RBC zaterdag tegen Rijsoord

Gepost door:Dennis // 2021-07-09 15:37:20 // 230 keer bekeken

RBC speelt morgenmiddag haar laatste oefenduel alvorens de vakantie aanbreekt. De Roosendaalers ontmoeten dan in Stadion de Luiten Zaterdag Hoofdklasser Rijsoord. Het duel begint om 17.00 uur.

Rijsoord promoveerde het jaar voor de coronacrisis naar de Hoofdklasse door middel van een kampioenschap in de Eerste Klasse. Afgelopen seizoen konden enkele competitiwedstrijden gespeeld worden alvorens de coronacrisis opnieuw roet in het eten gooide. Rijsoord verloor al haar vier duels en ook nog eens met redelijk grote nederlagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rijsoord de doelstelling heeft voor handhaving.

RBC daarentegen wil zich graag concentreren op de bovenste plek in de Zondag Tweede Klasse E. Na twee nederlagen tegen Zondag Hoofdklasser Baronie (5-3) en Keuken Kampioen Divisie-club FC Dordrecht (1-3) wacht met Rijsoord nu op papier een ietwat minder sterke tegenstander. 

De kleine nederlaag tegen vooral FC Dordrecht zag hoofdtrainer Robert Braber ook niet aankomen: "Het verbaasde me ergens wel dat we zo makkelijk partij konden bieden tegen FC Dordrecht, maar dat wij een elftal met veel kwaliteit hebben wist ik wel. Ik zie op de training vaak een hoog niveau. We zijn al even in training en heb een aantal afspraken gemaakt voor op het veld en zie dat al veel terug in de wedstrijden die we gespeeld hebben, dus dat bevalt me heel erg," zo liet hij weten tegenover RBCFans.nl.

Voor aankomende zaterdag ontbreken in ieder geval Jaimy van der Weg en Mitchell Schilperoord vanwege blessures. Daarnaast zijn Marwin Reuvers, Kenny van der Weg en Abdel Yachou afwezig in verband met vakantie en Arif Akbas ontbreekt ook in verband met dat hij momenteel een oefenstage afwerkt bij FC Eindhoven. Hij speelt zaterdag een oefenduel met FC Eindhoven tegen Jong PSV.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd