Fitte RBC-selectie reist morgen af naar Putte

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-23 00:00:00 // 2915 keer bekeken

Morgenmiddag hervat RBC de competitie met een uitwedstrijd tegen Grenswachters. Hoofdcoach Martijn van Galen heeft voor het eerst dit seizoen een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Deion Goveia is nog niet in staat om een volledige wedstrijd te spelen. De aanvallende middenvelder kwam in de oefenduels tegen Cluzona en De Fendert al wel in actie. Tegen Cluzona deed hij een kwartier mee en tegen De Fendert een half uur. In dat laatste duel kwam hij ook eenmaal tot scoren.

Naast Goveia is ook Remko van der Kruyssen inzetbaar. De middenvelder annex aanvaller zat sinds het thuisduel met NSV aan de kant. Zijn schouder raakte in dat duel uit de kom, waarna een operatie noodzakelijk was. Hij kwam zowel in het oefenduel tegen Cluzona als tegen De Fendert tot scoren. Grenswachters wist dit seizoen de volle buit uit het Herstaco Stadion mee te nemen. De ploeg uit Putte won toen met 0-2. Toen ontbraken enkele vaste krachten in de basis. Kevin van Andel, Papito Puril en Gino Pieter stonden niet aan de aftrap. Zij waren de eerste seizoenshelft goed voor 28 treffers. Zij zullen morgenmiddag wel aan de aftrap verschijnen.

"Ik ben blij dat de competitie weer hervat wordt," aldus RBC's hoofdtrainer Van Galen tegenover RBCvoetbal.nl. "We hebben een fitte selectie, dus kunnen we keuzes maken. Maar Grenswachters heeft de heenwedstrijd terecht gewonnen, dus we zijn gewaarschuwd. Ik ben redelijk tevreden over onze voorbereiding. Wel moeten we verdedigend iets zakelijker zijn. De komende wedstrijden worden namelijk cruciaal." 


RBC bezet momenteel de eerste plaats in de tweede periode, gevolgd door huidig koploper Victoria'03. De ploeg uit Oudenbosch heeft evenveel punten, maar een veel minder doelsaldo. De Roosendalers moeten voor de tweede periode nog vier duels afwerken. Na Grenswachters speelt RBC nog tegen SC Gastel (uit), Noordhoek (thuis) en NSV (uit). 

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Mathijssen, Verstijlen, Boomaars; Pieter, Eggly, De Voogd (c); Puril, Van Andel, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd