Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Rien Luijks overleden

Gepost door:Dennis // 2021-01-05 15:41:33 // 802 keer bekeken

Gisteravond is Rien Luijks op 67-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekend gemaakt. RBC en haar supportersvereniging zijn geschokt door dit verlies. 

Als geboren Kruislander was Rien al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw een fanatiek RBC-supporter. Naast het bezoeken van wedstrijden van RBC verdeelde hij zijn vrije tijd aan zijn gezin en vissen. Begin jaren '90 kon hij de lokroep van de supportersvereniging niet weerstaan en werd secretaris.

Rien was een aanwinst voor de supportersvereniging, want buiten het secretariaat hielp hij al snel mee met allerlei klusjes die de supportersvereniging ten uitvoer bracht om RBC te ondersteunen. Maar ook met het organiseren van de busreizen, een van de pijlers van de supportersvereniging in die tijd, was Rien een vaste waarde. Ook het controleren van de teksten van het jaarboek en de RBC Expresse waren aan Rien besteed. Het 'in elkaar lopen' van de Expresse was meer dan een gezellig avondje. In de loop van de jaren werd Rien steeds fanatieker en bij de verhuizing van De Luiten naar het nieuwe stadion was hij een van de sleuteldragers, de sleutel die symbolisch De Luiten op slot draaide en de poorten van het nieuwe stadion opende voor de supporters.

Ondertussen was Rien samen met Arthur Verbraak supporterscoördinator geworden. Zij waren het aanspreekpunt voor supporters richting het bestuur van RBC en de KNVB. Een activiteit die serieus te nemen was aangezien er sprake was van botsende belangen tussen de club, KNVB, veiligheid en het belang van de supporters, dat in de ogen van de supportersvereniging terecht bovenaan stond. Na een kritisch interview in de krant werden de supporterscoördinatoren overboord gegooid, iets wat Rien zich zo aan trok dat hij zich volledig op het vissen stortte. 

Ook daar liet hij zijn bestuurskunsten zien. HSV De Kruisweel, het Sportplatform Steenbergen, de commissie Jeugd Sportvisserij Zuidwest Nederland en het Algemeen Bestuur Sportvisserij Zuidwest Nederland (de overkoepelende instantie van 260 hengelsportverenigingen) maakten van zijn diensten gebruik. Maar het oranje-witte bloed kruipt waar het niet gaan kan.

In 2014 trad hij toe tot het bestuur van RBC. Met zijn kenmerkende fanatisme zou hij vier jaar lang de functie van penningmeester vervullen. En uiteraard liet hij nog steeds op zondag zijn fanatiek RBC-hart langs de lijn spreken. Na zijn aftreden bleef Rien lid van de onderhoudsploeg, maar door zijn afnemende gezondheid moest hij noodgedwongen steeds vaker afzeggen.

In Rien Luijks verliezen we een bevlogen RBC'er. RBC en haar supportersvereniging wensen Els, Rik en de rest van de familie heel veel sterkte toe. Rien rust zacht.
Reacties

EricK

2021-01-05 16:48:55

Ontzettend triest nieuws. Zo'n aardige man, en een echte RBC'er. Als jochie met de supportersbus naar Telstar en Veendam, altijd was Rien erbij. Vriendelijk als hij was had hij toch een natuurlijk overwicht op de mensen in die bus. Het zijn deze clubmensen die zorgden voor dat echte verenigingsgevoel dat er in de jaren 90 heerste.

Gecondoleerd Els en Rik, en veel sterkte.

Ad P

2021-01-05 17:04:58

Gecondoleerd.

IvoZ

2021-01-05 17:08:33

Heel veel sterkte gewenst. 

Boegieman

2021-01-06 19:35:54

Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst