RBC haalt toppers Van Zundert en Elst

Gepost door:ForzaRbc // 2017-05-19 00:00:00 // 3018 keer bekeken

RBC heeft in navolging van Carlos Alberto Fernando opnieuw twee spelers aan zich weten te binden. van het naar de eerste klasse gedegradeerde sv DOSKO komen Wesley van Zundert (aanvaller) en Randy Elst (middenvelder) over, zo meldt RBCVoetbal.nl.

Beide spelers zijn geen onbekenden van RBC. Elst doorliep de jeugdopleiding van RBC Roosendaal van de D3 tot aan de B1. Na het faillissement vertrok hij naar Feyenoord. Daar speelde hij vier seizoenen tot en met Feyenoord O19. Hij wist daar zelfs tot aanvoerder op te klimmen. Een contract zat er echter niet in, waarna hij verkaste naar Jong NAC Breda. Na een jaar bij de beloften gespeeld te hebben zocht hij zijn geluk bij Hoofdklasser Halsteren. Vorig seizoen kwam hij uit in de Hoofdklasse voor sv DOSKO. 


Ook Wesley van Zundert heeft een verleden bij de jeugdopleiding. Hij speelde van de D3 tot en met de C1 voor RBC Roosendaal. Daarna vertrok hij naar RKVV Roosendaal en wist daar het eerste elftal te bereiken. Met die club promoveerde hij naar de eerste klasse. Door zijn goede prestaties kon hij na enkele seizoenen de overstap maken naar DOSKO. De aanvaller kam vorig seizoen nog in actie tegen RBC in het bekertoernooi. In het met 1-4 verloren duel was Van Zundert twee keer trefzeker. Vooral zijn eerste doelpunt was een prachtig doelpunt. Vanuit een counter werd Van Zundert aangespeeld die vanaf de rand zestien met een ferme knal de bal onderkant lat in de kruising wist te schieten.

Beide spelers hadden al geruime tijd hun ja-woord aan hoofdcoach Danny Mathijssen gegeven. Toch duurde het enige tijd voordat RBC het nieuws bekend kon maken. Afgelopen week doken er nog geruchten op dat beide spelers aan het twijfelen waren gebracht. "Onzin, ik heb dagelijks contact met die gasten. DOSKO wil ze nog niet vrijgeven, omdat ze nog kleding moeten inleveren. Ze komen beide naar RBC," zo verzekerde Mathijssen deze week tegenover RBCFans.nl.

Door het toevoegen van deze twee spelers lijkt RBC een voorzichtige gooi te doen naar de bovenste plaatsen in de derde klasse. 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd