Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Giovanni Moerland volgende versterking

Gepost door:Dennis // 2021-02-24 13:12:19 // 2200 keer bekeken

Giovanni Moerland is de volgende versterking voor RBC. De 24-jarige linkspoot komt net als Perry Bierkens over van rksv Halsteren, zo meldt RBCvoetbal.

Moerland kwam al eerder uit voor RBC. Na drie jaar in de jeugd bij NAC Breda gespeeld te hebben maakte hij de overstap naar de Roosendaalers, maar door het faillissement kwam hij slechts een jaar uit voor de oranje-witten. Daarna ging hij spelen voor sv MOC'17. Hij haalde daar het eerste op zeventienjarige leeftijd. Na twee jaar stapte hij over naar Halsteren, waar hij nu drie seizoenen voor uitkomt.

Moerland speelde voornamelijk als linkervleugelverdediger bij de hoofdklasser, maar is inzetbaar op de gehele linkerflankt. 'Dat wil ik bij RBC dan ook ook laten zien. Ik heb daar met Robert Braber uitgebreid over gesproken en in combinatie met de plannen die RBC heeft, had ik wel oren naar een terugkeer naar RBC. En ik ben blij dat ik nu hopelijk eindelijk kan gaan samenspelen met Gino Pieter", lacht de enthousiaste Moerland. Gino Pieter had het namelijk al eerder over Moerland in het interview dat hij hield met RBCFans.nl & RBC.

Ook toekomstig trainer Robert Braber is erg blij met Moerland. "Giovanni is een multifunctionele speler die al jaren een van de betere spelers in de Hoofdklasse is. Er was ook belangstelling van clubs uit Tweede- en Derde Divisie, dus hij is echt een topspeler voor ons. Giovanni heeft net als Perry Bierkens ook een verleden bij RBC en is ook een speler uit de regio wat nogmaals benadrukt dat we het elftal een regionaal karakter willen geven."

Ook voorzitter Deleij is in zijn nopjes: "Mooi dat zo'n jonge, talentvolle speler RBC komt versterken. Dat geeft aan dat er veel vertrouwen is over onze plannen."
Reacties

Barry

2021-02-24 14:21:52

Kijk, komt Halsteren alsnog in ons stadion voetballen  

Willempie

2021-02-24 16:03:14

Interessante versterkingen. De lat wordt hoog gelegd. 

Adje

2021-02-24 18:58:40

Het zou zomaar eens kunnen dat we volgend seizoen, als alles weer eens normaal wordt hopelijk, een heel leuk elftal op de been kunnen brengen.

Laat Robert maar lekker zijn gang gaan zo, tot nu toe oogt het zeer positief. 

Ger van der Hoeven

2021-02-24 20:36:56

Zijn dit dan misschien de positieve gevolgen van die korte vrijpartij met Halsteren?

IvoZ

2021-02-25 14:42:21

Ik moet wel een beetje denken aan dat liedje van Willeke Alberti. 

"We gingen op vakantie van het geld van Ome Jan, maar niemand leek te weten hoe hij aan die centen kwam". 

Misschien wel netjes/transparant als RBC een klein boekje open doet over de financiele situatie. Een jaar geleden nog op sterven na dood, nu zijn er ineens weer ambitities om door te stoten. Maar wie zitten daar achter? Welke risico's loopt de club?

Mr.RBC

2021-02-25 15:04:01

Lijkt me duidelijk wie er achter zitten toch? Het is toch algemeen bekend wie zich nu inzetten en aan het roer staan en wat hun ambities en financiele mogelijkheden zijn. Leden zullen ongetwijfeld op de daartoe geeigende momenten geinformeerd worden.

Daarnaast zal Moerland ook niet de laaste verrassende nieuwkomer zijn voor komend seizoen.

Rbcfan0165

2021-02-25 17:04:41

Vreemd inderdaad precies wat Ivo zegt. Eerst bijna opnieuw failliet, en dan nu ineens spelers halen die bij Halsteren hoofdklasse speelde? Als ze dan toch ineens bulken van het geld , waarom halen ze dan niet alle spelers van Halsteren..... Dan weetje zeker dat ze elke jaar zullen promoveren!

Barry

2021-02-25 18:30:46

Is toch voor iedereen wel duidelijk dat Stefan Magnus, Vromans en Rick van Mijnsbergen lopen te smijten met geld. Je dacht toch niet dat Hans vd Ende (op payrol van Stefan) "vrijwillig terugkeerde? Ben wel benieuwd hoe lang dit stand houdt

Adje

2021-02-25 19:55:58

2 Nieuwe spelers en meteen breekt hier blijkbaar weer de pleuris uit. Barry let eens n beetje op wat je hier op de site gooit. Als je RBC n beetje volgt dan moet toch opgevallen zijn dat ze afgelopen jaar keihard gewerkt hebben om een netwerk van sponsoren op te zetten, achter de schermen wordt blijkbaar goed werk verricht. Daarom vind ik het ongepast om hier met namen op de proppen te komen van mensen die blijkbaar, zonder enig onderbouwd bewijs met geld aan het smijten zijn.

Kan men bij RBC nou niks goeds doen zonder dat ze weer afgeserveerd worden. Beetje kort door de bocht vind je ook niet. Geef deze mensen eens n kans met hetgeen ze bezig zijn, zou voor hun ook eens leuk zijn dat er waardering is voor wat ze doen, ze verdienen het.

Rbcfan0165

2021-02-25 20:04:47

Ik ben ervan overtuigd , dat als de 2 spelers van bijv cluzona waren gekomen of v/d stadsgenoot dat niemand het erover had.... Maar v/d hoofdklasse , naar de 2e klasse dat valt behoorlijk op.... Begrijp me niet verkeerd ik vind het prachtig dat zulke spelers in het stadion op de Borchwerf willen komen voetballen... Alleen het valt me wel op omtrent , vorig jaar bijna een fusie omdat het financieel slecht ging met de club. En nu ineens spelers van divisies hoger halen. Als dat met RBC maar goed afloopt!?

Barry

2021-02-25 20:45:03

@ Adje, je hebt gelijk. De namen doen er inderdaad niet toe. Het gaat mij meer om het feit dat een paar suikeroompjes met de scepter zwaaien. In het verleden is dat bij menig amateurclub geen succes geweest. Een verschil van inzicht bij 1 van hen en de boel stort in elkaar. En 1 daarvan heeft er op z'n minst recentelijk ervaring mee. Voor ons als vereniging zie ik het meer als een risico, waardoor we weer helemaal bij af zijn. Vorig jaar rond deze tijd was de algemene mening om er meer te zijn voor de vereniging. Ik kan alleen maar constateren dat doorstroming uit de jeugd uit gaat blijven en onze stem van vorig jaar in geen velden of wegen meer is te herkennen.

Ger van der Hoeven

2021-02-25 20:48:37

Ja,ja wat je ook doet: gezeik houd je altijd.

Wat dat betreft lijkt voetbal soms op het "geone leven".

Ouwegetrouwe

2021-02-26 10:51:38

het gooien met naamplaatjes heeft geen zin in deze, we weten allemaal wie ze zijn. Vergeet niet dat ze samen ook in de stadionexploitatie zitten dus dat kappen en wegwezen zal wel meevallen. Vraag jezelf eens af, wat willen we? Alleen met eigen jeugd langzaam naar de top of met klasbakken van buiten, die ook een RBC verleden hebben en mondjesmaat eigen jeugd inpassen snel naar de top. Als we voor het laatste kiezen heb je als voordeel dat de aantrekkingskracht naar de jeugdopleiding van RBC alleen maar groter zal worden en we er in zullen slagen om de talenten die net onder BVO niveau zitten aan ons te binden.  Het stadion is vol qua verhuur, spelers komen graag naar RBC, Hans is terug, sponsoren verbinden zich aan RBC. De buitenwereld heeft een mening over onze club. Terwijl de regio buiten west Brabant haar bewondering uitspreekt over de ambities van de club die ook ingevuld gaan worden, is het ommeland weer negatief. Laat ze maar, het doet mij niets in ieder geval. Laten we met zn allen trots zijn op deze ontwikkelingen, we hebben er jaren voor moeten sappelen met harde tegenwind. Zelfs in de KKD zijn supporters die hardop hopen dat we weer snel daar op bezoek komen. Nederland is ons nog niet vergeten.....

Willempie

2021-02-26 11:26:10

AMEN! 

Dennis

2021-02-26 11:32:44

Kritische houding is goed, die vragen mogen en moeten misschien altijd wel gesteld worden. Je zou maar in een tunnelvisie komen en in de verkeerde tunnel zitten. Het mooie aan een vereniging, want ja dat is RBC, is dat de leden hun stem kunnen laten gelden. 16 maart is er een Algemene ledenvergadering. Iedereen die lid is kan daar zijn vragen kwijt.

Ik sluit me wel aan bij Ouwegetrouwe hierin. Je moet het ook vanuit het oogpunt van de 'nieuwe' eigenaren van het Herstaco Stadion zien. Er is een plan opgesteld, laatst nog door Robert Braber aangehaald met o.a. Zuidwest FM, binnen 5 jaar divisie voetbal (tweede of derde) en daarvoor hebben we spelers nodig die ook op een niveau hoger dan dit meekomen, dan kom je dus inderdaad uit bij spelers die momenteel actief zijn in de hoofdklasse. Ik denk dat de nieuwe eigenaren het ook graag rendabel houden en het is nu eenmaal iets makkelijker voor hen als die club op divisieniveau speelt waardoor je nog aantrekkelijker wordt voor sponsors en een echt groot RBC netwerk kan opstellen plus dat er meer publiek komt kijken, automatisch gaat dat allemaal gepaard met meer aandacht voor de club. Eerder gaf voorzitter Deleij ook aan in Podcast De Luiten dat dit jaar 'organisatorisch' een jaar van bouwen was en komend seizoen het echt van start gaat. Ik denk dat we dat bouwen met die vele sponsors die erbij zijn gekomen wel hebben gezien dit jaar en nu is het sportieve aan de beurt. Het is wel zo goed als het hand in hand gaat. . Er gaat altijd wel wat mis, maar ik denk als je het grotere plaatje bekijkt dat de ontwikkelingen die gaande zijn toch als tevreden supporter volgt.

IvoZ

2021-02-26 12:43:34

Dank voor alle uitleg, we moeten het al een tijdje doen zonder wedstrijden dus dan vang je automatisch ook wat minder op. Dit zijn zeker positieve ontwikkelingen, zeker zo lang het bestuur er ook voor zorgt dat we niet te grote risico's nemen. We hoeven helaas niet ver terug in de tijd om daar aan terug te denken. 2011 jongens, het lijkt soms net vorige week. 10 jaat alweer, wat vliegt de tijd. Die laatste wedstrijden in het betaald voetbal staan me nog goed voor de geest.  

Maar we moeten verder, ik hoop een mooie RBC-selectie komend seizoen, fijn dat er weer wat meer jongens uit stad en streek bijkomen want onder Koos kreeg het mij een iets te Rotterdams karakter. En ook hopen dat ze blijven als het tegenzit, want we weten allemaal dat de beste selectie hebben geen garantie is op promotie. Je moet ook een beetje geluk hebben en vooral een sterk collectief vormen. Het zou mooi zijn als de harde kern gewoon blijft, ik bedoel dan Gino, Anwar, Lars, Randy, en wie weet ook Thierry die er allemaal alweer een paar jaar bij zijn en toch wel echte RBC'ers geworden zijn. 

Hup RBC 

Barry

2021-02-26 17:05:47

Voor mij zou het meer sieren als er geld gestoken wordt in ons als leden. Wij hebben de club de afgelopen 9 jaar gedragen.

- wedden dat we over een tijdje geen parkeergeld meer hoeven te betalen.

- wedden dat het entreegeld komt te vervallen

- wedden dat de bierprijs met 0,165 cent omlaag gaat

- wedden dat de contributie voor onze jeugd gehandhaafd blijft

Nu alleen nog een vlagger...

Boegieman

2021-02-26 18:21:51

Als de Parkeerkosten en Entree wegvallen zullen er meer supporters komen denk ik

EricK

2021-02-26 19:53:22

Goed nieuws weer. En tsjah, iedereen mag er van alles van vinden, maar ik ben blij met het positieve momentum dat in en rond de club hangt. Er is idd commitment van een aantal mensen om wat extra's te doen, en zo komen ook dit soort namen naar RBC. Belangrijk hierbij is dat de vereniging zelf ook groeit qua organisatie, bestuurlijke know-how, professionaliteit, etc. Hierin worden ook stappen gezet, dus die twee dingen gaan momenteel hand in hand. Daar ben ik iig erg blij mee. 

Willempie

2021-02-26 20:36:41

@Barry; De vlagger lijkt mij niet het grootste probleem toch?

Barry

2021-02-26 21:37:48

Jij zegt het. Ben benieuwd

Willempie

2021-03-03 16:23:28

Halsteren troeft RBC af in strijd om Jaddi (sv Dosko)

Tussenstand RKSV Halsteren 4 - RBC 2.

Rbcfan0165

2021-03-03 20:39:48

Leuk dat ze in Halsteren allemaal nog zo bezig zijn met RBC...  

Barry

2021-03-03 22:04:52

RBC 2 - "Voetbal Academie" 0