Voorbeschouwing Bavel - RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2016-05-28 00:00:00 // 2174 keer bekeken

Morgenmiddag begint RBC aan de finale van de nacompetitie tegen Bavel voor een plek in de derde klasse. In het gelijknamige dorp moet de basis gelegd worden voor de return van volgende week. 


In de eerste ronde van de nacompetitie rekende de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen al probleemloos af met Clinge. De nummer drie uit de vierde klasse A werd thuis met 2-0 verslagen en in het uitduel op een 2-8 nederlaag getrakteerd. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen overtuigden de Roosendalers. 

Voor RBC is Bavel geen onbekende tegenstander. Twee jaar geleden kwamen beide clubs elkaar al tegen in de vierde klasse D. Bavel werd toen kampioen. RBC eindigde toen als achtste. De oranje-witten verloren toen het uitduel met 6-1, maar het elftal van toenmalig hoofdcoach Erwin van der Woerdt had in die periode te kampen met een blessuregolf. Zo stonden de verdedigers Dennis Voermans en Nicky Maas in de aanval. Het thuisduel werd door RBC wel met 2-1 winnend afgesloten.

Bavel speelt voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de derde klasse B. Na een goed begin zakte het dit seizoen ver weg, waardoor het nu veroordeelt is tot het spelen van nacompetitie om te zorgen dat men in de derde klasse blijft. De aanval wordt hoog ingeschat. Vooral de buitenspelers worden gevreesd, met linkbuiten Robin Adriaansen in het bijzonder. Gino Pieter wordt belast met de taak om Adriaansen af te stoppen. De Tank heeft al vaker bewezen een buitenspeler uit te kunnen schakelen. Op de linksbackpositie zal de fysiek sterke Tim Eggly vermoedelijk weer starten. Gezamenlijk waren beide spelers al goed voor dertien treffers in de vierde klasse B. Vooral de kanonskogels die vanuit de tweede lijn worden afgevuurd lieten in de competitie regelmatig het net bollen. 

Op het middenveld zal aanvoerder Lars de Voogd de motor moeten zijn om de aanvallers van RBC te bedienen. Van hem wordt teven verwacht dat hij nummer tien Teun Adriaansen neutraliseert. Achterin vormen Danny Verstijlen en Joey Tak het centrum met de taak om Falko Fokkema van het scoren af te houden. 

Bavel wist dit seizoen alleen in het uitduel tegen WDS'19 de nul te houden. RBC daarentegen kan rekenen op een sterke en snelle voorhoede. Andrej Numanovic zal hoogstwaarschijnlijk in de punt van de aanval starten. De sterke spits wist tegen Clinge in anderhalf duel drie maal te scoren. Hij zal geassisteerd worden door Kevin van Andel en Papito Puril. Die laatste viel in het uitduel geblesseerd uit, maar kan gewoon spelen zondagmiddag. 

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Pieter, Verstijlen, Tak, Eggly; De Voogd (c), Van der Kruyssen, Voeten; Puril, Numanovic, Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd