Marwin Reuvers naar RBC

Gepost door:Dennis // 2021-06-07 12:20:02 // 889 keer bekeken

RBC heeft voor komend seizoen de beschikking over Marwin Reuvers. De 22-jarige middenvelder komt over van het eerste elftal van NAC Breda. Reuvers zou al eerder voor de Roosendaalse club uitkomen, maar in 2011 ging RBC Roosendaal failliet. Nu maakt hij alsnog de overstap, zo meldt RBCvoetbal.ni.

Reuvers werd gescout door de RBC voetbalopleiding toen hij voor BSC Roosendaal uitkwam. Het jaar er voor speelde hij nog voor de D1 van De Schutters. De overstap naar RBC kwam er echter nooit, omdat de Roosendaalse club in juni 2011 failliet ging. De middenvelder bleef daardoor bij BSC, maar werd een jaar later alsnog opgepikt door NAC Breda. Vanaf de C2 doorliep hij de jeugdopleiding en onder toenmalig eerste elftal-trainer Stijn Vreven maakte hij zijn debuut voor NAC Breda in een oefenduel tegen Waasland Beveren. Een seizoen later kwam hij enkele wedstrijden in actie in de Eredivisie.

"Waarom RBC? Nou omdat het lekker dicht bij Stampersgat is", lacht Reuvers desgevraagd. "Maar ik wil bij RBC vooral mijn plezier in het spelletje weer terugvinden. Daarnaast hebben de ambities van de club me enorm verrast. Ik kijk er naar uit om bij RBC te beginnen." 

"Marwin is de topmiddenvelder waar we al een tijd lang naar op zoek waren om onze selectie compleet te maken qua veldspelers", aldus trainer-coach Robert Braber. "Hij heeft Eredivisie-ervaring en ik ben enorm trots dat we een speler van zijn kaliber aan onze selectie kunnen toevoegen. Daarnaast komt Marwin uit de regio wat nogmaals benadrukt dat we de selectie een regionaal en herkenbaar karakter willen geven."
Reacties

Bert de Beuker

2021-06-07 13:45:00

Marwin was vastberaden te slagen bij NAC, maar vanaf dag één zat het er niet in. Kreeg een contract in een tijd dat elke jeugdspeler die op een goede manier kon ingooien bij NAC een contract kreeg. Heeft zeker een goede mentaliteit, maar mist op betaald voetbal-niveau het echte talent. Kan zeker van waarde zijn voor RBC, maar laten we niet doen alsof we hier de beste voetballer van de hele selectie binnenhalen. Had hij eerder voor een vertrek uit Breda gekozen, dan had zijn plafond veel hoger gelegen dan bij ons. Nu heeft hij vooral 2 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld.

Barry

2021-06-07 13:57:42

Oei, nu worden de financiële verschillen in de selectie wel erg groot. Als dat maar goed gaat

Bert de Beuker

2021-06-07 14:15:00

@Barry

Wat krijgt hij dan? 

EricK

2021-06-07 15:00:26

Pfff, het moet ook altijd negatief zijn hier

Dennis

2021-06-07 15:18:51

Welkom Marwin

Succes komend seizoen en hoop dat je het plezier hier ook weer weet terug te vinden in het spelletje.

Een mooie selectie qua veldspelers denk ik zo, veel regionale spelers. Dat de nieuwe selectie ook al volop aan het trainen is in het Herstaco Stadion lijkt me ook een fijne bijkomstigheid; de eerste stappen in de voorbereiding zijn daarmee gezet. 

Bert de Beuker

2021-06-07 17:13:43

@Eric; ik houd het op realistisch. Prima aanwinst, maar niet tegen elke prijs en ik begrijp dat hij goed betaald krijgt. Marwin is meer dan welkom, maar niet meer dan een speler van Jong NAC die een koelkastcontract kreeg en 5x mee mocht doen in een NAC-selectie vol lamlullen en zakkenvullers (o.a. Kali, Te Vrede, Rosheuvel). Ik lees dan over 'de topmiddenvelder'. Dat lijkt me wat ver gaan. 

Mr.RBC

2021-06-07 17:53:10

Dus Barry en Bert de Beuker hebben kennis van de loonstrook van Marwin Reuvers en vinden het nodig dat hier op een negatieve wijze te delen?!?!?!?!

Wat mij betreft een prima aanwinst die past bij de ambitie en als het binnen alle budgetten past ook nog verantwoord ook, dat lijkt me een veel beter uitgangspunt dan de negativiteit van sommige hier 

Barry

2021-06-07 19:30:41

I rest my case (en ja MR. RBC, jij bent niet de enige die inside kennis heeft)

Adje

2021-06-07 19:49:54

Ik ben toch wel erg benieuwd naar de nieuwe selectie, tot nu toe heb ik er n goed gevoel over, er komt n leuk elftal te staan.

Jammer dat er dan weer meteen van die gasten moeten zijn die dan meteen weer negatief moeten gaan doen over vergoedingen etc, waar is dat steeds goed voor vraag ik me af. 

Nu maar hopen dat we straks een normaal seizoen mogen gaan spelen, met uiteraard supporters, de doelstelling van de Jonge is overigens dat iedereen voor sept tenminste 1 vaccinatie heeft, dus daar gaan we dan maar vanuit.  Ik heb ze alle 2 al, maar goed daarvoor ben ik tenslotte ook n ouwe .... 

Ger van der Hoeven

2021-06-07 21:33:11

Inderdaad weer bedhoorlijk negatief zo hier en daar.

Adje, omdat ik net als jij ook een ouwe man ben, heb ik ook al 2 vaccinaties gekregen, dus wat kan ons nog gebeuren??