Lakbir en Yachou volgend seizoen ook in selectie RBC

Gepost door:Dennis // 2021-05-22 08:00:07 // 715 keer bekeken

Het eerste elftal van RBC beschikt komend seizoen ook over de kwaliteiten van Tayeb Lakbir en Abdelmojib Yachou. Die laatste stroomt door vanuit JO19, Lakbir was afgelopen seizoen al toegevoegd aan de selectie, zo meldt RBCvoetbal.nl.

In de winterstop van vorig seizoen kwam Tayeb Lakbir over van City Pirates Merksem en mocht zijn onofficiële debuut maken in het eerste elftal in een oefenduel met Virtus. Dit seizoen maakt hij volwaardig deel uit van de selectie. In de vier competitieduels van dit seizoen wist de Belg twee treffers op zijn naam te zetten. Hij was verantwoordelijk voor beide openingsdoelpunten in het duel met Rijen (1-2 verlies) en Madese Boys (4-0 winst). In het duel met Rijen was Lakbir ook nog dichtbij een tweede treffer, maar zijn diagonale schot werd knap uit de kruising getikt door de doelman van Rijen. Lakbir speelde dit seizoen veelvuldig als aanvaller, maar kan ook meer dan goed uit de voeten als aanvallende middenvelder.

Yachou is dit seizoen begonnen aan zijn zevende seizoen in de Voetbal Academie van RBC. Ook Yachou komt uit de Sinjorenstad. Yachou maakte zijn officiële debuut in het met 1-4 verloren bekerduel met Oranje WIt. Hij verving toen Randy Elst in de tweede helft. Ook in het bekerduel met SSV'65 (1-2 verlies) kwam hij als invaller in actie. In de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd in de competitie tegen Madese Boys kreeg hij voor het eerst een basisplaats, mede ingegeven door de vele blessures en afwezigen. Komend seizoen maakt Yachou vast deel uit van de selectie van nieuwbakken hoofdcoach Robert Braber.

 
Reacties

Rbcfan

2021-05-22 12:21:06

Technisch vaardige spelers maar team wordt er nier ervarener en fysieker op. Had eerlijk gezegd nog wel meer ervaren aanwinsten verwacht maar blijft akelig stil, wil je promoveren zal er toch nog wel iets bij moeten

IvoZ

2021-05-23 13:55:05

Volgens mij heb je met Moerland, van der Weg, Kruf, Hamdoune, Elst, Tarfit, Bierkens, Pieter, El Gamali best wel een ervaren kern. En dan vergeet ik er misschien nog wel een paar. 

Daar een paar jonge talenten achter die in kunnen vallen en zo ook kunnen groeien. Dat lijkt me een prima verdeling. 

Volgens mij zoeken we nog een 2e keeper en dan zijn we een heel eind. Overschrijven kan nog tot half juni, dus we zijn er echt op tijd bij dit jaar. Prima gedaan van RBC.