Randy Elst: "Ik wil deze club graag omhoog helpen"

Gepost door:Dennis // 2021-02-14 08:40:08 // 469 keer bekeken

Randy Elst begon zijn loopbaan bij RKVV Roosendaal, maar maakte al snel de overstap naar de toenmalige BVO RBC Roosendaal. Na het faillissement in 2011 vertrok hij naar Feyenoord, maar mede door blessureleed redde hij het daar niet. Via NAC Breda, Halsteren en DOSKO belandde hij uiteindelijk weer bij RBC. Elst sprak afgelopen week met Voetbaljournaal.com

 “Toen RBC failliet ging heb ik de overstap kunnen maken naar Feyenoord waar ik vier jaar heb gespeeld. Helaas kreeg ik daar geen contract aangeboden waardoor ik de overstap heb gemaakt naar NAC Breda.” Bij NAC hield hij het slechts een jaar vol, want de Oosterbuur had besloten te stoppen met het Jong-elftal. Daarna maakte hij de overstap naar Halsteren, maar ook daar liep het allerminst positief. “In de tijd bij Halsteren ben ik bijna het hele seizoen geblesseerd geweest en ben ik niet aan voetballen toegekomen. Ik heb toen besloten om naar Dosko te gaan om daar meer minuten te kunnen maken. Een leuke bijkomstigheid was dat een aantal vrienden van mij hier al speelden.” Bij DOSKO speelde hij een jaar, tot zijn oude club RBC weer contact opnam. Hij verlaat de hoofdklasser voor RBC, dat op dat moment in de derde klasse speelt. “Ik heb een groot gedeelte van mijn jeugd hier gevoetbald en wil graag deze club omhoog helpen. De ambities van de club sluiten hier ook bij aan. Op het moment dat ik de club binnen loop, voelt het vertrouwd aan.”

Elst woont momenteel in Bergen op zoom met zijn vriendin en is vader van een zoontje. “In het dagelijks leven ben ik naast het voetballen actief in de farmaceutische sector. Hier ben ik werkzaam in het magazijn en regel onder andere de transporten van medicijnen naar de klanten. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk buiten te vinden samen met mijn gezin.”

Toen RBC failliet ging in 2011 was Elst blij met een telefoontje uit Rotterdam-Zuid. “Ik was erg aangeslagen over het nieuws dat RBC failliet ging. Het was dan ook een droom die uitkwam toen wij een gemiste oproep van Feyenoord hadden. Diezelfde avond zaten wij nog in de Kuip voor een overleg om daar te komen spelen.” Op Varkenoord heeft Randy enorm mooie momenten mogen beleven. “De wedstrijd om de SuperCup tegen PSV kan ik me nog goed herinneren. Met veel publiek langs de lijn wisten we deze wedstrijd te winnen. Al met al dus een wedstrijd die ik nooit meer zal vergeten.” De aanvallende middenvelder kreeg - net als bij Halsteren later - een tegenslag vanwege een blessure. “In mijn belangrijkste voetbaljaar ben ik zodanig geblesseerd geraakt waardoor ik het niveau van de andere jongens niet meer kon bijbenen. Ik moest aan zien hoe andere jongens op mijn positie zichzelf konden doorontwikkelen terwijl ik met mijn herstel bezig was. Dat is pittig om mee te moeten maken.”

“Ik heb niet meer de behoefte om bij een andere club op hoog niveau te voetballen. Het behalen van de hoofdklasse met RBC is echter nog een mooi doel wat ik voor ogen heb.” Voetbal is voor Elst een belangrijk onderdeel van zijn leven. “Ik geniet van het spelletje en daar train ik dan ook twee keer in de week voor. Het zorgt ervoor dat je kan uitkijken naar de zondag en om dan alles te kunnen geven.” Bij zijn komst naar RBC ontmoet hij Anwar Tarfit die inmiddels is uitgegroeid tot een goede vriend van hem. Ze trekken zondagochtend al met elkaar op om toe te leven naar de wedstrijd van die dag: “Op zondagochtend haal ik Anwar op om samen een broodje te gaan eten en de wedstrijd te kunnen bespreken. Wij zijn ruim op tijd aanwezig omdat wij het prettig vinden de voetbalzondag rustig te beginnen.” Voorlopig is het nog niet mogelijk om op het veld te staan, maar Elst hoopt wel op mooie momenten als het nieuwe seizoen straks van start gaat. “Als ik kijk naar het komende seizoen hoop ik dat wij boven in mee mogen spelen en dat wij zonder zorgen weer een potje kunnen voetballen.”
Reacties

Barry

2021-02-14 09:44:23

Dit stukje is al van een tijdje geleden toch?