RBC geeft startsein van nieuw begin in fantastische ambiance tegen FC Dordrecht

Gepost door:Dennis // 2021-07-03 20:56:59 // 1982 keer bekeken

RBC is het nieuwe seizoen vanmiddag van start gegaan in een fantastische setting tegen profclub FC Dordrecht. Dordt was tien jaar geleden de laatste club waar toentertijd RBC Roosendaal tegen speelde als Betaald Voetbal Organisatie. De wedstrijd van vandaag moest het startsein zijn voor een nieuwe, sportieve toekomst, een nieuw begin wat de club RBC samen met haar supporters en sponsoren wilden gaan inluiden.

Het werd een middag van weerzien van 'oud-'supporters én sponsoren die Stadion De Luiten weer betraden en terug thuiskomen. "Ik zag de laatste maanden al die positieve berichten over de club en met deze wedstrijd tegen FC Dordrecht dacht ik ook: laat ik weer eens gaan kijken. En daarnaast staat er een goed elftal," zo lieten meerdere supporters optekenen. Het was niet alleen dat, maar alvorens de wedstrijd begon werden op de Zuid-tribune meerdere grote doeken onthult waarop belangrijke RBC'ers op afgebeeld staan. Onder andere Robert Maaskant, Eric Hellemons, Gerrie Voets, Henk Vos, John van Gastel, Geert den Ouden (vandaag tevens scheidsrechter) en Noud Bominaar stonden op een van de 24 doeken. Ook Wendel Fräser, oud-speler van RBC die op 7 juni 1989 omkwam bij de SLM-ramp, stond op een van de doeken. Nog jaarlijks wordt de Wendel "Man of the Match" trofee uitgereikt aan de beste speler van het jaar bij RBC.

Wendel Fräser
Broers van Wendel Fräser op de tribune onder het doek van Wendel Fräser

Na alle festiviteiten vooraf werd om 14.30 uur afgetrapt tussen zondag tweedeklasser RBC en Eerstedivisionist FC Dordrecht. Bij de Roosendaalers begon Matthias Deleij in het doel. Achterin startte Gino Pieter als rechtsback, het centrum bestond uit Perry Bierkens en Kenny van der Weg en aan de linkerkant bewaakte Arif Akbas het fort. Op het middenveld stond Marwin Reuvers vlak voor de verdediging en Anass el Gamali en Randy Elst complementeerden het middenveld. In de punt stond de snelle Gerson Pisas die op zijn beurt op de flanken bediend moest gaan worden door Giovanni Moerland en Anwar Tarfit.

RBC opende aanvallend, maar FC Dordrecht nam al snel het initiatief over. Kansen waren schaars, al waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer toen een vrije trap op de paal uiteen spatte. De verdediging van de Roosendaalers gaf weinig weg. Vooral Arif Akbas aan de linkerkant maakte een uitstekende indruk. Met agressief verdedigen wist hij vrijwel elke aanval onschadelijk te maken. Ook de centrale verdedigers wisten op hun beurt tijdig aan de noodrem te trekken indien dat nodig was. Na een goede aanval via Moerland en Pisas kwam de bal tegen de hand van een speler van Dordrecht en scheidsrechter Den Ouden wees naar de stip. Vaste strafschopnemer Tarfit schoot daarna het bal in het net, 1-0.

RBC FC Dordrecht
Anwar Tarfit brengt RBC op voorsprong in duel met FC Dordrecht

De thuisploeg leek de rust te halen met een voorsprong, maar vlak voor rust wist Dordrecht toch nog de voorsprong te pakken. RBC stond na balverlies even niet goed achterin en doelman Deleij kon in eerste instantie de gelijkmaker voorkomen, maar uit de voorzet die daarna volgde werd de bal in de verre hoek gelegd, 1-1. Een minuut later was het weer raak voor FC Dordrecht toen een prachtig afstandsschot het net liet bollen, 1-2. RBC was ook nog dichtbij toen Tarfit er langs was op links, maar zijn voorzet ging net aan de inlopende RBC'ers voorbij.

In de tweede helft wisselde FC Dordrecht alle elf spelers, trainer/coach Robert Braber beperkte zich tot twee wissels. De Roosendaalse ploeg wist na rust knap tegenstand te bieden, iets wat vorige week ook al opviel tegen Zondag Hoofdklasser Baronie. Een goede voorzet van Moerland werd zelfs bijna binnen geknikt door de ingevalen spits Brian Kruf. RBC deed in die fase niet onder en het spel golfde op en neer. Na een kleine zeventig minuten leek de thuisploeg andermaal een strafschop te krijgen toen de ingevallen Tayeb Lakbir tegen de vlakte ging. Ditmaal wuifde de leidende arbiter het weg. Zeven minuten voor tijd kreeg RBC nog een mogelijkheid op de gelijkmaker toen een afgeslagen hoekschop voor de voeten kwam van de ingevallen Riyad Khidar. Zijn inzet ging tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later was het wel raak aan de overkant toen Denis Mahmudov na een goed voorbereide actie aan de rechterkant in de verre hoek de stand op 1-3 bracht.

RBC speelt volgende week zaterdag nog een oefenwedstrijd. Dan is Zaterdag Hoofdklasser Rijsoord de tegenstander in Stadion De Luiten. Rijsoord promoveerde in seizoen 2018/2019 via een kampioenschap naar de Hoofdklasse. Dat duel begint om 17.00 uur.

Samenvatting RBC - FC Dordrecht

Via onderstaande link is een samenvatting te bekijken van de wedstrijd van vanmiddag.

RBC - FC Dordrecht 1-3 (1-2)
1-0 Tarfit (strafschop)