was een plekje gereserveerd voor Karim Didi, die andermaal meedeed. Ditmaal werd hij als regisseur opgesteld voor de verdediging wat hij opnieuw fantastisch invulde. Daarnaast speelde ook Gerson Pisas in de eerste helft op het middenveld samen met Randy Elst. Voorin hadden Anwar Tarfit en Giovanni Moerland een plek op de flanken en in het midden stond Brian Kruf. 

Al vroeg in de eerste helft werd duidelijk dat RBC enkele wedstrijden in de benen had en een hoog niveau aanslaat. Kruf was namelijk na de eerste minuten al dichtbij de openingstreffer toen zijn inzet door de keeper werd gekeerd. Daarna wist hij met een geweldige steekpass Pisas weg te sturen, die de keeper omspeelde en de 0-1 op het scorebord bracht. Daarna was het ook snel 0-2. Door een snelle aanval van RBC kwam de verdediging van de thuisploeg er niet meer uit en een speler van Rood Wit schoot de bal in eigen doel.

Tussendoor kreeg de thuisploeg ook twee kansen. Een bal werd over getikt door De Beer, even later had hij een sterk antwoord op een inzet van dichtbij die hij klem vast had. Rood Wit kwam daarna toch weer simpel in de wedstrijd, nadat RBC er op de vierkante centimeter probeerde uit te komen in het eigen strafschopgebied, waarna een aanvaller van Rood Wit de bal meenam en binnenschoot. Hierna was RBC weer wakker en eerst was het Elst die met een prachtige vrije trap in de verre hoek voor de 1-3 zorgde en daarna was het Kruf die voor de 1-4 zorgde met het hoofd na een goede voorzet van Pisas. Tussen de twee goals was RBC al dichtbij doelpunten, want Hamdoune zijn kopbal ging rakelings over, Kruf kon na een goede voorzet van Tarfit de bal alleen schampen en Moerland zag zijn omhaal na een splijtende pass van Didi over gaan. 

In de tweede helft wisselde Braber een aantal spelers en binnen een mum van tijd was het 3-4. Tussendoor schoot Moerland nog wel op de paal, maar na de twee goals van de Rood Wit was RBC weer bij de les. Kruf werkte de 3-5 binnen na terugkoppen van Moerland, Pisas schoot tussen een wirwar aan benen in de verre hoek zijn tweede van de avond binnen en ook Imad Bouda el Koubai van RBC O23 wist na een solo en een een-twee met Pisas zijn goal mee te pikken, 3-7. 

Rood Wit W - RBC 3-7 (1-4)
0-1 Pisas
0-2 Eigen doelpunt Rood Wit
1-2
1-3 Elst
1-4 Kruf
2-4
3-4
3-5 Kruf
3-6 Pisas
3-7 Bouda el Koubai

Opstelling RBC: De Beer; Van Oijen (Pieter), Bierkens (c), Hamdoune (El Gamali), Akbas (Van Oijen); Didi, Elst (Tarfit), Pisas; Moerland, Kruf, Tarfit (Bouda el Koubai)
Reacties

Ouwegetrouwe

2021-07-15 23:25:14

de foto's

https://myalbum.com/album/fAa23FMBxwvE

Dennis

2021-07-16 09:39:33

Vond RBC erg sterk spelen. Eerste doelpunt en vlak na rust werden we even op de vingers getikt, maar nooit echt in de problemen gekomen. Er zaten meerdere prachtige aanvallen tussen, waarvan er ook een aantal tot doelpunt werden gepromoveerd. En met alle afwezigen door blessures of vakantie is dat toch een puike prestatie.

Daarnaast wordt er goed gecoached, ook vanaf de zijkant; gewoon op een rustige toon. Weinig tot geen gezeik of gezeur op elkaar. Het kan zo maar een prachtig seizoen worden

Mr.RBC

2021-07-16 22:04:01

Volop ambitie op het veld, zelf met een selectie die nog niet op volledige oorlogsterkte is.

Barry

2021-07-16 23:03:27

Weet iemand waar Idrissi is gebleven? Ondanks dat die jongen voor onze toekomst is gehaald had ik hem gisteren wel verwacht. We speelde prima, al moet zeggen dat Rood-Wit wel erg tegenviel. In de 2e klasse zijn er een aantal sterkere tegenstanders

Dennis

2021-07-17 07:11:17

@Barry, vakantie. Was de afgelopen wedstrijden er gewoon bij. 

Barry

2021-07-17 08:07:04

Dank Dennis. Hoop toch wel dat hij binnenkort wat meer speeltijd krijgt. Leuk zo'n Didi voor de "scorebord journalistiek " maar die is over een maand weer naar België. Zie toch liever iemand waar we straks ook mee moeten doen op die plek