Goveia heeft tijd nodig

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-25 00:00:00 // 2979 keer bekeken

Deion Goveia heeft deze week een afspraak bij een kruisbanden specialist. De goedlachse spits zit sinds de voorbereiding al in de lappenmand met zijn knie. In het duel met NSV werd hij ingebracht, maar na zijn eerste balcontact zakte hij meteen door zijn hoeven. Weer dezelfde knie. "Ik weet niet wat het is. De meniscus of de kruisband. Die was toen opgerekt, ik hoop dat er duidelijkheid komt," zo vertelde hij tegenover RBCFans.nl.

"Ik had hier veel eerder iets aan moeten laten doen," zo verzucht Goveia zelf. Dat verwijt kreeg hij al eerder van hoofdcoach Martijn van Galen, want nu het seizoen in volle gang is kan de aanvaller niet laten zien wat hij daadwerkelijk kan. Van Galen zelf is overtuigd van zijn proteg. "Een fitte Goveia kan mee op het niveau van DOSKO," zo liet de eindverantwoordelijke van het eerste elftal weten. Goveia zelf is, ondanks het vertrouwen dat de hoofdcoach in hem heeft, niet altijd even blij met de druk die op hem wordt gelegd: "Dat is voor mij ook niet altijd even makkelijk, want ik heb hier nog niets laten zien, maar er wordt wel een enorm verwachtingspatroon gecreerd. Ik ben ook pas 22 jaar."

Toen de aanvaller opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie in het duel met NSV voelde hij dezelfde pijn zoals een aantal weken daarvoor. "Ik train nu weer deels mee, maar ik ben daar ook bang voor. Dat ik weer geblesseerd raak. Ik durf maar op zeventig procent te trainen. Ik heb voornamelijk last van het kunstgras, juist niet van het echte gras. Het is nog zes duels tot de winterstop, maar misschien is het voor mezelf beter om me te concentreren op de tweede seizoenshelft. Er wordt wel eens gezegd dat het in me hoofd zit, iets mentaals, maar als ik pijn voel of het voelt niet goed dan voelt het gewoon zo. Ik moet zowel fysiek als mentaal fit worden," zo besloot de aanvaller.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd