"Promotie een must voor behoud stadion"

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-10 00:00:00 // 3138 keer bekeken

Een eventuele promotie van het eerste elftal van RBC bepaalt een groot gedeelte of de club volgend seizoen nog in het Herstaco Stadion speelt. RBC speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de vierde klasse.

Momenteel kijkt het RBC-bestuur al naar een andere locatie om haar wedstrijden te spelen. Onder andere het Redband sportpark is in beeld. De Roosendaalse club betaald een flink bedrag om in het stadion te kunnen spelen. Aan de inkomsten kant ontbreekt het aan sponsoren. Inmiddels is de commercile functie weer vacant. Met promotie naar de derde klasse lijkt een extra seizoen in het Herstaco Stadion een zekerheidje. "Het wil echter niet zeggen als we niet promoveren dat we niet meer in het stadion kunnen spelen," zo stelde Rien Luijckx van het RBC-bestuur. "Moeilijk wordt het wel. Het blijf vierde klasse, we merken dat er vanuit sponsoren gewoon geen animo is. Met promotie naar de derde klasse hopen we dat het dan wel aantrekt, al weten we dat natuurlijk ook niet. Toezeggingen hebben we allerminst."

Over contractverlenging is nog niet gesproken met stadioneigenaar Paul Hermsen. "Vorig jaar is ook pas in juni het contract ondertekend. Het wordt steeds met n jaar verlengd, al hoeven we ons weinig zorgen te maken. Wij moeten alleen zorgen dat vanuit de inkomsten kant meer geld binnenkomt en dat er promotie wordt bewerkstelligd," zo liet vice-voorzitter Jos Hack weten. Een nieuwe man voor de commercile functie heeft het RBC-bestuur al op het oog. "Het is voor 70 tot 80 procent rond," zo liet Hack weten. Een naam werd niet genoemd. 





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd