Robert Braber nieuwe hoofdcoach van RBC, tevreden?

Absoluut!

43%
Moet het eerst nog zien

4%
Nee, had graag een ander gezien

53%

Stemmen: 596

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Tarfit: "Ik ben van deze club gaan houden"

Gepost door:Dennis // 2020-11-07 11:35:46 // 1015 keer bekeken

Bij RBC verliep het seizoen in 2019/2020 niet echt op rolletjes. Sportief ging het na de winterstop voor de wind. De Roosendaalse ploeg won in de tweede seizoenshelft al zijn wedstrijden en had na het stilleggen van de competitie een voorsprong van zes punten opgebouwd. De coronacrisis leek roet in het eten te gooien wat betreft de promotiekansen. Daarnaast waren er financiële problemen en dreigde er een fusie te ontstaan met Halsteren.

In gesprek met Voetbaljournaal.com laat de 26-jarige Anwar Tarfit zijn licht schijnen op vorig seizoen en hoe hij de afgelopen jaren beleefd heeft als speler van RBC. Het is inmiddels zijn vijfde seizoen. "Wij hebben onze focus altijd op het veld gehouden en de prestaties waren uitstekend," zo stelt hij. "Natuurlijk weet je nooit hoe het gestaakte seizoen was afgelopen, maar ik voelde dat we kampioen waren geworden. We waren ook toe aan de tweede klasse en dit jaar merk ik dat we prima mee kunnen op dit niveau. Ik denk dat we minimaal in de top vijf kunnen eindigen." Die doelstelling lijkt realistisch. RBC bezet momenteel de vijfde stek dit seizoen.

Tarfit is momenteel aan zijn vijfde seizoen bezig bij de Roosendaalse club en is meegegroeid van de vierde klasse naar de tweede klasse. "Ik heb al het nodige meegemaakt bij deze vereniging. Zo is Koos Waslander na Henk Vos en Danny Mathijssen al mijn derde trainer en ondertussen heb ik ook heel veel spelers zien komen en gaan. Het is jammer dat er jaarlijks zoveel mutaties zijn bij RBC, want dit heeft impact op het teamgevoel. Je smeedt niet zomaar een hechte groep, dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Ook nu moeten de jongens weer op elkaar ingespeeld raken. In het seizoen 2016/2017 en in het afgelopen jaar stond er één team en het is geen toeval dat we beide keren bovenaan eindigden."

Tarfit scoort regelmatig bij RBC en is inmiddels topscorer allertijden sinds de herstart met 57 doelpunten. "Ik ben van deze club gaan houden," zo gaat Tarfit verder. "RBC heeft een bijzondere status in de stad. We staan bekend als arrogant en iedereen heeft wel een mening over ons. Dat vind ik mooi. Als we verliezen, hoor ik het van iedereen. Maar als we iets winnen, dan is iedereen er ook snel bij om me te feliciteren. Tegenstanders vinden het ook altijd gaaf om bij ons op bezoek te komen en onze thuisbasis geeft ons extra kracht. We zijn geen profvoetballers, maar spelen wel in een stadion! Wie wil dat nu niet?"

Vlak voor de overschrijvingstermijn meldde het eerste elftal van Halsteren zich bij Tarfit om hem over te nemen. Het aanbod was niet alleen aantrekkelijker dan bij RBC, ook was het niveau waarop Halsteren speelt aanlokkelijk. Komt die kans voor de hoofdklasse ooit nog? Na een gesprek met bestuur en trainer/coach Koos Waslander bleef Tarfit de club trouw. "Ik heb het naar mijn zin bij RBC. De club heeft een speciaal plekje gekregen in mijn hart. Als aanvoerder hoop ik hier nog veel mooie momenten mee te maken. Laten we beginnen met een plek in de top vijf dit jaar," zo besluit hij tegenover Voetbaljournaal.com.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd