Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Eerste bekerduel zondag tegen SC Gastel

Gepost door:ForzaRbc // 2016-08-19 00:00:00 // 2095 keer bekeken

RBC speelt zondag haar eerste officile wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016/2017. De Roosendalers gaan op bezoek bij derdeklasser SC Gastel. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen twee seizoenen vier keer tegen. In 14/15 won RBC beide duels, maar vorig seizoen was SC Gastel twee keer te sterk.

De Roosendaalse club heeft een goede voorbereiding achter de rug. Het won twee keer en speelde eenmaal gelijk. Gastel won slechts eenmaal in de voorbereiding. Alleen Schijf, een competitiegenoot van RBC, werd met 7-2 verslagen. De eerste twee oefenduels gingen verloren tegen Tholense Boys (3-2) en DHV (3-1 verlies). De oefenduels tegen De Schutters (1-1) en Hoeven (1-1) brachten ook geen winst. 


De Roosendalers reizen met een vrijwel fitte groep af richting Sportpark Blankershove. Doelman Thierry Aarts is fit genoeg om te kunnen starten. Vanuit de jeugdopleiding worden ook twee spelers meegenomen. RBC O17-Doelman Youri van Ham, die eerder in het oefenduel met SV Nevelo een positieve indruk achterliet, gaat mee als tweede goalie. Naast Van Ham gaat ook RBC U19-middenvelder Rick Santbergen mee. Hij debuteerde vorig seizoen al in het eerste elftal. Het opvallende aan Santbergen is dat hij al sinds de heroprichting van RBC in de jeugdopleiding speelt. Hij werd de afgelopen jaren elk seizoen kampioen. Met RBC U13 won hij het kampioenschap in de Hoofdklasse en wist hij tevens de KNVB Beker te bemachtigen. Met RBC U15 werd hij twee keer kampioen in de Derde Divisie en wist hij ook eenmaal de KNVB Beker te veroveren. Afgelopen seizoen mocht hij opnieuw de schaal omhoog houden toen hij met RBC U19 het kampioenschap in de Hoofdklasse wist te behalen.

Het duel op Sportpark Blankershove start om 14.30 uur. Naast SC Gastel zitten ook De Fendert en Oranje Blauw'14 in de poule bij RBC.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd