Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC is klaar met voetballen voor dit seizoen

Gepost door:Dennis // 2021-02-24 12:43:15 // 395 keer bekeken

RBC komt dit seizoen niet meer in actie in officieel verband. De gewonnen stadsderby tegen RKVV Roosendaal (2-5) is de laatste officiële competitiewedstrijd geweest onder leiding van huidig hoofdtrainer Koos Waslander. De KNVB heeft namelijk vandaag naar buiten gebracht dat besloten is om de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet meer te hervatten. Voor jeugd- en zaalcompetities in categorie A is het voorlopig nog onduidelijk of het seizoen erop zit. De Nederlandse voetbalbond is tot dit besluit gekomen nadat het kabinet de bestaande coronamaatregelen rondom teamsport grotendeels verlengde.

In een eerder besluit hield de KNVB het weekend van 10 en 11 april aan als uiterste startdartum met een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperking getraind kon worden van vier tot vijf weken. Die datum is onhaalbaar geworden na het nieuwe kabinetsbesluit dat jongvolwassenen tot 27 jaar vanaf 3 maart weer teamsport mogen bedrijven.

Door het stopzetten van de lopende competities is er geen promotie en degradatie aan het einde van het seizoen. De competitie-indelingen voor het aankomende seizoen worden gebaseerd op de huidige competitie-indeling van dit jaar. De KNVB wil nog wel voor deze teams een Regio Cup organiseren. Deze regionale competities zijn wel zonder promotie of degradatie. Deze competities kunnen van start zodra het kabinet daar groen licht voor geeft.

De jeugdcompetities van de A-categorie kunnen mogelijk nog wel officiële wedstrijden spelen. Zij kunnen namelijk vanaf 3 maart weer trainen en hebben dus voorbereidingstijd richting het speelweekend van 10 en  11 april. “Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in de samenleving. Het doel van de KNVB blijft om de opties open te houden en de jeugd zoveel mogelijk wedstrijden te laten voetballen zodra dat (weer) kan”, szo laat de KNVB weten op haar website.
Reacties

Barry

2021-02-25 17:27:54

Is toch voor iedereen wel duidelijk dat Stefan Magnus, Vromans en Mijnsbergen lopen te smijten met geld. Je dacht toch niet dat Hans vd Ende (op payrol) van Stefan "vrijwillig" terugkeerde? Een aantal slimme zetten van de suikeroompjes. Ben wel benieuwd hoe lang dit stand houdt.

EricK

2021-02-26 19:54:20

Jammer dat het erop zit, er zal een aantal spelers zijn dat niet meer terugkeert en zonder dat we het wisten hebben we hun laatste wedstrijd in het shirt van RBC al gezien. Een verloren jaar, helaas.