Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC lanceert RBC Maatschappelijk

Gepost door:Dennis // 2021-03-17 20:07:07 // 751 keer bekeken

Vandaag heeft RBC met trots RBC Maatschappelijk gelanceerd! Dat meldt RBCvoetbal.ni. RBC Maatschappelijk gaat voetbal gebruiken om bij te kunnen dragen aan maatschappelijke projecten in Roosendaal en omstreken. Het Herstaco Stadion is vanaf het begin bij dit project betrokken als founding partner en Robert Maaskant zal optreden als ambassadeur voor RBC Maatschappelijk. De eerste twee overeenkomsten zijn al vastgelegd: RBC Maatschappelijk gaat samenwerken met European Football for Development Network (EFDN) en met The Social Klus.

EFDN is gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen in het voetbal en is op dit gebied toonaangevend in Europa. EFDN heeft vrijwel alle grote clubs in Europa als partner en wordt onder meer ondersteund door de Europese Unie en de UEFA Foundation. Ieder jaar organiseert EFDN de 'More Than Football'-week, waarbij deelnemende clubs laten zien hoe zij voetbal gebruiken voor maatschappelijke doeleinden. RBC heeft zich daar ook aan gecommitteerd. Een overzicht van alle deelnemers hieraan is te vinden op https://www.morethanfootball.eu/participants/.

The Social Klus is een Roosendaalse vrijwilligersorganisatie die twee doelen nastreeft: het vergroten van sociale cohesie en het bevorderen van inclusie. In andere woorden: iedereen moet meedoen! RBC gaat The Social Klus helpen door het ter beschikking stellen van kennis, netwerk en mankracht om aan hulpvragen van vrijwilligers te kunnen voldoen. Hiervoor zullen ook de leden van RBC, inclusief de spelers van het eerste elftal, zich in gaan spannen.

Een eerste initiatief waar RBC aan bij mocht dragen was de Roosendaal Fit-week, waarbij een 'beweegkermis' werd georganiseerd voor cliënten van partner TWB. De uitvoering hiervan vond plaats in het Herstaco Stadion en werd verricht door studenten van CIOS en Fontys en Sportservice Noord-Brabant.

Ger Deleij, de voorzitter van RBC: "We hebben met onze nieuwe slogan Samen Hogerop uitgesproken dat we ambitieus zijn, maar dat we onze doelen wel willen nastreven in nauwe samenwerking met interne en externe betrokkenen. RBC Maatschappelijk komt hieruit voort en we zijn heel gemotiveerd dit tot een succes te maken, samen met onze ambassadeur Robert Maaskant. RBC Maatschappelijk zal stevig verankerd worden binnen de vereniging en we roepen al onze leden op zich hiervoor in te spannen. Tevens danken we het stadion voor hun medewerking."

Robert Maaskant, ambassadeur van RBC Maatschappelijk: "Het is erg bijzonder om te zien hoe men probeert RBC weer op de kaart te zetten en ik draag daar in maatschappelijk opzicht graag aan bij. Ik heb bij RBC een geweldige tijd gehad en werk nu als Partnership Manager bij EFDN. Het is geweldig deze twee zaken te kunnen combineren, en zo te helpen om RBC Maatschappelijk succesvol te maken."

Meer informatie:

RBCvoetbal.nl/RBCMaatschappelijk

Facebook.com/RBCMaatschappelijk

Instagram/com/RBCMaatschappelijk

Twitter.com/RBCMaatschapp
Reacties

IvoZ

2021-03-19 23:33:31

Een heel mooi initiatief. Wat hopelijk gaat zorgen voor een wat positiever beeld over RBC in stad en streek. Heel veel succes allemaal!

RBCFan.

2021-03-20 10:37:11

Super initiatief! Dit draagt dus echt wat bij. Kunnen we het geld van de selectie niet beter hier voor gebruiken? 20 K voor vd Weg is natuurlijk ongehoord en staat haaks op dit. Laat ze bijvoorbeeld de wedstrijdpremies hier aan doneren. Wellicht kunnen we het entreegeld, of een deel hiervan gebruiken. Goed dat we meer binding met de regio krijgen

Barry

2021-03-20 12:37:53

Zijn dat niet een beetje absurde bedragen voor een ex-prof?? We mogen wel oppassen dat dit niet tot onenigheid gaat leiden. Hoop niet dat dit het "nieuwe elan" is waar Ger het over heeft