RBC zondag in actie tegen Breskens

Gepost door:ForzaRbc // 2017-10-21 00:00:00 // 1867 keer bekeken

RBC treft zondag de eerste Zeeuwse ploeg. In het eigen Herstaco Stadion ontvangt het dan vv Breskens.

De ploeg uit het gelijknamige dorp promoveerde net als RBC afgelopen seizoen vanuit de vierde klasse naar de derde klasse. Het verloor tot nu toe slechts eenmaal. vv Roosendaal was in Zeeland met 1-5 te sterk. De oranje-witten verloren op eigen terrein nog niet. FC Bergen werd met 4-0 verslagen en Groen Wit werd op 1-1 gehouden.

Voor de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen is het noodzakelijk om de wedstrijd tegen Breskens te winnen om zo aansluiting te houden met de subtop van de competitie. Mathijssen heeft in ieder geval weer de beschikking over Anwar Tarfit. De topscorer van RBC moest vorige week een wedstrijd schorsing uitzitten na een opgelopen rode kaart tegen vv Steenbergen (3-2 verlies).

Ook Kevin van Andel is langzaam weer op de weg terug. De aanvaller, die de afgelopen twee seizoenen goed was voor 47 competitietreffers, waarbij opgemerkt moet worden dat hij het afgelopen seizoen veelal geblesseerd was, luisterde zijn rentree vorige week meteen op met een doelpunt. Van Andel wist een pingel te versieren en schoot de toegekende strafschop zelf achter de doelman van Groen Wit. Ook dinsdagavond in het oefenduel met Cluzona (3-5 winst) kwam hij in de tweede helft in actie.

Rechtsback Maarten Schipper, die halverwege de eerste helft tegen Groen Wit gewisseld moest worden door een opgelopen kwetsuur aan de enkel, is weer inzetbaar komend weekend. Doelman Jeremy Troost is voorlopig nog niet inzetbaar na zijn opgelopen blessure aan zijn enkel in het duel met Groen Wit van afgelopen weekend. De eerste doelman van RBC werd vervangen door Thierry Aarts. De gelouterde goalie hield zijn ploeg lange tijd in de race voor een punt, waarna Van Andel via een strafschop een punt veilig stelde.