RBC hoopt op bedrijfsleven

Gepost door:ForzaRbc // 2007-06-09 00:00:00 // 2678 keer bekeken

RBC gaat dit weekeinde alsnog proberen bij het bedrijfsleven vier ton los te peuteren. Dat geld heeft de club op zeer korte termijn nodig om in het reine te komen met de belastingdienst. Die heeft over de afgelopen drie maanden nog vier ton te goed aan niet afgedragen loonbelasting.

Als het bedrijfsleven niet onmiddellijk te hulp schiet, rest RBC als allerlaatste redmiddel niets anders dan verkoop van n of meerdere spelers.

Zo liggen de kaarten nu het college van burgemeester en wethouders gistermorgen heeft besloten geen nieuwe garantstelling meer af te geven aan de eerste divisieclub. De gemeenteraad stuurde het daar donderdagavond al op aan. "Wij leggen de verantwoordelijkheid op de plaats waar die thuishoort. Dat is bij RBC zelf", zegt wethouder Jan Pelle.

Die boodschap is bij RBC keihard aangekomen, al realiseerde de club zich donderdagavond drommels goed dat het verhaal deze afloop zou kunnen krijgen. "Maar je hoopt toch iets anders", zegt directeur Manfred Laros. "Toch laten wij ons niet zomaar uit het veld slaan. Wij blijven zoeken naar een oplossing, al wordt het er na vandaag niet gemakkelijker op."

Want de belastingdienst zit RBC inmiddels stevig op de hielen. "Met die partij hebben wij geprobeerd tot een regeling te komen, maar die ruimte krijgen we niet. Tijdens de onderhandelingen met de gemeente is de belastingdienst ons nog ter wille geweest, maar nu zullen ze ongetwijfeld heel snel aankloppen", zegt Laros.

Een klein beetje verlichting heeft RBC nog wel gekregen van de gemeente. Er is te praten over een betalingsregeling over de 401.000 euro die RBC daar nog in het krijt staat. "Meer kunnen we niet doen. Er komt een moment dat je moet zeggen: tot hier en niet verder. De afgelopen jaren heeft de gemeente RBC al voldoende geholpen. We kunnen de schulden niet blijven laten oplopen. De burger moet er ook vertrouwen in hebben dat we zorgvuldig met de centen omgaan", zegt Pelle.

Hij is zich bewust van de mogelijke consequenties voor RBC. "Die kennen we. Het meest slechte scenario, het verlies van betaald voetbal, is niet uit te sluiten. Of het zover komt, is aan RBC zelf."

Bron: BN De Stem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd