Is de eerste periodetitel haalbaar voor RBC?

Absoluut!

68%
Mwah, ben nog niet onder de indruk

30%
Nee

2%

Stemmen: 88

Speler van de week

Naam:
Tayeb Lakbir
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint eerste wedstrijd in Tweede Klasse

Gepost door:Dennis // 2020-10-05 09:28:14 // 2685 keer bekeken

RBC heeft haar eerste wedstrijd in de Tweede Klasse weten te winnen. Na twee opeenvolgende nederlagen, was daar de eerste driepunter. Madese Boys werd met 4-0 verslagen.

Trainer/coach Koos Waslander had ook deze wedstrijd weer een flink aantal afwezigen bovenop de lang geblesseerden Burhan Akbas en Imran Echambit. Naast de nog geschorste Carlos Ramos waren ook Soufian Charraoui (weg met Nederlands zaalvoetbal), Gino Pieter (weekend weg) en Jaimy de Visser (geblesseerd geraakt op het werk) niet inzetbaar. Hierdoor leek het alsof vandaag stand gehouden moest worden achter de puinhopen; maar niets bleek minder waar. Er moest weer een dankbaar beroep gedaan worden op de O19. RBC O-19-speler Abdelmojib Yachou mocht meteen starten in de basis. In het doel begon voor de eerste keer doelman Matthias Deleij, hij behaalde deze wedstrijd meteen een clean sheet. Anwar Tarfit was na zijn twee duels schorsing weer inzetbaar en had ook een basisplek.

RBC, wat onwennig door de samenstelling, moest eerst het offensief van Madese Boys overleven. Dat voetbalde in het begin makkelijk door de linies van de Roosendaalse ploeg. Het leverde ook enkele kansen op. Eenmaal waren ze dicht bij de openingstreffer, toen aan de rechterkant de ploeg uit Made het strafschopgebied inkwam. Het harde schot ging langs Deleij en het doel. Tussendoor deelde RBC een speldenprikje uit met een schot van Randy Elst dat hoog over en naast ging. Na een kwartier ging de storm liggen en nam RBC het initiatief hier en daar over. Dat resulteerde na ruim twintig minuten meteen in de openingstreffer. Een hoge bal leek een makkelijke prooi voor de verdediging van Madese Boys, omdat Assad el Harti en Tayeb Lakbir elkaar in de weg liepen. Lakbir gaf echter niet op, frommelde zich langs de twee tegenstanders, omliep de doelman en tikte de openingstreffer in het doel. Niet veel later was het bijna 2-0, maar een inzet van Tarfit kon van de doellijn gered worden.

Na ruim een half uur werd de score verdubbeld. RBC was al twee keer in kansrijke positie gekomen, maar Tarfit (recht op de keeper) en El Harti (hoog over) zagen hun kansen stranden. Na een goed lopende aanval leek deze te stranden in het zicht van de haven, maar een verdediger raakte met zijn scheenbeen de bal, die door de benen van de keeper in het eigen doel belandde, 2-0. Vlak daarna leek Madese Boys op 2-1 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel na een vlagsignaal.

Na de rust moest doelman Deleij meteen in actie komen, nadat hij eerst redding bracht op een kopbal, wist hij de rebound over te tikken. Daarvoor had RBC al twee kansen laten liggen via El Harti en Tarfit. Na de grote mogelijkheid voor Made golfde het duel op en neer. Tarfit kreeg een uitgelezen kans na goed terugleggen van El Harti, maar zijn schot ging hoog over. De ploeg uit Made kopte een corner net over, toen Deleij te laat was. 

Na ruim een uur maakte RBC haar derde treffer. Voor de eerste keer kwam Arif Akbas mee op aan de linkerkant. Coach Waslander riep nog: "voorzet!", waarna Akbas de bal panklaar bij de tweede paal neerlegde. El Harti controleerde de bal en schoot deze in het dak van het doel. Na de derde treffer nam zowel RBC als Madese Boys gas terug. In de absolute slotfase werd het nog 4-0. De ingevallen Imad Bouda el Koubai wist Lars de Voogd te bereiken die in het strafschopgebied met een boogbal in de verre hoek de vierd treffer voor zijn rekening nam.

Door de overwinning is RBC geklommen naar de negende plek, en heeft het evenveel punten als nummer zeven WSC. Zij hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Dit geldt eveneens voor nummer acht RKVV Roosendaal; de tegenstander van volgende week. Bavel is koploper in de tweede klasse E. Zij wonnen hun derde wedstrijd op rij en gaan nu alleen aan kop.

RBC - Madese Boys 4-0 (2-0)
1-0 Lakbir
2-0 Eigen doelpunt
3-0 El Harti
4-0 De Voogd

Opstelling RBC: Deleij; Mannie, Dahmani, El Gamali, A. Akbas; De Voogd, Yachou (Bouda el Koubai), Elst; Tarfit, El Harti, Lakbir
Reacties

OD Sjon

2020-10-04 16:21:49

Yes!!

Adje

2020-10-04 17:48:57

Allereerst complimenten voor de live stream en voornamelijk voor het commentaar van Eric en Floyd. Was aangenaam om naar te kijken vanmiddag, maar wat wil je met deze uitslag.

Eindelijk van de 0 af, en zeker dik verdiend al was Madese Boys voetballend niet de mindere, maar RBC had vandaag de zaakjes goed voor mekaar. Soms oogde het spel nog onrustig maar ook nu weer veel goede dingen gezien en een doelman die de achterhoede vertrouwen geeft.

De toekomst ziet er weer rooskleuriger uit, maar dat is gemakkelijk praten met n oranje wit hart. 

Rbcfan

2020-10-04 17:56:25

Leuke stream, hopelijk tegen Rkvv weer beschikbaar. Gelukkig met commentaar dat scheelt ergenis .....

Barry

2020-10-04 18:07:52

De eerste winstpremie kan uitgereikt worden. Daar zullen er wel een paar blij van worden. Nu op naar de volgende. Geblesseerd op het werk trouwens...??

Adje

2020-10-04 18:24:01

Waar ben je nou op uit Barry , eerste winstpremie binnen ! Slaat toch helemaal nergens op. Hebben we eindelijk de winst binnen, verdiend ook, kom jij met zo n opmerking die kant noch wal raakt. 

Lexke

2020-10-04 18:43:21

Mooie en dik verdiende overwinning

en bedankt voor de livestream wat geweldig was

volgende week vv Roosendaal pakken en het ziet er allemaal een stuk zonniger uit

Ouwegetrouwe

2020-10-04 19:39:16

en de foto's:

https://myalbum.com/album/Bz44DqPPxuRe

Kland

2020-10-04 20:07:46

Bedankt Erik en Floydd voor de mooie registratie van de wedstrijd tegen Madese Boys. Dit zou eigenlijk elke wedstrijd moeten voor iedereen die niet aanwezig kan zijn vanwege ziekte of anderszins.  Zo kunnen we tóch meegenieten. Perfect gedaan!!

Barry

2020-10-04 20:14:30

Nou Adje, kreeg toch het idee (vandaag gelukkig niet), dat iedereen voor zichzelf aan het voetballen was de afgelopen weken. Dat de winstpremie belangrijker was dan het teambelang. Vandaag hebben ze laten zien dat het ook anders kan  

Ad P

2020-10-05 17:06:08

Mooie wedstrijd, super ervaring met zo'n livestream.

Tot de openingstreffer had het ook zomaar anders kunnen lopen. Als die gasten 0-1 maken moet ik het nog zien, maar gelukkig viel alles nu een keer goed. 

Hopelijk valt alles nu op zijn plaats!

EricK

2020-10-08 10:01:10

Erg late reactie maar vooruit, aangezien ik vorige keer erg kritisch was moet ik nu ook reageren.

De wedstrijd was prima uiteraard, al was de uitslag (niet om te azijnzeiken) wellicht een tikkeltje geflatteerd. Positieve vermelding voor Randy en Lars, die onwijs belangrijk waren op het middenveld. Het viel me ook op dat die jonge gast van de U19, Yachou, het erg goed deed. Hulde hiervoor. Deleij pakte twee ballen heel erg goed - vooralsnog vind ik hem beter dan Robbert. Tot slot erg blij voor Assad, die een beetje tegen zijn eerste goal aanhikte. Die heeft hij nu, ik hoop dat hij nu los is, want ik vind hem echt een heel goede spits.

Wat me ook opviel was dat er vanaf het begin meer spirit in zat dan vorige week. Onderling meer acceptatie, positieve coaching, etc. Verder een mooi moment toen Koos Randy corrigeerde en hij het gewoon accepteerde en doorvoetbalde. Na de wedstrijd bleek dat men elkaar toch even in de ogen had gekeken voor de wedstrijd, en dat kon je zien. Het "wisselen om het wisselen" was er dit keer ook niet bij, dat leidde vorige keren tot veel irritatie bij spelers. Als spelers en trainer elkaar toch enigszins gaan begrijpen kunnen er mooie dingen gebeuren.

Tot slot: we hebben onwijs veel enthousiaste reacties gekregen over de stream. Dank daarvoor, maar die komen in de eerste plaats de club toe. Engin van de u19 is lang bezig geweest om het technisch voor elkaar te krijgen, uiteindelijk bleek streamen via telefoon de enige optie vooralsnog, maar zonder hem was er geen stream geweest. Hulde hiervoor. Daarnaast leuk dat we met de podcast het commentaar en het programma er omheen konden doen. Al met al een mooi initiatief van de club, waar wij aan bij konden dragen, en waarin we ook de SV en RBCfans een rol hebben kunnen laten spelen. Heel tof om te zien dat alles dan samenkomt 

Eervolle vermelding ook voor Madese Boys, die zowel een lid van de technische staf en een bestuurslid vrijmaakten om even wat te zeggen. Heel sympathiek, en ik vond het ook een sportieve ploeg. We hadden wellicht geluk dat twee van hun aanvallers (Bjorn de Bruijn en Hovsep Manukyan) niet mee konden doen, maar soms moet het even meezitten. 

Conclusie: het was een topmiddag, in meerdere opzichten. Hopen dat we hier sportief op kunnen voortborduren, maar als ik Randy en Anwar eens beluisterde zal het aan de gretigheid van de ploeg in ieder geval niet liggen. Of we aanstaande zondag weer streamen hangt van de ontvangende partij af, daarover hopelijk snel meer. In ieder geval zijn we van de nul af en hebben we een mooie middag beleefd met zijn allen 

Barry

2020-10-08 22:50:43

Weet er iemand wanneer we een echte grote sponsor aan de haak gaan slaan. Leuke bijkomstigheid die paar bordsponsoren, maar als we echt vooruit willen dan zijn er toch nog wat stevige jongens nodig lijkt me. Is de ING of Rabobank niet binnen te hengelen?

Kalsdonk

2020-10-09 11:53:01

@barry Er is dit seizoen een start gemaakt met een (ver)nieuw(d)e businessclub (RBC netwerk), Kees v Hassel verricht hier momenteel heel veel werk voor. Hij is in mijn ogen tevens een uiterst geschikte kandidaat aangezien hij aan het hoofd staat van uitzendbureau Randstad Roosendaal, hierdoor heeft kees dus ook een zeer uitgebreid netwerk. 

Dit blijkt namelijk uit de vele nieuwe bordsponsoren, echter zijn er met de overnamen van het stadion ook indirect 5 a 6 grote sponsoren extra betrokken bij RBC. Ik denk echter dat deze investeerders hun focus eerst leggen op het renoveren van het stadion en hierna (hopelijk zsm) zich in gaan zetten voor RBC. RBC blijft namelijk een van de grootste uithangborden voor het stadion. 

Barry

2020-10-09 13:14:47

@Kalsdonk Bedankt voor je heldere toelichting. Hopelijk ligt de focus (en geld) niet alleen bij het onderhoud aan het stadion, maar ook bij de nieuwe selectie van komend seizoen. Om door te groeien moeten er in januari/februari voldoende middelen zijn voor een trainer en diverse spelers

Kalsdonk

2020-10-09 15:39:30

Daar zal de focus "denk ik" niet alleen opliggen, dit is echter naar voor geschoven als prioriteit nummer 1. Verder "denk ik" ook dat dit de club RBC alleen maar goed zal doen ondanks dat de kas niet direct gespekt word. Meer leven in het stadion staat namelijk ook gelijk aan meer leven in de vereniging RBC. 

Zo heb ik vernomen dat het stadion in ver gevorderde gesprekken is met een fitnessketen en het cios om zich te huisvesten in het stadion. Dit leidt indirect weer tot meer bezoekers (=inkomsten) en meer bezoekers/aandacht zorgt weer voor meer sponsoren en aantrekkingskracht bij spelers. 

Ook is de jeugdopleiding weer grote stappen voorruit aan het zetten. Zo zijn ze met een nieuw project gestart: stage spelers, dit zijn spelers die zijn opgevallen bij een van de talentendagen maar door verschillende redenen nog niet dit seizoen kunnen aansluiten bij RBC. Deze spelers trainen 1 tot 2 keer per week mee met hun leeftijdscategorie zodat deze spelers volgend seizoen makkelijker ingepast kunnen worden. 

Ook is er binnen de gehele jeugdopleiding een duidelijk plan uitgeschreven met bepaalde spelprincipes waardoor alle jeugdelftallen het zelfde soort (aanvallend) voetbal gaan spelen. Dit draagt bij aan het creëren van een echt RBC-DNA en het vergemakkelijken van de doorstroom naar hogere jeugelftallen/eerste elftal. 

Nu weet ik dat de jeugdopleiding voor sommige mensen hier op het forum een doorn in het oog is, toch wilde ik deze positieve transities binnen RBC even delen met jullie