Wat vind jij van de nieuwe selectie?

Top, genieten dit!

21%
Ik moet het nog zien

29%
Mwah, had beter verwacht

50%

Stemmen: 42

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Uitleg play-offs om promotie/degradatie

Gepost door:Remy // 2007-04-28 00:00:00 // 2396 keer bekeken

RBC speelt dit seizoen voor de eerste keer in de vorig seizoen ingevoerde play-offs om promotie/degradatie. In dit bericht vermelden we de belangrijkste regels van deze nieuwe opzet van de nacompetitie. Het complete speelschema met daarbij alle data vindt u via 'Programma' in het menu of door op DEZELINK te klikken.

Aan de play-offs nemen tien ploegen deel, twee uit de eredivisie en acht uit de Jupiler League. Naast de vijf periodekampioenen bemachtigen ook de drie hoogst genoteerde clubs zonder periodetitel een ticket voor de play-offs. Van deze acht clubs wordt een ranglijst opgesteld op basis van de eindstand van de Jupiler League.

1. VVV-Venlo
2.
RBC Roosendaal
3. FC Volendam
4. FC Den Bosch
5. FC Dordrecht
6. Go Ahead Eagles
7. BV Veendam
8. FC Zwolle

In de eerste ronde van de play-offs strijden de vier laatste clubs van deze alternatievestand om twee plaatsen in de volgende ronde. De nummer acht, FC Zwolle, treft nummer vijf, FC Dordrecht. In de andere wedstrijden nemen BV Veendam en Go Ahead Eagles het tegen elkaar op. Als na de uit- en thuiswedstrijd beide ploegen evenveel punten hebben, bepaalt het doelsaldo wie doorgaat naar detweede ronde. Indien ook dit gelijk is, tellen de in uitwedstrijden gescoorde doelpunten dubbel. Als de beslissing dan nog niet gevallen is, volgen verlengingen en eventueel strafschoppen.

De tweede en derde ronde worden gespeeld volgens het 'best of three' systeem en voor beide ronden gelden dezelfde regels. In de tweede ronde stromen de nummers zestien en zeventien van de eredivisie (Excelsior en RKC Waalwijk)in. Zij komen uit tegen de winnaars van de duels in de eerste ronde. De play-offs beginnen op dit punttevens voor devier beste teams op de alternatieve ranglijst. Ook in dit geval speelt de laagst geklasseerde club eerst een thuiswedstrijd. Als zowel deze confrontatie als de terugwedstrijd in een gelijkspel eindigt, of als beide ploegen n keer winnen, volgt een derde wedstrijd. Het doelsaldo over de eerste twee duels bepaalt wie de derde wedstrijd thuis speelt. Indien dit gelijk is, beslissen wederom uit gescoorde doelpunten of strafschoppen na afloop van de tweede wedstrijd.

In de derde, beslissende wedstrijd tellen gescoorde doelpunten niet dubbel. Als de stand na negentig minuten nog altijd gelijk is, volgen verlengingen en eventueel strafschoppen. Uiteindelijk levert de derde ronde twee winnaars op, die volgend seizoen in de eredivisie uitkomen.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd