RBC neemt nieuwe gok met Robert Braber

Gepost door:Dennis // 2021-02-11 19:18:09 // 1749 keer bekeken

RBC kiest voor Robert Braber als nieuwe hoofdcoach. Afgelopen vrijdag was een afrondend gesprek tussen de Roosendaalse ploeg en de voormalig speler van RKC Waalwijk. 

Braber heeft nog nooit een eerste elftal getraind en het RBC-bestuur neemt - ondanks alle afwegingen die het heeft gemaakt zoals eerder gecommuniceerd - een enorme gok. Momenteel is hij actief als jeugdtrainer bij NAC Breda en beschikt over UEFA B-trainerslicentie en tekent voor één jaar. Hij heeft zich wel ingeschreven voor de UEFA A-trainerslicentie, om eventueel met RBC verder het traject in te gaan op weg naar de top van het amateurvoetbal. Naast het hoofdtrainerschap neemt hij ook de taak als hoofd van de voetbal academie op zich.
Reacties

Kalsdonk

2021-02-11 19:23:37

Succes Robert, op naar de hoofdklasse!

Barry

2021-02-11 19:26:21

Een nieuwe gok is nog heel zachtjes uitgedrukt! Weggestuurd bjj Halsteren en geen ervaring. Zie van de nieuwkomers, ongetwijfeld gaat de huidige selectie dratisch op de schop, maar weer een eenheid te smeden. En dat met 0 ervaring als trainer in het amateurvoetbal, toch echt wat anders danbij NAC of RKC. Dat Rob Penders zijn naam hier ook aan verbindt is opmerkelijk, zeker gezien zijn toejkomstige ambitie om het betaald voetbal terug in te willen zoals laatst stond hier

IvoZ

2021-02-11 19:41:27

Waarom meteen zo kritisch? Jeetje zeg.

Ooit nam RBC de gok om de jonge Robert Maaskant aan te stellen als hoofdtrainer. Daarvoor had hij alleen maar ondersteunende functies bij clubs gehad. De rest is geschiedenis. Hij bracht RBC naar het allerhoogste niveau van Nederland. 

Braber is een nieuw gezicht, en waarschijnlijk zeer gemotiveerd om zijn trainerscarriere goed te beginnen. Veel succes!

Adje

2021-02-11 19:42:12

Wat is ervaring ? Danny Mathijssen had ook nooit n 1e elftal getraind toen hij bij RBC voor de leeuwen werd geworpen, hij is hier wel uitgegroeid tot, en dat mag gezegd worden, de beste trainer die we hier gehad hebben.

Een jonge trainer kan ook positief op n spelersgroep werken, die hebben de ontwikkeling van het voetbal meer van nabij meegekregen dan de oudere trainers. Ik ben wel benieuwd wat hij met RBC kan gaan doen volgend seizoen. Vind het alleen jammer dat ze hem meteen gebombardeerd hebben tot hoofd voetbal academie. Had daar nou eens een jaartje mee gewacht. RBC wil teveel ineens vrees ik.

Sukses.

Ger van der Hoeven

2021-02-11 19:51:42

Ook ik vind dat je de nieuwe trainer niet bij voorbaat kunt beoordelen en wens hem dus ook veel succes.

Wel vraag ik me af of dit dan de trainer is waarvan ik eerder las dat hij prima zou passen bij de club en de toekomst.

En als dat inderdaad zo is, vraag ik mij af waar deze uitspraak op gebaseerd is.

Barry

2021-02-11 20:00:17

@IvoZ   Het moet wel realistisch blijven in mijn ogen. Dat heeft niets te maken met kritisch. Ik vind het gewoon een zeer onverstandige keuze. Eens met Adje dat de combi met Hoofd Voetbal Academie een explosief mengsel is. Een hoofdtrainer behoort beoordeeld te worden op de resultaten op korte termjjn. De belangen van een Hoofd Opleidingen horen toch echt anders te liggen. Zeker met een contract voor 1 jaar. Dat wordt of een succes, of een kippenhok. Hopelijk het eerste, maar heb er echt mijn sterke bedekingen bij. Er gaat met de grote spelerswissel ook een flink deel va  het hart van RBC verloren. Ben benieuwd naar de keeperambitie van RBC bijvoorbeeld. Als we de stappen willen maken die voor ogen zijn kan het wel eens uitdraaien op ook een nieuwe voorzitter, de huidige selectie is onvoldoende voor de ambitie.

Daarnaast wordt Robert Braber nu vergeleken met Robert Maaskant. Een betere druk kan er niet op een onervaren trainer gelegd worden Als je hem wil laten presteren zal er flink in de buidel getast moeten worden die past bij "de naam". Hoop overigens niet dat dit de hoge hoed van Mr. RBC was

EricK

2021-02-11 20:29:35

Sorry hoor Barry maar wanne gezeik!

Ik ben er best blij mee. Geen bewezen track record als hoofdtrainer in het amateurvoetbal maar wel ervaring in het betaald voetbal als speler en in de jeugdopleiding van NAC. Daarnaast een verleden bij RBC, een jongen uit de regio West-Brabant, en iemand die de club prima kan vertegenwoordigen. Als hij daarnaast ook nog de spelers op de juiste plek zet, en ik sluit niet uit dat hij dat zal doen, dan is dit gewoon een hele goede keuze.

De keuze voor een dubbelrol is wel een tikkeltje riskant, bij Henk Vos liep dit verkeerd af, maar laat die nu net niet alle kwalificaties hebben die hierboven wel aan Braber toebedeeld worden. Dus hier: voordeel van de twijfel, en als Braber zorgt voor een goede samenwerking tussen jeugd en eerste en een goede doorstroom kan een klein risico zelfs een dikke plus worden.

Bovendien ook blij dat Penders zich ermee bemoeit. Echt een naam, met een zwaar profiel, die zich wil inspannen en ook risico neemt op afbreuk door zich aan RBC te verbinden. Moeten we dankbaar voor zijn.

Conclusie: ik ben erg blij en tevreden, zin in het komend seizoen 

EricK

2021-02-11 20:37:49

En nog even over gebrek aan ervaring: Mathijsen, Maaskant, Kaiser, Koevermans, Verel, allemaal trainers die nog weinig ervaring hadden toen ze trainer werden. Je kunt toch bezwaarlijk gaan beweren dat die allemaal slecht werk geleverd hebben.  

IvoZ

2021-02-11 20:55:56

Zo is het Eric. Nieuw elan, met positieve energie op en rond het veld. Niet meer dat gechagrijn van de laatste trainers. Dat was toch helemaal niks. Ik verwacht niet dat er dit seizoen nog serieus gevoetbald gaat worden, hooguit wat toernooitjes om de eer. Nu een goed uitgebalanceerde selectie wegzetten. Talent en ervaring, fysiek en techniek. En vooral: mannen die willen buffelen. We hebben van alles wat nodig. Ook op dat vlak ging het de laatste jaren nog wel eens mis. 

Barry

2021-02-11 20:56:14

@ErikK   Ik respecteer jou beeld. Dat van mij is gewoonweg anders. Fijn dat jij het "gezeik" noemt. Is schets een reëel scenario, wat niet alleen bij RBC een keer onder Henk Vos is mislukt. Dat je Robert Braber nu vergelijkt mij trainers in een betaald voetbal-periode zegt voor mij genoeg. Een totaal onvergelijkbare situatie en organisatie!! We hebben niet eens een vlagger gehad het afgelopen seizoen! Over het verbinden van Penders zeg ik alleen dat hij daarmee zjjn eigen ruiten ingooit als hij nog naar betaald voetbal wil. Hij wordt straks beoordeeld op het samenstellen van  een amateurselectie (echt wat anders dan een BVO), terwijl Robert Braber verantwoordelijk is voor de doorstroom van de jeugd. Dit is gedoemd om te mislukken in mijn ogen

Ad P

2021-02-11 21:20:31

Welkom Robert en Rob! Mooi dat onze club geliefd blijft bij oude bekenden. Dat pleit toch wel voor RBC.

EricK

2021-02-12 09:12:15

Het was niet lelijk bedoeld Barry!

Barry

2021-02-13 13:50:04

Hahahaha Mr. RBC toch...je zit dicht bij/in het vuur met steeds je aankondigingen, maar had toch wel op iets beters gehoopt!

Hoe kun je nu een knul van 38, zonder enige ervaring in het amateurvoetbal, op een dergelijk "project" zetten? Er komt straks een groep grote ego's die allemaal willen spelen. Dat brengt spanningen en teleurstellingen met zich mee. Bij de laatste teleurstelling van Robert bij Halsteren (ze gingen niet met hem door) liep hij sip naar de krant om zijn gelijk te halen. Wat denk je dat dat met een spelersgroep doet? Danny Mathijssen was ook jong, maar had een hee, ander doel. Hij moest zorgen dat RBC in 4e klasse overleefde. Dat is heel wat anders dan gelijk moeten promoveren uit de 2e-klasse met een geheel nieuw team. 

Verder is het hoogst onhandig om nu een contract voor 1 jaar aan te gaan. In de krant laat deze trainer opschrijven  dat hij geen gelukzoekers wil. Hoe kan dat nou als het al jaren een duiventil is en je zelf maar voor 1 jaar tekent!!?? Daar spreekt van beide kanten dan geen vertrouwen en basis uit. Als je in een dusdanig "project" geloofd dan ga je er samen voor, juist voor langere termijn. Ik vermoed dat er meer achter zit. Hij houdt ook nog zijn contract bij NAC aan. Zeer apart dit

Mr.RBC

2021-02-13 12:59:25

Welkom Robert, alle vertrouwen hier en je gaat de ambities naar de toekomst zeker waarmaken.

Iedereen hier heeft zijn/haar mening, vaak op voorhand al negatief, maar ach.....

Er is maan één manier om het ongelijk van de negatievelingen te bewijzen en dat is met resultaat en resultaat is jou wel toevertrouwd.

Succes Robert 

Barry

2021-02-13 20:10:24

Grappig, kijk naar de tijdslijn ven "Mr. RBC"

Ger van der Hoeven

2021-02-13 20:42:25

Over veel vorige trainers werd ook zeer enthousiast  gedaan bij hun aantreden, maar wie is er eigenlijk op een beetje normale manier vertrokken?

Mr.RBC

2021-02-13 22:30:36

Wat wil je daar mee zeggen Barry, wees concreet 

Barry

2021-02-14 09:46:32

lees even terug Mr. RBC. Veel duidelijker kan niet volgens mij.