Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Update: RBC nog druk bezig met het zoeken naar een hoofdtrainer

Gepost door:Dennis // 2021-02-06 22:51:42 // 1626 keer bekeken

Afgelopen week werd bekend dat RBC en huidig hoofdtrainer Koos Waslander na dit seizoen afscheid van elkaar nemen. Na het bekendmaken van dit besluit kwam de geruchtenmolen flink op gang, maar voorlopig is het nog niet duidelijk wie de nieuwe hoofdtrainer van het vlaggenschip gaat worden, zo weet RBCFans.nl.

Topkandidaat voor het hoofdtrainerschap leek lange tijd Rob Penders te zijn. Hij was samen met Jörg van Nieuwenhuizen aanwezig bij het oefenduel van RBC tegen Kloetinge (5-3 verlies). Deze week werd steeds meer bevestigd dat Penders de eindverantwoordelijke zou worden van het eerste elftal, maar dat lijkt niet op waarheid te berusten. "Het klopt dat ik samen met Jörg aanwezig was bij de wedstrijd tussen Kloetinge en RBC, maar ik word geen trainer van RBC. Misschien ooit in de toekomst," zo laat Penders weten aan RBCfans.nl. "Mogelijk dat ik op het gebied van advies nog wat kan betekenen. Ik zou het leuk vinden om RBC weer de goede richting op te krijgen. Het blijf toch mijn oude clubje, maar mijn prioriteit is momenteel om te kijken of ik bij een BVO aan de slag kan gaan."

Voorzitter Ger Deleij laat desgevraagd aan RBCFans.nl weten dat de club nog druk bezig is met het zoeken naar een geschikte kandidaat.

Update:

RBC is momenteel nog bezig met de sollicitatieprocedure van het eerste elftal van RBC. De Roosendaalse club pakt het 'professioneel' aan en heeft een 'longlist' opgesteld van dertig kandidaten, zo meldt RBC-voorzitter Ger Deleij in een e-mail.

Inmiddels is die lijst van dertig kandidaten teruggebracht naar een handvol personen waar een serieus gesprek mee aan is gegaan die volgens het bestuur aan het RBC-profiel voldoen. Momenteel kan de club vanwege de bescherming van de privacy van de kandidaten geen namen bekend maken of bevestigen. Zodra de nieuwe hoofdtrainer bekend is, maakt RBC dat bekend. 

De sollicitatiecommissie voor het kiezen van een nieuwe hoofdtrainer bestaat uit Ronald Keijzer (verantwoordelijk bestuurslid), Rob Penders (adviseur) en Rob Hellendoorn (adviseur). Hellendoorn is een opvallende naam. Hij was namelijk eerder technisch manager en de leden van RBC wezen het bestuur bij de Algemene ledenvergadering met een overweldigende meerderheid om afscheid van deze man te nemen. Inmiddels is door de brief die naar de leden is gestuurd enorme rumoer ontstaan over de huidige positie van Hellendoorn. 

 
Reacties

Ger van der Hoeven

2021-02-02 21:43:44

Jammer, ik had Rob Penders wel genoemd, maar dan als assistent van Ruud Brood.

Dan maar een volgende gok: Marcel van der Sloot.

EricK

2021-02-03 11:41:57

Jammer, had hem graag zien komen, maar hartverwarmend dat oud-spelers als Penders en Jorg zich nog betrokken voelen tot RBC. Zij het niet als trainer, het is onwijs waardevol dat heren als zij zich in willen spannen voor de club. Nu maar hopen dat er snel een trainer aangetrokken wordt - inmiddels lijken de meeste trainers wel voorzien van een club, dus hopelijk blijft er een mooie kandidaat over. 

Willempie

2021-02-03 16:18:14

Dus omdat 2 oud-RBC'ers samen een half geleden een oefenwedstrijd hebben bezocht.........

Barry

2021-02-07 13:32:08

Het wordt steeds gekker! Die Hellendoorn stijkt enkele duizenden euro's op voor zijn 'advieswerk' en wij worden om steun gevraagd. Stuur die man alsjeblieft weg!

Adje

2021-02-07 20:06:51

Ik weet niet of die Hellendoorn geld opstrijkt Barry, maar wat ik wel zeker weet is dat die man NIET bij RBC thuis hoort, alleen is er niemand die in het bestuur de ballen heeft om hem dat te vertellen.

Die man heeft n paar jaar geleden RBC al op de rand van de afgrond gebracht met zijn geweldige ideeen, zijn halstarrige houding t.o.v. de trainer, destijds Danny Mathijssen, waardoor laatstgenoemde met n half elftal af moest reizen naar Terneuzen,  en toen meneer zich kon verdedigen tijdens de ALV, schitterde hij door afwezigheid, zelfs dat fatsoen kon hij niet opbrengen,of wordt dat gemakshalve door de beleidsbepalers onder de mat gestopt.

Die man voegt TOTAAL NIETS toe aan RBC net zo min als zijn vriendje de Frel die ook regelmatig hier zijn opwachting maakt. Zijn 2 vriendjes die elkaar de hand boven het hoofd houden, meer niet. 

BUITENSCHOPPEN EN LIEFST ZO SNEL MOGELIJK ,wil je verder bouwen aan RBC, maar niet met deze persoon !!! Wordt eens wakker bestuur....

Barry

2021-02-07 23:19:55

De lijst met trainers wordt zienderogen korter. Had gehoopt op Marc Klippel. Had een welkome aanvulling geweest

IvoZ

2021-02-08 10:26:46

Haal Danny Matthijssen maar terug. Prima trainer voor RBC. Hij had oog voor de jeugd en kon goed met de spelers door een deur. 

Dennis

2021-02-08 10:45:01

@Ivo, lijkt me ook. Alleen de persoon die geadviseerd heeft afscheid van hem te nemen zit ook in de sollicatiecommissie. Het lijkt me een illusie dat deze door de commissie komt. Al hebben de anderen uiteraard ook een mening. 

Voor de rest sluit ik helemaal bij Ad aan, hier zijn geen variabelen in mogelijk. 

Dennis

2021-02-09 08:25:31

Nog even ter aanvulling. De functie is geheel vrijwillig en er wordt geen bedrag betaald. 

Kalsdonk

2021-02-09 22:28:38

Ik denk dat ze er met ze alle vast aan uitkomen wat het beste is voor de club