RBC besluit eerste oefencampagne met gelijkspel tegen Rijsoord

Gepost door:Dennis // 2021-07-11 11:03:13 // 743 keer bekeken

RBC heeft haar laatste oefenduel voor de vakantie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Zaterdag Hoofdklasser Rijsoord. De Roosendaalers mistten flink wat spelers, maar konden in de eerste helft prima partij bieden. In de tweede helft liep RBC zelfs over Rijsoord heen, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. Wel werden twee doelpunten van Brian Kruf en Gino Pieter afgekeurd.

Bij RBC begon RBC O17-doelman Nick de Beer in de goal. Matthias Deleij was namelijk afwezig vanwege een coronabesmetting. Achterin stonden Gino Pieter, Riyad Khidar, Anass el Gamali en Marouane Hamdoune. Flinn Assenberg, Imran Echambit en Tayeb Lakbir complementeerden het middenveld. Voorin begonnen Giovanni Moerland, Brian Kruf en Anwar Tarfit. De langgeblesseerden Jaimy van der Weg en Mitchel Schilperoord waren niet inzetbaar, evenals Marwin Reuvers en Kenny van der Weg (vakantie) en Arif Akbas (op proef bij FC Eindhoven). Perry Bierkens was wel aanwezig, maar stond langs de kant en was ook niet inzetbaar. Daardoor zaten er ook twee 'nieuwkomers' op de bank. Lars de Voogd en Karim Didi (ex-Halsteren, nu spelend in België).

RBC had het de eerste helft lastig tegen de bezoekers. Vooral op het middenveld werd regelmatig de bal verloren en ook verdedigend stond het niet altijd even goed. Dat leverde ook twee goede kansen op voor Rijsoord, maar twee maal stond doelman De Beer in de weg. RBC wist in die fase geen kansen te creëren, maar kreeg wel veelvuldig hoekschoppen en vrije trappen. De ene keer dat de thuisploeg er doorheen wist te geraken, was het ook meteen raak. Na snel tikwerk tussen Tarfit en Lakbir kon Hamdoune in stelling worden gebracht die op zijn beurt Kruf wist te bereiken en RBC's nummer negen liet vervolgens het net bollen, 1-0. Het antwoord van Rijsoord volgde snel, want binnen een mum van tijd stond de Zaterdag Hoofdklasser op voorsprong. Twee maal werd via de binnenkant van de paal raak geschoten. Tussendoor had Kruf RBC weer op voorsprong kunnen schieten, maar zijn inzet kon gekeerd worden. Daarvoor had Kruf ook al gescoord, maar zijn inzet werd afgekeurd omdat de leidende arbiter vond dat Kruf in duel met de doelman had geduwd.

In de tweede helft wisselde Braber een aantal keer. Gerson Pisas, Randy Elst en Lars de Voogd kwamen erin. Karim Didi was een kleine tien minuten voor het eindsignaal van de eerste helft al in het veld gekomen voor de geblesseerde Khidar. Dat Didi ontzettend goed kan voetballen bleek al meteen. Met een aantal fantastische crosspasses van zestig meter wist hij zijn medespelers op de stropdas te bedienen. Een van die passes leverde een grote kans op, nadat Elst zijn vrije trap eerst bijna door Lakbir binnengelopen zag worden bracht Didi de bal opnieuw in. Kruf schoot over. De volgende kans ging er wel in. Pisas, die zijn tegenstander aan de rechterkant constant de baas was, wist met een lage voorzet Kruf te bereiken die de 2-2 binnen wist te schieten.

Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Rijsoord. Pisas was niet af te stoppen aan de rechterkant, maar telkens na een voorzet kon er net een voetje van een speler van Rijsoord erger voorkomen. Ook Pieter (schot korte hoek) en Echambit (hoog over vanaf rand zestien) konden RBC niet op voorsprong brengen. Uit een voorzet van Elst wist Pieter wel tot scoren te komen, maar zijn doelpunt werd afgevlagd. Elst was sowieso in goede doen, want met enkele sublieme passes achter de verdediging wist hij RBC-spelers in kansrijke posities te krijgen. Het bleek echter niet genoeg, want Rijsoord hield stand. 

Het gelijke spel tegen Rijsoord is de laatste oefenwedstrijd voor de vakantie. Op zaterdag 7 augustus speelt RBC haar eerste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan is vv Almerk de tegenstander. 

RBC - vv Rijsoord 2-2 (1-2)
1-0 Kruf
1-1
1-2
2-2 Kruf

Opstelling RBC: De Beer; Pieter, Khidar (Didi), El Gamali (Hamdoune), Hamdoune (c) (Moerland); Assenberg (De Voogd), Echambit, Lakbir; Moerland (Pisas), Kruf (Tarfit), Tarfit (Pisas)
Reacties

KevinP

2021-07-10 21:33:08

Karim Didi nieuwe aanwinst?Zou mooi zijn!

Rbcfan

2021-07-11 10:29:14

Prima tweede helft en er had meer ingezeten. Ieder zorgen dat ze fit blijven of worden dan kijk ik uit naar de eerste oefenwedstrijd. Didi speelt in België dus kan hooguit midden in winter aansluiten. Met zoveel afwezigen is de breedte direct wel een probleem en zeer opvallend dat ze niet vanuit o23 pakken wat toch ook straks je backup is...

Ouwegetrouwe

2021-07-12 13:30:37

De foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/42RFC9FPUGGm