Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Mitchell Schilperoord keert terug op oude nest

Gepost door:Dennis // 2021-04-24 10:58:34 // 268 keer bekeken

Mitchell Schilperoord trekt komend seizoen na negen jaar het RBC-shirt weer aan, zo meldt RBCvoetbal.ni. Schilperoord komt over van zaterdag derklasser De Fendert.

De multifunctionele speler kwam op 8-jarige leeftijd bij RBC terecht toen hij werd gescout in dienst bij Kaaise Boys. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn oudere broer Collin, die al voor RBC uitkwam. Schilperoord doorliep de jeugdopleiding van de D3 tot en met de B1 en vertrok daarna naar RKVV Roosendaal A1. Daar speelde hij onder toenmalig trainer Danny Mathijssen. Na de titel in de A1 vertrok hij samen met Mathijssen naar RKVV METO, dat via de nacompetitie promoveerde naar de zondag derde klasse. Schilperoord was goed voor vijftien competitietreffers. Hij keerde daarna terug bij fusiclub De Fendert. Hij kwam acht seizoenen uit voor die club, maar dit seizoen koos hij voor de vierdeklasser DIA, waarmee hij weer met zijn broer Collin herenigd werd.

Robert Braber ziet in hem een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. "Mitchell heeft vroeger in de opleiding bij RBC gezeten en past perfect in de filosofie van RBC: een speler uit de regio die gewild was door meerdere clubs, maar voor het plan van RBC heeft gekozen." Maar Schilperoort liet daarbij ook sentimentele redenen meewegen: "Ik heb negen jaar bij RBC gespeeld, ben vaak ballenjongen geweest en jaren met mijn opa naar het stadion gegaan. Ik ben nu 28 en als ik nog een keer voor RBC wil spelen, moet ik het nu doen!"
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd