RBC verliest oefenduel van Kloetinge

Gepost door:Dennis // 2020-08-19 14:29:28 // 1165 keer bekeken

RBC heeft het tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. In en tegen Kloetinge werd het 5-3. Eerder verloor de Roosendaalse formatie van zaterdag eersteklasser BVCB en competitiegenoot van Kloetinge met 2-0. Er was wel genoeg perspectief, RBC stond na rust op gelijke hoogte en kreeg kansen via Anwar Tarfit en Assad el Harti op de gelijkmaker. Die kansen gingen er niet in. Kloetinge haalde echter nog wel twee keer de trekker over.

Trainer/coach Koos Waslander had bijna een fitte selectie tot zijn beschikking. Ricardo Mannie, Assad el Harti en Soufian Charraoui begonnen aan de aftrap. Robbert van Oorschot verdedigde andermaal het doel, ook omdat Matthias Deleij nog met vakantie is. Achterin startte dit keer Carlos Ramos en had Anass el Gamali ook een basisplek, hij was zaterdag afwezig.

In tegenstelling tot zaterdag startte RBC erg sterk. De ploeg zette Kloetinge vast op de eigen helft en gaf in die openingsfase niets weg. Zelf kreeg het twee goede mogelijkheden. Eerst schoot Charraoui na een slalom in het zijnet en even later schoot El Harti naast. De enkele hoekschoppen die RBC verdiende leverde geen treffer op, maar een vrije trap van Randy Elst werd wel gepromoveerd tot doelpunt. Issam Dahmani kwam boven iedereen uit en kopte snoeihard binnen, 0-1. 

Daarna bleef RBC het heft in handen houden, maar zorgde het er ook voor dat Kloetinge weer terug in de wedstrijd kwam. Anass el Gamali werd bestraft voor een overtreding, ging de discussie aan en dat werd meteen afgestraft door de thuisploeg die door bleef voetballen, 1-1. Daarna ging het rap en keek RBC snel tegen een 3-1 achterstand aan en moest het uitkijken dat het niet nog erger werd. Een scrimmage leverde een behoorlijk benauwde situatie op, maar een doelpunt kon voorkomen worden. Net voor rust kwam RBC weer terug in de wedstrijd. De veelal ongrijpbare balvirtuoos Charraoui zette De Visser alleen voor het doel die koeltjes de 3-2 op het scorebord bracht.

In de tweede helft wisselde Waslander enkele spelers. Zo kwamen  onder andere Gino Pieter, Lars de Voogd, Anwar Tarfit en Burhas Akbas erin. Later in de tweede helft kwam ook Mo Mekkaoui in het veld. RBC werd er niet minder op. Het kwam zelfs op gelijke hoogte. Charraoui soleerde langs meerdere tegenstanders in het strafschopgebied en schoot de bal kiezelhard in de kruising, 3-3. Daarna kreeg de Roosendaalse ploeg kans om een hernieuwde voorsprong te nemen. Uit een voorzet leek Tarfit RBC op voorsprong te koppen in de verre hoek, maar zijn inzet ging aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. Daarna leek El Harti een cadeautje te krijgen, maar hij passte de bal te ver voor zich uit, waardoor zijn kans verkeken was.

Na een kwartier in de tweede helft werden de duels vooral op het middenveld uitgevochten, al trok Kloetinge naarmate het duel vorderde het duel wel naar zich toe. Van Oorschot kon nog een aantal keer redding bieden, maar moest capituleren toen een schot via de binnenkant van de paal het net liet bollen. Hierna werd het ook snel 5-3. Arif Akbas schoot namens RBC in de slotfase net buiten de zestien nog voorlangs, maar voor de rest kreeg de Roosendaalse ploeg geen kansen meer. 

Kloetinge - RBC 5-3 (3-2)
0-1 Dahmani
1-1
2-1
3-1
3-2 De Visser
3-3 Charraoui
4-3
5-3

Opstelling RBC: Van Oorschot; Mannie (Pieter), Ramos (c) (B. Akbas), El Gamali, A. Akbas; Dahmani, Elst (Mekkaoui), Echambit (De Voogd); De Visser (Tarfit), El Harti, Charraoui
Reacties

Ad P

2020-08-19 13:34:15

Prima oefenwedstrijd. Het oogt allemaal veelbelovend. Achterin is nog wat afstemming vereist.

Maar als we dit tempo in de competitie kunnen opbrengen (als de tegenstander het je niet oplegt is dat moeilijker) dan spelen we menig tweedeklasser helemaal zoek.

Kland

2020-08-19 16:53:13

Jaja maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer.  Eerst zien wat het wordt. In 2 wedstrijden 8 tegen doelpunten is ook niet niks. Ik moet het eerst nog zien. 

Barry

2020-08-19 17:59:28

Is er al een duidelijke doelstelling vanuit de club geformuleerd? Tarfit had het over de bovenste 5 

Mr.RBC

2020-08-19 19:19:20

Bovenste vijf en voor Kland iets meer zwaluwen !

Ouwegetrouwe

2020-08-19 22:25:37

de foto's:

https://myalbum.com/album/oAQKDHpmDN5Y

Dennis

2020-08-20 10:33:30

Eens met Ad. Tot aan het eerste doelpunt van Kloetinge was er eigenlijk niets aan de hand. RBC bepaalde wat er gebeurde. Daarna ging het tempo wat tandjes omhoog; helemaal geen schande. Kloetinge is afgelopen seizoen op een doelpunt te weinig (als nummer een) niet gepromoveerd naar de Hoofdklasse zaterdag. RBC trok de lijn van het laatste half uur van afgelopen zaterdag door. 

Via: https://forzakloetinge.nl/2020/08/rbc-maakt-het-kloetinge-niet-makkelijk/#more-958

perspectief vanuit Kloetinge geschreven. Op deze website kan mogelijk met een oranjebril rooskleurig een beeld geschetst worden, maar ook van daaruit wordt het niveau van RBC behoorlijk ingeschat.

Benieuwd naar zondag!

Ouwegetrouwe

2020-08-20 20:51:00

@kland, dat je er 5 tegen krijgt tegen kloetinge kan gebeuren, dat je er drie maakt zegt ook veel. het is net als wat de zeeuwse verslaggever zegt het had ook zomaar een remise kunnen zijn. dus een beetje geflatteerde 5-3. maar wie het gezien heeft kan alleen maar zeggen dat deze selectie er een is met grote mogelijkheden in de 2e klasse. waar toch iets meer voetbal in zit dan in de 3e klasse maar het spierballen voetbal is. zondag is weer een ander verhaal.