RBC speelt morgen oefenduel tegen FC Dordrecht

Gepost door:Dennis // 2021-07-02 13:15:32 // 281 keer bekeken

Morgenmiddag staat het oefenduel tussen RBC en FC Dordrecht op het programma. Het  is een herhaling van RBC Roosendaal's laatste profduel in 2011. De wedstrijd tegen Dordrecht staat voor RBC symbool voor een nieuwe sportieve toekomst, een nieuw begin dat de club graag met haar supporters en sponsoren wil inluiden. De toegang tot het stadion en het parkeren is gratis.

Ruim tien jaar geleden op vrijdag 6 mei 2011 wist RBC aan degradatie uit de Jupiler League te ontsnappen door met 3-2 te winnen van FC Dordrecht. Pepijn Veerman opende na ruim 23 minuten de score. Vlak daarna werd het weer gelijk en na rust kwam Dordrecht zelfs op voorsprong. Bij die stand was degradatie voor RBC een feit. Het waren uiteindelijk twee doelpunten van Melvin de Leeuw die RBC sportief aan de goede kant van de medaille hield. Door de overwinning degradeerde Almere City FC naar de Topklasse. 

Precies een maand later leidden de financiële problemen, die zich de afgelopen jaren hadden opgestapeld, tot het faillissement. Na een jaar herrees RBC en moest het beginnen in de laagste klasse van het amateurvoetbal: de Vijde Klasse. Inmiddels is de Roosendaalse club opgeklommen naar de Tweede Klasse en staat morgen de wedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. 

Afgelopen week oefende RBC al tegen Zondag Hoofdklasser Baronie. In Breda werd het 5-3, maar de Roosendaalse ploeg kon tot een kwartier voor tijd goed mee. FC Dordrecht gaat zijn eerste wedstrijd spelen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwbakken coach Michele Santoni heeft momenteel negen contractspelers onder zijn hoede die afreizen naar Stadion De Luiten. Daarnaast heeft hij de beschikking over acht spelers van Jong FC Dordrecht en een aantal testspelers.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter en oud RBC-speler Geert den Ouden. Hij speelde twee seizoenen in Roosendaal en maakte deel uit van de ploeg die in 2002 voor de tweede maal naar de Eredivisie promoveerde.

Bij RBC ontbreken Jaimy van der Weg (geblesseerd) en Mitchell Schilperoord (langdurig geblesseerd). Daar tegenover staat dat hoofdtrainer Robert Braber de beschikking heeft over Marwin Reuvers die deze week voor het eerst heeft meegetraind.

De aftrap in Stadion De Luiten is om 14:30 uur, maar vanaf 13:30 uur is er een leuk programma samengesteld, zo meldt RBCvoetbal.ni. Zo wordt o.a. de nieuwe selectie van RBC gepresenteerd en is er nog een verrassende onthulling. Bezoekers dienen zich online te registreren door voorafgaand aan binnenkomst met een smartphone een QR-code te scannen; maar dat kan ook via onze website; klik daarvoor hier. Registreren via de website kan t/m vrijdag 2 juli 23:59 uur; u ontvangt daarna een toegangsbewijs per e-mail en kunt daarmee aantonen dat u al geregistreerd bent.

Vermoedelijke opstelling RBC: Deleij; Pieter, Bierkens (c), K. Van der Weg, Hamdoune; Reuvers, El Gamali, Elst; Moerland, Kruf, Tarfit
Reacties

IvoZ

2021-07-03 11:39:23

In "Stadion de Luiten". Wat alweer een hoop gedoe heeft opgeleverd