Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Gelijkspel voldoende voor derde ronde

Gepost door:Remy // 2007-05-12 00:00:00 // 2656 keer bekeken

Als RBC vanavond wint of een gelijkspel behaalt tegen FC Volendam, plaatst de ploeg zich voor de derde en laatste ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Een 0-1 nederlaag zou echter een derde, beslissende wedstrijd betekenen, ondanks de 3-5 overwinning in de heenwedstrijd.

Het zijn de consequenties van de vorig jaar ingevoerde play-offs. De tweede ronde wordt gespeeld volgens het 'best of three' systeem. Er wordt hier in eerste instantie gekeken naar het aantal behaalde punten. Na het eerste duel heeft RBC er drie, Volendam nul. De ploeg van Stanley Menzoheeft duseen zege nodig om op gelijke hoogte komen. Alleen in dat gevalis het doelsaldo van belang. Als beide ploegen na twee wedstrijden evenveel punten hebben, bepaalt het doelsaldo over deze confrontaties namelijkwelke club het derde duel thuis speelt. Indien het doelsaldo gelijk is, beslissen uit gescoorde doelpunten of strafschoppen.

Concreet betekent dit dat Volendam met drie doelpunten verschil moet winnen om een derde wedstrijd in het eigen stadion af te dwingen. Twee goals verschil zou ook genoeg kunnen zijn om de beslissingswedstrijd in het Kras Stadion te laten plaatsvinden, indien de uitslag 4-6, 5-7 of hoger is. Bij een eindstand van 3-5 worden direct na de negentig minuten strafschoppen genomen om de locatie van de derde wedstrijd te bepalen. Een kleine nederlaag voor de Roosendalers zou sowieso een extra wedstrijd in het RBC Stadion betekenen.

Deze scenario's kunnen echter allemaal in de prullenbak als RBC vanavond niet verliest. In dat geval komt RBC in de derde ronde uit tegen BV Veendam of Excelsior. Het eerste duel tussen die twee clubs werd met 0-1 gewonnen door de Rotterdammers. In de derde ronde gelden dezelfde regels als in de tweede.

Het complete speelschema met daarbij alle data vindt u via 'Programma' in het menu of door op DEZELINK te klikken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd