Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Kenny van der weg en broer Jaimy naar RBC

Gepost door:Dennis // 2021-03-11 09:55:50 // 1215 keer bekeken

RBC heeft komend seizoen de beschikking over de broers Kenny en Jaimy van der Weg, zo meldt RBCvoetbal.nl. 

Jaimy van der Weg is de jongste telg van de twee. De nu 23-jarige aanvaller begon zijn loopbaan bij Spartaan'20, maar kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor zaterdag derdeklasser IJVV De Zwervers. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging: "En dat is RBC. De club heeft positieve ambities en ik vind het een hele mooie kans om daar aan bij te dragen. En ook de trainer is duidelijk. Niemand heeft garanties, iedereen krijgt een eerlijke kans en de beste speelt."

Kenny van der Weg is de oudste en de bekendste van de twee. Hij begon zijn carrière ook bij Spartaan'20, maar op vijftienjarige leeftijd vertrok hij naar NAC Breda. In 2012 maakte hij daar zijn debuut in de Eredivisie in een wedstrijd tegen Vitesse. Na vier jaar NAC Breda vertrok hij naar Schotland waar hij uitkwam voor de clubs Ross County en Hamilton Academical in de Premiership. In 2018 vetrok hij naar de Belgische club KSV Roeselare, maar keerde in januari 2019 terug naar Schotland. Hij kwam opnieuw te spelen voor Ross County en daarmee promoveerde hij vanuit de Championship naar de Premiership. Hierna vervolgde hij zijn loopbaan bij het Noorse Aalesunds FK en vorig seizoen streek hij neer bij TOP Oss. Dit seizoen liet hij het voetbal voor een jaar achterwege in verband met het opstarten van zijn sportschool WegSports. De 30-jarige verdediger pakt komend seizoen het voetbal weer op en gaat voor RBC spelen: "Ik ga er vol voor. Uiteraard ken ik de geschiedenis en de ambities van de club. Maar er heerst vertrouwen en dat straalt de club ook uit. Daarom komen er goede spelers naar RBC. Het voelt goed."

Robert Braber, de hoofdcoach voor komend seizoen, is tevreden met de komst van de broers: "Met Jaimy halen we een makkelijk scorende speler erbij die ons van de nodige doelpunten moet gaan voorzien. Met zijn oudere broer Kenny halen we een ervaren speler binnen die vorig jaar nog prof was. Hij zal met zijn mentaliteit en ervaring een belangrijke aanwinst zijn om samen hogerop te komen. Daarnaast zal hij zoch ook gaan inzetten voor de Voetbal Academie."
 
Reacties

Mr.RBC

2021-03-11 12:49:50

Mooie ontwikkelingen voor komend seizoen, belooft iets moois te gaan worden zo

IvoZ

2021-03-11 14:15:45

Super! 

Rbcfan

2021-03-11 19:13:29

Top  ziet er veelbelovend uit